SportNews.hr

prava sportska priča

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila

Gotovo senzacionalna pobjeda Kustošije nad Varaždinom. Kustošija je igrala bez dvojice ponajboljih. Ljubanović (19) odigrao zapanjujuće vrijednu utakmicu. Vezna linija Varaždina u kojoj su Jertec i Golubar, potpuno je zakazala

Foto: Djuka / Ljubanović KustošijaFoto: Djuka / Ljubanović Kustošija
KUSTOŠIJA - VARAŽDIN 2:1 (0:1)
 
ZAGREB - Stadion Kustošije. Gledalaca: 200. Glavni sudac: Bešker (Solin) 7. Pomoćni suci: Vidović i Čatipović  (Split). Četvrti sudac: Majstorović (Split). Delegat: Ljubej (Đakovo). Kontrola suđenja: Pelc (Sisak).
 
Strijelci: 0:1 - Benko (29), 1:1 - Kolega (75), 2:1 - M. Čakarun (86).
 
KUSTOŠIJA: Žitnjak 7,5, Šimunić, Šušković-Jakopac 7,5, Cmrečnjak 7,5, Deak 6,5, Lihić 7 (od 72. M. Čakarun 7), Kovačić 6, Donald 7,5 (od 79. Dunić -), Kolega 7,5, Rašić 7 (od 87. Poldrugač -), Ljubanović 8. Trener Bezer 7,5.
 
VARAŽDIN: Mrmić 5,5, Bamidele 6, Čelić 5,5, Senić 5,5, Perković 6 (od 88. Vuk -), Jertec 5,5, Golubar 5,5, Havelka 5,5, Črnko 5,5 (od 46. Kolarić 5,5), Glavica 5,5 (od 69. Sačer -), Benko 7. Trener Mumlek 5,5.
 
Ocjena utakmice: 7.
Igrač dvoboja: Ljubanović (Kustošija)
 
-Niste u deset minuta dodali točnu loptu, na igrače je oko 15 minute podigao glas trener Varaždina, Miljenko Mumlek. Da nismo bili neposredno iza njega ne bismo ga ni čuli jer je njegov usklik po prirodi "mekan", ali govori o vrlo lošem ulasku u utakmicu varaždinskog sastava. Taj loš dojam pretočio se na cijeli susret, osim kod vodećeg pogotka Benka i velike šanse Vuka pri samom kraju. Ali jedan je Benko...
Varaždin nije opravdao prvo mjesto na ljestvici niti ulogu glavnog favorita. Jertec i Golubar, poznati znallci i kreatori s pozicija veznih igrača, nisu se isticali, a jednako tako ni špice Glavica i Sačer. Ni dobro nam poznati vratar Mrmić, kojega smo upoznali u Interu, nije bio na zaprešićkoj razini. Nešto se događalo. Nitko, ama baš nitko, od Varaždinaca nije zadovoljio, osim Benka, ali samo s jednim golom.
Susret s Mumlekom dogodio se pet minuta po svršetku. Pokušali smo ga oraspoložiti mišlju: trebali ste Vi ući pa pokazati svojim dečkima kako se igra! Mislili smo na njegovu perfektnu karijeru veznog igrača Varteksa. Mumlek se samo otužno osmjehnuo.
-Primili smo golove iz dvije katastrofalne pogreške. Ali idemo dalje, kratko je komentirao trener, no nismo mu dali da tu završi.
Prisjetili smo se razgovora nakon nedavne pobjede u Kupu nad Dragovoljcem u Sigetu. Tada je bio aktualan odlazak Drožđeka. Mumlek se baš nije uzbuđivao, kao ni društvo varaždinskih novinara. Nama se činilo da bi to za Varaždin moglo biti jako bolno.
U Kustošiji predmet razgovora nije bio Drožđek koji je u međuvremenu otišao, nego vezna linija. Mumlek se baš nije zalijetao, iako je za vrijeme igre stavljao primjedbe Jertecu i Golubaru. Na naše inzistiranje ipak je kazao:
-Vezna linija nije bila dobra. Nismo spojili linije.
Pobjeda Kustošije je gotovo senzacionalna. I nije umanjena  time što je Varaždin igrao slabo. Kao kad bi umanjili pobjedu Dinama nad Fenerbahčeom zato što su Turci bili loši. Valja reći da su domaći igrali bez dvojice ponajboljih, Vragolovića i Plazonje. I što je najvažnije, Kustošija je opet imala puno šansi. Ovaj put "glavni" u promašajima bio je Kovačić. Matija Čakrun koji je to bio na prethodnim susretima, ovaj put je počeo na klupi. Poslije ulaska u završnici odlučio je pobjednika.
Prethodno je sve učio Ivor Ljubanović (19) koji je odigrao zapanjujuće vrijednu utakmicu. Njegova borbenost, prodornost i visok moral bitno su pridonijeli da Kustošija odigra upravo takvu utakmicu. Dečko koji je počeo u Dubravi, prethodno je igrao u Istri 1961 i Interu i u nekom smislu tamo nije uspio. On se ipak čini talentom i zar ga Toplak nije prepoznao? Imponirla je njegova iskrenost, prema ipak njemu nepoznatom sugovorniku. Govorio je neusiljeno, kao što se ponašao i na terenu:
-U Interu nisam dobro trenirao. Tamo se očituju razne struje. Tek dolaskom u Kustošiju počeo sam  trenirati kako treba...
-Iznenadit ćete se, ali mi igrači smo u ovu pobjedu vjerovali, s ponosom je zaključio.
CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
Tim Kabel
Alpas

PROMO

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila

⚑ Odabrane vijesti!

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Alpas
Petrol d.o.o.
Mr. Shine 240 x 400
IRIS fashion
make-up-room

⚐ Posljednje dodano

>