SportNews.hr

prava sportska priča

TIM Kabel

Filip Soldo prestigao Ljubojevića na čelu liste strijelaca treće lige. Soldo: Važno je izdržati i biti prvi, a onda transfer. Kina nije opcija

Foto: Djuka / Filip Soldo prvi je strijelac 3.HNL zapad unatoč što se Stupnik bori za ostanakFoto: Djuka / Filip Soldo prvi je strijelac 3.HNL zapad unatoč što se Stupnik bori za ostanak

Vikend je donio zadovoljstvo treneru Stupnika Zvonimiru Žuniću. Pobijeđen je HAŠK (4:2) i klub je trenutačno na 14. mjestu s 20 bodova, te suočen s teškim gostovanjem protiv izravnog suparnika na začelju Dugog Sela. Ali da je zadovoljstvo posebno, pobrinuo se Filip Soldo (20) koji je s dva nova gola na ljestvici strijelaca prestigao Ljubojevića i sada vodi s ukupno 12 postignutih pogodaka. U proljetnom nastavku Ljubojević je dao samo jedana gol, dok je Filip Soldo strijelac bio četiri puta.

Otac Zvonimir proslavljeni reprezentativac i trener, te majka Tatjana su u Kini, gdje Zvonimir Soldo trenira super-ligaša Lunenga.

-Stariji brat Matija (22), mlađi Nikola (16) i ja živimo u Zagrebu. Matija igra u Krki iz Novog Mesta i svaki dana putuje kombijem s ostalim dečkima koji tamo igraju. Nikola je kadet Intera.

Otac i tri sina su nogometaši? Kako će to završiti?

-Što se mene tiče važno je izdržati tu bitku za prvoga strijelca i naravno želja mi je da Stupnik ostane trećeligaš.

Shvatljivo je da, ako budeš prvi strijelac, pogledaš prema višim ligama? Možda i prema inozemstvu? Što je s Kinom?

-Sigurno ću pogledati prema višim ligama ili čak inozemstvu. Sve zavisi od ponuda. Mislim da Kina nije opcija.

Proveli ste dva mjeseca u Gorici, ali se niste nametnuli?

-Bacili su me u Goricu II, no ni u njoj nisam igrao.

I za kraj jedno mišljenje o Soldi, njegova trenera Žunića?

-Filip je izvanredan karakter. Trenirao sam u jednom razdoblju Badelja i meni se Soldo čini kao Badelj. Dečko će sigurno uspjeti.

Tim Kabel
Alpas

PROMO

TIM Kabel

⚑ Odabrane vijesti!

Alpas
Petrol d.o.o.
Mr. Shine 240 x 400
IRIS fashion
make-up-room

⚐ Posljednje dodano

>