SportNews.hr

prava sportska priča

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila

Šibenik jedini pravi lider. Dinamo II slomljen u drugom poluvremenu. Šibenski "princ" je iz afričke džungle, iz grada slonova. Tito je 1961. bio blizu. Kendeš poput brzog vlaka. Cekici potonuo u nastavku, loši i Bagarić i Ćuže

DINAMO II - ŠIBENIK 0:1 (0:0)
 
ZAGREB - Stadion Hitrec-Kacian. Gledalaca: 120. Glavni sudac: Linić (Rijeka) 6,5. Pomoćni suci: Pajić (Rijeka) i Mađarić (Vrsar). Četvrti sudac. Frković (Gospić). Delegat: Juretić (Split). Kontrola sudaca: Metličić (Škrip).
 
Strijelac: 0:1 - Celić (81).
 
DINAMO: Juric 6, Barišić 6, Ćalušić 6, Čuić 6, Gogić 6, Gjira 6 (od 80. Knežević -), Plantak 6,5, Cekici 6 (od 82. Kapitanović -), Ćuže 5,5, Bagarić 5,5 (od 68. Kim -), Šipoš 6. Trener Jovićević 6.
 
ŠIBENIK: Labrović 7, Blaić 7, Vukorepa 7, Pandža 7, Musa 7, Roca 7, Celić 7,5, Maleš 7, Kukec 6,5 (od 63. Kendeš 7,5), Ampem Prince 7,5 (od 89. Fuštin -), Antunović 6 (od 75. Barišić -). Trener Borimir Perković 7.
 
Ocjena utakmice: 7.
Igrač dvoboja: Ampem Prince.
 
Šibenik je jesenski prvak i to ne makar kakav nego s pobjedom u izravnom dvoboju nad Dinamom II u gostima, što je peta pobjeda u nizu (Lučko, Hajduk II, Kustošija, Varaždin, Dinamo II). Prednost na prvom mjestu iznosi dva boda, a slijedi još i  utakmica zaostatka u subotu u Dugopolju, pa na kraju razlika može biti i uvjerljivija. Jedini pravi konkurent za ulazak u Prvu HNL Varaždin zaostaje pet bodova, tako da će uvjerljivost vjerojatno biti i veća. Prema tome Šibenik je jedini pravi lider prve polusezone u Drugoj HNL:
Šibenik je bio bolji i u prvom poluvremenu, ali nije imao šansi. Prave prigode ukazale su se Dinamu II, konkretno Bagariću i Šipošu.
U nastavku Šibenik je krenuo s presingom, a osobito uvjerljiv bio je poslije ulaska Vice Kendeša. Izrazito se isticao 20 godišni Ganac Ampem Prince iz Zapadnoafričke nogometne akademije, kojega zovu Princ, ali je li baš "princ" nije jednostavno odgovoriti. Tek znamo da je iz grada Sunyanija, čuvenog grada slonova. Tito je dopro dosta blizu za vrijeme čuvenog puta po zapadnoj Africi 1961. Bio je vlakom iz Acre 100 km od Sunyanija u gradi Kumasi. Tamo u džungli je eto rođen "šibenski" princ! Ponekad je u igri brzoplet, ali ima smisla.
Pitali smo trenera jesenskog lidera Borimira Perkovića zašto nisu odmah zaigrali presing i razbili Dinamo II već u prvom dijelu nego dopustili i kriznih trenutaka.
U jednoj situaciji u 27. minuti bek Blaić prišao je treneru i rekao: Vuka (Vukorepa) i Pandža stoje predaleko. Tri minute kasnije rodila se prva velika šansa Dinama II.
-Počeli smo nešto opreznije zbog nekih loših iskustava u prošlosti, objašnjavao je Perković, ali nije bio konkretan.
Prvu veliku šansu za Dinamo II nije zabio Ilija Bagarić koji je 21. listopada protiv Osijeka odigrao izvrsno. Ovaj put je bio daleko od toga. Drugi put je promašio Šipoš. No, čini se da je potpuni slom u drugom poluvremenu Dinamo II doživio zbog apsolutno neaktivne igre Cekicija. Ni Marko Ćuže se nije vidio.
Trener Dinama II Igor Jovićević nije baš bio koncentriran kad je davao izjavu. On je doduše spomenuo šanse svoje momčadi, ali nije ulazio u bit, zbog čega se dogodio onakav podbačaj u nastavku. Bez tog kritičkog osvrta nešto je ostalo u zraku. Na kraju lanjske jesenske polusezone Dinamo II je bio uvjerljiv prvak.
Može se reći da je Šibenik na određen način preporodio ulazak 24-godišnjeg Vice Kendeša, izvornog igrača Šibenika, koji je tri godine igrao u Dragovoljcu, pola sezone u prvoligašu Slaven Belupu, pa u Albaniji...Jedinom golu prethodio je njegov prodor po desnoj strani. Bio je to izvanredan prodor. Pokraj Dinamove lijeve strane prošao je kao brzi vlak.
-Prošao sam uobičajeno, našalio se Kendeš.
Dobro, ali ne igrate od početka. Ušli ste s klupe. Zašto?
-Zbog toga što sam kasnije došao, tek 15. rujna.
Kapetan Martin Vukorepa kojega zovu Vuka, pamti izrazito nepovoljan rasplet 2015./16. sezone i zbog toga je poslije utakmice djelovao jako sretno.
-Kakav lijep osjećaj...
Vratar Nediljko Labrović bio je do petka angažiran u U20 reprezentaciji, a onda je iz Lučkog do hotela pokraj igrališta Vrapča, gdje su odsjeli, stigao i prije same momčadi iz Šibenika.
CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
Tim Kabel
Alpas

PROMO

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila

⚑ Odabrane vijesti!

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Alpas
Petrol d.o.o.
Mr. Shine 240 x 400
IRIS fashion
make-up-room

⚐ Posljednje dodano

>