SportNews.hr

prava sportska priča

Osijeku Kup, Agramu prvenstvo mladih

Foto: slaven Kneževć / zajednički foto Foto: slaven Kneževć / zajednički foto

SPLIT – OSIJEK 0:5 (0:3)

ČAKOVEC – ŠRC Mladost. Gledatelja: 300. Glavna sutkinja: Jurinić (Jastrebarsko) 6. Pomoćne sutkinje: Vidović (Milanovac) i Katušić (Gradec). Četvrta sutkinja: Veljačić (Ćurlovac).

Strijelci: 0:1 Žigić (13), 0:2 Lojna (16), 0:3 Baban (11m, 43), 0:4 Culek (76), 0:5 Andrlić (90). 

SPLIT: Vrdoljak 6, Pedić 6 (Od 74. Čuljak -), Stanić 6, Dulčić 6,5, Horvat 6,5, Lubina 6 (Od 62. Vranješ -), Valušek 6,5, Grbavac 6,5 (Od 87. Kovač -), Bojčić 6, Mišetić 6,5, Bukač 6,5. Trener Brkić 6.

OSIJEK: Gardijan 6, Cepernić 6,5 (Od 46. Culek 7), Nevrkla 7,5, Baban 7 (Od 78. Laslavić -), Joščak 7,5,  Andrlić 7, Radeljić 6,5 (Od 84. Babić-), Šalek 7 (Od 82. Meštrović -), Lojna 8, Žigić 7, Maltašić 6,5 (Od 60. Balić -). Trener Kolak 7. 

Ocjena utakmice: 6,5.

Igrač utakmice: Izabela Lojna (Osijek).

Nedjelja je bila posvećena ženskom nogometu. U stadionu Mladosti u Čakovcu cijeli dan odigravaju se utakmice mladeži, a središnji dio dana bilo je finale Kupa u seniorskoj konkurenciji između Splita i Osijeka. 

Naslov prvakinja u kadetskoj konkurenciji odnio je Agram koji je s uvjerljivih 5:0 svladao Rijeku. Rijeka je druga, dok je treća Neretva iz Metkovića. U 17 sati počelo je finale Kupa za seniorke. Split i Osijek, naše dvije najbolje ekipe, još jednom su odmjerile snage u direktnom okršaju. I ovoga puta slavio je Osijek. Osječanke nisu ništa prepuštale slučaju i krenule su u najjačem sastavu koji im je osigurao vodstvo od 3:0 na poluvremenu. Do kraja utakmice zabile su još dva gola za konačnih 5:0 i 18. naslov prvakinja u ovom natjecanju. 

Osijek je tako sezonu zaokružio 20. naslovom prvakinja Hrvatske i 18. naslovom prvakinja u Kupu. Iza Splita je također uspješna sezona. Uz drugo mjesto na tablici i finale kupa, Splićanke su se okrunile i naslovom prvakinja u futsalu, što je dokaz dobrog rada u klubu. 

Trener Splita, Ivan Zvonimir Brkić, čestitao je Osijeku na zasluženoj pobijedi:

„Čestitam Osijeku na pobijedi i na osvojenom naslovu. Osječanke posjeduju izrazitu kvalitetu, imaju kontinuitet, imaju rad, imaju trenažni proces na razini. Mi smo imali problema tijekom drugoga dijela. Imali smo dosta ozljeda i problema u radu u određenom periodu. Sve u svemu, moje igračice su napravile i više od očekivanog ove sezone i mogu biti zadovoljan“.

Trener Osijeka, Zvonimir Kolak, žali što liga nije jača:

„Možda sam malo i žalostan zato što ipak nismo puno pomakli nogomet u zadnjih godinu dana. Dominacija Osijeka je i dalje velika. Splićanke praktički nisu prošle centar i to je malo žalosno za ekipu koja je druga na tablici. Međutim, vidim neke dobre stvari u svojoj ekipi koje mi daju nadu da će iduće godine biti još i bolje. Imali smo puno mladih igračica danas. Žao mi je samo što cure i u Splitu i oko Splita i svagdje ne treniraju dovoljno i ne pružaju pravi otpor. Tad bi utakmice bile puno bolje i ljepše.“

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
Tim Kabel
Alpas

PROMO

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Alpas
TIM Kabel
Mr. Shine 240 x 400
IRIS fashion
make-up-room