SportNews.hr

prava sportska priča

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila

Zašto Kustošija ne pjeva "a sad adio i tko zna gdje i tko zna kad"? Vladić, junak dvoboja, ne želi priče o prošlosti. Zbog čega Plazonja ne igra u kontinuitetu? Međimurje gospodski klub uz nejasan odnos Dovečera i Kristića

Foto: Djuka / Bodovi ostaju KustošijiFoto: Djuka / Bodovi ostaju Kustošiji
KUSTOŠIJA - MEĐIMURJE 2:1 (1:0)
 
ZAGREB - Stadion Kustošije. Gledalaca: 160. Glavni sudac: Krečak (Velika Gorica) 6,5. Pomoćni suci: Mihalj (Velika Gorica) i Bučar (Duga Resa). Četvrti sudac: Jurčević (Cetingrad). Delegat: Bukal (Gornja Rijeka). Kontrola suđenja: Antolović (Našice).
 
Strijelci: 1:0 M. Čakarun (27), 1:1 - Patafta (77), 2:1 - Plazonja (79).
 
KUSTOŠIJA: Vladić 8,5,  Biškup 6 (od 82. Sabolović -), Šušković-Jakopac 6, Cmrečnjak 7,5, Deak 6,5, Šimunić, Kovačić 6, Vragolović 7,5 (od 74. Donald 6,5), Kolega 6 (od 59. Ljubanović -), Plazonja 7, M. Čakarun 7. Trener A. Ivanda 7.
 
MEĐIMURJE: Nemec 6,5, Režić 5,5, Pajić 6, Ptiček 5,5, Pušić 6,6, Hranilović 6, Patafta 7, Marić 6 (od 54. Tkalčić  -, od 66. Šarić -), Marcijuš 6, Brcković 6, Trojak 6 (od 54. Karmarković -). Trener M. Kristić 6.
 
Ocjena utakmice: 7.
Igrač dvoboja: Vladić (Kustošija).
Isključen Šušković-Jakopac u 72. zbog drugog žutog kartona.
 
Sada se Kustošija može lupati po glavi, zašto je nakon sjajnih pobjeda nad Varaždinom, Dinamom II i neodlučenoga s Hadukom II, onako nehajno izgubila dva susreta u nizu, osobito onaj s Osijekom II na domaćem terenu. Na kontu je moglo biti i 16 bodova i mogla bi pjevati svojim zagrebačkim  konkurentima "a sad adio i tko zna gdje i tko zna kad...".
Ali valja reći da je to bilo i razdoblje oboljenja trenera Bezera i nedoumice kako dalje i da je to svakako imalo utjecaja.
Međimurje je pobijeđeno  u dramatičnoj i sadržajnoj utakmici. Gosti s pravom tuguju za jednim bodom. Nisu realizirali ni jedanaesterac. Domaći s razlogom slave vratara Matiju Vladića koji je obranio kazneni udarac Režića u 63. minuti i spasio nekoliko teških situacija. Vladića se sjećamo s gola Maksimira 2013. kada je onako superiorno branio u borbi za prvo mjesto u 3. HNL.
Vladić nije dijelio naše mišljenje o propuštenoj velikoj prigodi:
-Ja ne zaključujem po onome što je bilo. Ja gledama samo u budućnost. Što je bilo bilo je.
Dobro Vladiću, onda pretpostavljamo pobjedu u petak u Sigetu!
Kustošiju je vodio novi trener u osobi Ante Ivande, trenera iz škole mladeži Kustošije, rođenog 1973. godine.
Kad je u 74. minuti iz igre vadio dotad najboljeg igrača Vragolovića, to se nije činilo dobrim potezom. Domaći dečko koji nije posudbi i čeka da se dokaže i ostvari prvoligaški transfer na korist sebi i klubu. Vragolović bi trebao uzeti loptu, sve predriblati i ušetati se u gol! Nije to pojednostavljivanje i pretjerivanje. On to može. Zašto to još ne čini pitat ćemo uskoro trenera, profesora.
No, ovaj put Ivanda je bio mudriji od nas.
Umjesto Vragolovića uveo je Donalda, igrača Lokomotive na posudbi u Kustošiji. Ovaj je centrirao, a Plazonja izvanredno zabio pobjedonosni gol.
To je odmah nametnulo i novo pitanje. Ono o Plazonji. Zašto taj nesumnjivo talentirani dečko ne igra u kontinuitetu. Kao da prospava jedan dio utakmice - ne bukvalno jer on trči i napreže se - a onda bljesne, te silovito i s dozom najvećeg umijeća postigne gol. Tako je u najvrhunskijem stilu zabio pokraj svoga čuvara Ptičeka.
Kad smo ga pritisnuli pitanjima, Ivanda, prof. je djelovao mirno i samouvjereno  kao da je 100. puta sjedio na Kustošijinoj klupi.
-Vragolović je pokazao znakove umora, bilo je jasno da više ne može. Bio je i psihološki potresen.
-Plazonja mora prikupiti još rutine. On zavisi od dodavanja suigrača, ali i vlastite pronicljivosti.
Međimurje je gospodski klub, sa stilom, iz podneblja s istančanim osjećajem za prave vrijednosti. To se uočavalo na svakom koraku. U ophođenju i na terenu na kojem su prikazali sustavnu i discipliniranu igru. Poslije utakmice u kojoj nisu imali sreće izgledali su krajnje deprimirano. Nije trebalo, u nogometu se sve vraća. Nismo shvatili odnos između sportskog direktora Miljenka Dovečera i trenera Matije Kristića, nekad istaknutih igrača kajkavskog kraja. Ili smo pogrešno zaključili? Mi nismo televizija da prenosimo unaprijed dogovorene izjave nego težimo za interesantnim i potrebnim, zavisno od događaja. Naš sustav nije "mikrofon pod ..." pa što bude!
Ipak dobili smo nekoliko rečenica od trenera Kristića:
-Plaćamo još danak neiskustvu. Mi smo tek pristigli iz treće lige.
Mogli bismo polemizirati, ali drugi put!
CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
Tim Kabel
Alpas

PROMO

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila

⚑ Odabrane vijesti!

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Alpas
Petrol d.o.o.
Mr. Shine 240 x 400
IRIS fashion
make-up-room

⚐ Posljednje dodano

>