SportNews.hr

prava sportska priča

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila

U subotu derbi prvenstva Druge HNL: Dinamo II - Šibenik. Vukorepa (21) kapetan i najbolji gost: Dinamo ima više od 50 igrača, ali mi želimo u Prvu HNL. Marko Bulat, nova mlada zvijezda hrvatskog nogometa će u inozemstvo

Foto: Djuka / Marko BulatFoto: Djuka / Marko Bulat
Nekako u sjeni dviju utakmica reprezentacije sa Španjolskom i Engleskom priprema se veliki drugoligaški derbi. U subotu je, naime, kraj prve polusezone u Drugoj HNL i taj svršetak bit će začinjen najzanimljivijim susretom. U Maksimiru, na Hitrec-Kacianu od 13,30 počinje sraz između prvog i drugog na ljestvici: Dinama II i Šibenika. Dinamo II je na prvom mjestu, s bodom prednosti, ali Šibenik ima utakmicu zaostatka u Dugopolju koju će odigrati 24. studenog.
Dinamo je ostao bez dosta igrača koji su po reprezentacijama, pa će na prijateljsku utakmicu u Široki Brijeg, trener Bjelica uzeti i neka imena koja bi svakako dočekala Šibenik.
Ali ni gosti neće biti kompletni. Njima će nedostajati dvije sasvim mlade zvijezde: 17-godišnji Marko Bulat i 19-godišnji vratar Nediljko Labrović. I oni su u reprezentacijama.
Posljednjih tjedana događa se nešto gotovo dramatično. Marko Bulat, sin predsjednika Šibenika Josipa Bulata (46), svojedobno poznatog prvoligaškog nogometaša, postao je najtraženijim imenom. Njega žele najpoznatiji hrvatski klubovi, ali je golemo zanimanje i iz inozemstva.
-Mislim da će u inozemstvo, odgovara Borimir Perković, trener Šibenika, u Zagrebu poznat i kao igrač i trener zaprešićkog Intera.
Kome je Bulat sličan po stilu, primjerice od sadašnjih hrvatskih najboljih igrača, s obzirom da je nastalo toliko otimanje?
-To je u neku ruku drugi Kovačić. otkriva trener.
Vi ste ga uveli u prvu momčad?
-Jesam, odmah kad je navršio 16 godina.
S kakvim ambicijama dolazite u Maksimir. I Dinamo II će biti oslabljen?
-Dinamo II neće biti oslabljen! Nama je bitno ne izgubiti jer nam ostaje još jedna utakmica i možemo biti jesenski prvaci.
Ali Šibeniku i nije toliko važno biti ispred Dinama II da bi ušao u Prvu HNL. Važnije je biti ispred Varaždina?
-To je točno, ali treba osvajati bodove i protiv drugih momčadi prvoligaša jer i to su bodovi koji vode u najviši rang, podsjeća Perković.
 
No nisu Šibenik samo Bulat i Labrović.
Martin Vukorepa će 19. studenoga imati 22 godine. Stoper je i kapetan Šibenika. Po našem sudu i najbolji igrač Šibenika.
-Kada je Slavica početkom godine odlazio mene su Uprava i trener odredili za kapetana. pripovjeda mladi stoper. 
Vukorepa je u prvoj momčadi počeo kod trenera Mirka Labrovića s 19 godina, a igrao je i kod Gorana Tomića, sadašnjeg trenera Lokomotiva i jedne od trenerskih zvijezda Prve HNL.
-Labrović je velik i kao trener i kao čovjek, ističe Vukorepa i nastavlja:
-Igrao sam onu tragičnu sezonu 2015./16. kada smo imali 11 bodova prednosti pred Cibaliom i igrali kvalifikacije protiv Istre 1961 i nismo ušli u Prvu HNL. Sada pušem i na hladno. Iako, naš je cilj Prva HNL.
Trener Dinama Bjelica kaže da će dosta igrača Dinama II odvesti u Široki Brijeg na prijateljsku utakmicu u subotu u 13 sati.
-Neće nam zbog toga biti lakše. Dinamo vjerojatno ima više od 50 igrača koji mogu kandidirati za prvu, za drugu i za juniorsku momčadi i moći će kvalitetno snabdjeti reprezentacije, prvu momčad u Širokom Brijegu i kvalitetno se suprotstaviti nama na Hitrec-Kacianu, predviđa Vukorepa.
CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
Tim Kabel
Alpas

PROMO

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila

⚑ Odabrane vijesti!

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Alpas
Petrol d.o.o.
Mr. Shine 240 x 400
IRIS fashion
make-up-room

⚐ Posljednje dodano

>