SportNews.hr

prava sportska priča

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila

Druga HNL će u 2019./20. konačno brojati 16 klubova, inače bi je trebalo vratiti na tri kruga. U pet trećih liga bit će gotovo 80 klubova od kojih 20-ak potezom pera promaknutih četveroligaša, što nije dobro. Zašto Sjever bježi od Slavonaca?

Foto: Djuka / Stadion u BjelovaruFoto: Djuka / Stadion u Bjelovaru
Druga HNL je osim jedne utakmice završila jesensku polusezonu. Sve tri treće lige su pri kraju, a zanimljive su postale i četvrte lige s obzirom da će se neke od njih od sezone 2019./20. pretvoriti u treće lige. 
Naime, Izvršni odbor HNS-a donio je odluku da se od sljedeće sezone treća liga igra u pet skupina. te će tako Hrvatska imati možda i 80 trećeligaša! Pet skupina po 16 klubova. Možda i manje klubova, ako ih ne bude dovoljno s infrastrukturnim uvjetima. 
Postoji inicijativa NK Krka da se sadašnja zapadna skupina ne dijeli na zagrebačku i riječko -istarsku skupinu, što je dobra ideja, ali čini se zakašnjela. HNS šuti, direktor Kustić se ne javlja, a teško da će klubovi Grada Zagreba i Zagrebačke županije sada pristati na mogućnost da neki od njih ispadnu. Ako se sustav mijenja i liga se dijeli ispada samo posljednji, ako bi ostao sadašnji oblik natjecanja, ispala bi možda i četiri kluba, a toga se svaki klub, trenutačno niže od 10. mjesta, s razlogom boji.
Ovosezonsko prvenstvo Druge HNL je u neku ruku krnje jer igra samo 14 klubova, a ne predviđenih 16, s obzirom da Vinogradar i Opatija nisu htjeli ili nisu mogli ispuniti infrastrukturne zahtjeve licenciranja. Liga s 14 klubova je, prekratka, neodrživa i ako ostane treba je igrati u tri runde kao i prije.
Čini se da iduće sezone, ipak, neće biti tih problema. Samo zadnji klub će ispasti, a tri nova će se svakako pojaviti. Junak iz Sinja, vjerojatno novi prvak južne skupine imat će, infrastrukturne uvjete. Vinogradar, gotovo siguran prvak zapadne skupine, čini se da će se ipak odlučiti za viši rang. Što Rubinić misli to, istini za volju, nitko ne zna, ali u Drugu HNL može i drugoplasirani, što, izgleda, žarko želi Orijent 1919 povodom stote obljetnice. Tu je Dubrava TK, doduše nepredvidiva, ali realno jaka. Uglavnom, netko će ući.
I s istoka će netko sigurno doći, ali je tamo situacija najneizvjesnija. Cibalia vodi, no pitanje je što će biti s njezinim dugovanjima. Čepin se dobro drži, ali koga god "neutralnog" pitate on će reći da Čepinci nemaju ambicija, jer nemaju infrastrukturnih rješenja. Osim da igraju u Osijeku. No, tu je i jedan pritajeni kandidat s tradicijom, trenutačno trećeplasirani, a zove se NK Belišće.
-Mi iduće godine slavimo 100. obljetnicu i preuređujemo stadion, poručuje trener Rupnik.
Trener se nada da bi u Drugu HNL mogla i tri kluba s istoka, ako druge dvije skupine ne budu dale kandidate. Da se Druga HNL popuni do brojke 16. Propozicije dopuštaju neku takvu mogućnost, ali za takav ishod nema puno nade.
U središtu (regiji) Sjever, ili Varaždinu, kako ga još zovu, zbog toga što je tamo sjedište međužupanijskog odbora Varaždin - Čakovec - Bjelovar - Koprivnica - Virovitica, najviše je pobornika podjele i odvajanja od Slavonaca.
Povjerenici četvrtih liga Varaždin - Čakovec i Bjelovar - Koprivnica - Virovitica, Darko Jambrović i Ivan Bracko gotovo su jednoglasni u razlozima takvog stajališta:
-Nezainteresiranost klubova, slaba posjećenost, nepostojanje suparničkih naboja i duga i skupa.
 putovanja!
Oni ne misle da će administrativno pretvaranje 13 četveroligaša u trećeligaše predstavljati neki problem.
-Pa naći ćemo toliko klubova. Mi bismo bili da Treća HNL sjever ne broji 16 nego 14 klubova. Po sedam iz svake od dvije četvrte lige. Mi imao i tri kluba koji će doći iz sadašnje istočne skupine: Mladost, Bjelovar i Koprivnica, pa bismo trebali dati četiri, ističe Ivan Bracko, ali naglašava da je to njegovo osobno mišljenje.
Kao jedan od najozbiljnijih kandidata nameće se Tehničar iz Cvetkovca, mjesta s 210 stanovnika, između Ludbrega i Koprivnice, na granici između Varaždinske i Koprivničko-Križevačke županije, većinom smješten u ovoj drugoj. Tehničar u Bjelovarsko - Koprivničko - Virovitičkoj 4. HNL. dijeli prvo mjesto s Papukom iz Orahovice koji izgleda nema trećeligaških ambicija. Graničar iz Đurđevca ima jako dobre infrastrukturne uvjete, no još nema natjecateljske.
-Mi imamo želju, imamo dobru momčad, imamo tribinu i napravit ćemo odgovarajući krov. Imamo i dobrih igrača, najpoznatiji su Lovrek i Jambrušić, imamo i dosta negdašnjih juniora Slavena, informira trener Roman Sović, 13 godina trener na različitim pozicijama i sportski direktor u Slaven Belupu.
Tehničar iz Cvetkovca se uzdiže zahvaljujući svom predsjednik Josipu Mađariću poznatom koprivničkom, a i hrvatskom odvjetniku.
U Varaždinsko - Čakovečkoj 4. ligi s osjetnom prednošću vodi Varteks.
-On je ozbiljan kandidat, kaže povjerenik Jambrović. Ali drugoplasirana Bednja iz Beletinca nije zainteresirana. Bit će tu klubova: Polet Sveti Martin na Muri, Nedelišče, Rudar Mursko Središće...
CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
Tim Kabel
Alpas

PROMO

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila

⚑ Odabrane vijesti!

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Alpas
Petrol d.o.o.
Mr. Shine 240 x 400
IRIS fashion
make-up-room

⚐ Posljednje dodano

>