SportNews.hr

prava sportska priča

TIM Kabel

Katastrofalan poraz Maksimira od HAŠK-a. Kustošija digla glavu i vjeruje u Drugu HNL jer Maksimir mora pobijediti Trnje da ne bi ispao

Foto: Djuka /HAŠK-ova mladostFoto: Djuka /HAŠK-ova mladost

 

MAKSIMIR - HAŠK 0:4 (0:1)

ZAGREB - Stadion u Sigetu. Gledalaca 120. Glavni sudac: Lukić (Kastav) 7. Pomoćni suci: Bahun (Rijeka) i Mazal (Vrbovec). Četvrti sudac: Cikojević (Samobor)

Strijelci: 0:1 - Krajačić (45), 0:2 - Krajačić (59), 0:3 - Kosić (66), 0:4 - Sekulić (77)

MAKSIMIR: Šušković 5,5, Marić 5, Jakelić 5, I. Žugaj 5, Valković 5, Tabaković 5, Kovačić 5,5, Kadirić 5,5 (od 46. Ćibarić 5), Hodak 5 (od 46. Ježić 5), Glasnović 5, Nakić 5. Trener Vidović 5

HAŠK; Marković 7, Cho 7, Miloš 7,5, Ivezić 7, Mlakić 7, Šugić 7, Mraković 7, Kosić 7 (od 90. Cholewinski -), Krajačić 7,5 (od 63. Mudražija -), Brlečić 7, Sekulić 7 (od 83. Marković -). Trener Ninković 7,5..

Ocjena utakmice: 7.

Igrač dvoboja: Miloš (HAŠK)

I u trećoj HNL zapad počela su se događati čuda. Borba za čelna mjesta i očuvanje statusa poprima dramatične razmjere. Jučer je posljednji Zagorec svladao vodeći Vinogradar, a danas iza podneva HAŠK je kao gost pregazio Maksimir s 4:0 (1:0).

-Ispadaju najmanje četiri kluba, potvrdio Tom Kačinari, potpredsjednik ZNS-a. To će reći da od desetog Maksimira do 16. Zagorca nitko  nije siguran. U opasnoj su zoni Vrbovec, HAŠK, Dugo Selo, Samobor i Stupnik.

-Borba ide dalje, sa zadovoljstvom je poslije fenomenalne pobjede konstatirao Vinko Barišić, predsjednik HAŠK-a. Da smo ovo izgubili teško bismo osigurali opstanak. Vinogradar je dao krila Zagorcu, a mi u sljedećem kolu igramo s Krapinčanima.

Dinko Vulelija, sportski direktor Maksimira, bio je ljut kao ris.

-Od ovog trenutka ja preuzimam stvari u svoje ruke, poručio je Vulelija o kojemu se pisalo da prelazi u Dubravu i možda je to opustilo  igrače. Najgora posljedica Maksimirovog poraza leži u činjenici da u idućem kolu gostuje u Dugom Selu.

Na vrhu Vinogradar je unatoč porazu siguran na prvom mjestu, ali je otvoreno pitanje drugoga mjesta koje uz infrastrukturnu i financijsku licencu vodi u Drugu HNL. Za tu poziciju bore se Trnje i Kustošija. Ambicija Kustošije poslije pobjede u Samoboru je opet silovita.

-Bit ćemo drugi, dobit ćemo licencu,  ali ako i ne dobijemo, igrat ćemo na Rudešovom., jasan je predsjednik Babić. Ova pobjeda HAŠK-a nad Maksimirom je za nas fenomenatla. Poslije Dugog Sela Maksimir igra s Trnjem  i mora pobijediti po svaku cijenu.

Iako Kustošija za Trnjem zaostaje tri boda jedan od najboljih igrača Ivan Horvat vjeruje u konačan plasman ispred Trnjana:

-Odlučit će naša međusobna utakmica na Trnju u predzadnjem kolu. Mi to možemo dobiti.

Po mišljenju Zelenike, najboljeg strijelca HAŠK.-a koji danas nije igrao zbog kartona, Trnje je bolje od Kustošije, dok Perković trener na odmoru smatra da Trnje nema stopera.

Tim Kabel
Alpas

PROMO

TIM Kabel

⚑ Odabrane vijesti!

Alpas
Petrol d.o.o.
Mr. Shine 240 x 400
IRIS fashion
make-up-room

⚐ Posljednje dodano

>