SportNews.hr

prava sportska priča

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila

Za četiri minute Sesvetama su isključena tri igrača i kažnjeni su 11-ercem. Tolića su tukli bez milosti, dobio je crveni, ponio se viteški, ali to nije produktivno. Marko Mikulić je junak. Fini gospodin Perković se smirivao i nije dao izjavu

Foto: Djuka / Mikulić skinuo udarac s bijele točkeFoto: Djuka / Mikulić skinuo udarac s bijele točke

SESVETE - ŠIBENIK 0:0

ZAGREB - Stadion u Sesvetama. Gledalaca: 300. Glavni sudac: Lovrić (Đakovo) 6,5. Pomoćni suci: Janić (Ilok) i Totić (Đakovo). Četvrti sudac: Kurtović (Osijek). Delegat: Hoffer (Nova Gradiška). Kontrola suđenja: Smrekar (Krapina).

SESVETE: Marko Mikulić 8, Ivan Mikulić 7, Džijan 6,5, Joković 6,5, Goić 6, Drmić 6 (od 69. Brezina 6), Ćosić 6,5, Tolić 7,5, Markota 6 (od od 79. Majcenić -), Vranjković 6,5 (od 69. Miklić 6), Vasilj 6. Trener D. Babić 7.

ŠIBENIK: Labrović 7, Pecolaj 6,5, Pandža 6,5, Bilić 6,5, Musa Yusuf 6, Barišić 6,5, Bulat 6,5, Maleš 6 (od 39. Kendeš 6), Kukec 6 (od 74. Celić 6), Antunović 6, Prince 6,5. Trener B. Perković 6,5.

Ocjena utakmice: 7.
Igrača dvoboja: Marko Mikulić (Sesvete).
Izravni crveni karton Džijan, zbog drugog žutog Tolić i Joković.

Rijetko se koja utakmica bez golova može proglasiti dobrom, ali je ova po šansama i uzbuđenima bila izvrsna. Da su postignuti i pogoci moglo bi reći da je to bila vrhunska drugoligaška predstva. Puno bolja nego jučerašnji prvoligaški susret Rudeš - Istra 1961, ali je nogomet takva igra da smo gotovo sigurni kako bi u eventualnim kvalifikacijama Rudeš pobijedio i Šibenik i Sesvete.
Završnica je bila neponovljiva: kazneni udarac za goste koji je domaći vratar Marko Mikulić obranio (85.) i tri isključenja Sesvetinih igrača:Džijan izravno (86.), Tolić (84.) i Joković (88.) zbog drugog žutog kartona.
Tijekom utakmice dogodili su se takvi promašaji s obje strane da smo posumnjali u stvarne mogućnosti tih igrača u višim i boljim ligama, domaćoj ili inozemnim. Ali to nije uskratilo privlačnost dvoboja. Naprotiv to se ponavljalo iz maha u mah i do vrhunca podizalo neizvjesnost.
Nije objašnjeno ni zašto je 11-erac za Šibenik pucao 21-godišnji Luka Celić, pokraj svih tih šibenskih zvijezda.
Pokušali smo doznati, ali nije išlo, a evo zašto.
Poslije utakmice gostujući trener Borimir Perković, fini gospodin, zaprešićka škola, zatražio je malu stanku kako ne bi vruć davao izjavu.
-Mogao bih reći nešto što možda ne bih trebao, objasnio je Perković.
Tako je bilo prije nekog vremena i u Kustošiji. Očito je Perkoviću teško među tim šibenskim "vukovima". U gledalištu je sjedio i trener Lokomotive Goran Tomić vjerojatno više da bi vidio "svoje Šibenčane" nego Tolića Lokomotivinog igrača na posudbi u Sesvetama.
S obzirom da je Perković "hvatao zrak" pojurili smo za trenerom Sesveta Dinom Babićem, ali je on negdje nestao.
Treneri i ne samo oni "luduju" za televizijom - navodno su obvezni, kako bi nebrojeno puta bili reprizirani - ali televizija je u pravom smislu bila aktualna prije 49 godina kada smo u Kumrovcu čekali tadašnjeg američkog predsjednika Nixona. Sad se pojedinac i sam može snimiti i sam sebe pogledati i poslušati i čemu je tu draž? Premda klasično pisano novinarstvo propada, kritički osvrt je i dalje nezamjenjiv. Novinar je novinar, a trener analitičar je trener analitičar i to se razlikuje.
I tako, dok se fini gospodin Perković smirivao, njegova nova zvijezda Marko Bulat šetao je po dvorištu u dresu i telefonirao.
Tolića nismo ni tražili. Njega su gosti tukli - bez milosti! Ali da bi postao velik igrač mora to izdržati bez žutih kartona. Kad ga je sudac Lovrić isključivao, pružio mu je ruku. Bilo je viteški, no nije bilo produktivno.
Marko Mikulić, vratar Sesveta, odisao je raspoloženjem i spremnošću za razgovor, a imao je i razloga: obranio je 11-erac u samoj završnici i ostao nesavladiv kada su Sesvete bile brojčano osjetno oslabljene. I tijekom utakmice zaustavio je niz teških lopti.
-Nikome se ne damo i od nikoga izgubiti. Zahvaljujem klubu i uvjetima koje imamo. Ovo je bio moj velik dan, blistao je Marko.

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
Tim Kabel
Alpas

PROMO

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila

⚑ Odabrane vijesti!

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Alpas
Petrol d.o.o.
Mr. Shine 240 x 400
IRIS fashion
make-up-room