SportNews.hr

prava sportska priča

TIM Kabel

Zagorcu se odjednom otvorila nada. Smrekar najbolji - igrao u pet država: Idemo po 12 bodova, što znači pobijediti Trnje i Krk u gostima

Zagorec je u tri utakmice osvojio sedama bodova i ako u četiri do kraja osvoji svih 12 može računati na ostanak u trećeligaškom drušvu. To je najsmjelija prognoza u koju vjeruju najoptimističniji, a među njima je i Matija Smrekar (28), najbolji strijelac Krapinčana s ukupno devet golova. Prvi put u ovoj sezoni zabio je u lanjskoj dubokoj jeseni, 5. studenoga protiv Trnja, no to je bilo razdoblje velike Zagorčeve krize kada igrači uglavnom nisu trenirali.Da je Smrekar od početka igrao kao danas Zagorec bi imao deset bodova više.

Smrekar je istaknuti nogometaš koji je karijeru počeo u Zagorcu, a onda se u mlađim uzrastima proslavio u Varteksu i selekcijama Hrvatske. Smrekar je potom igrao u pet europskih država.

Vi ste rođeni Zabočanin?

-Tamo sam rođen i ništa više. Moje mjesto je Donja Šemnica pokraj Krapine. Moj otac je Božidar negdašnji sudac, a danas kontrolor, podsjeća Smrekar.

 Nisam ga dugo gledao, ali sam slušao o njemu i najzad ga vidio prije osam dana na Peščenici protiv HAŠK-a. Igrao je izvanredno, a u drugoj minuti sudačke nadoknade imao je stopostotnu šansu za pobjedu Zagorca. Nije zabio. Učinilo mi se da ima pet kilograma viška, te da bi na optimalnoj težini bio jedan od boljih igrača u Drugoj HNL.Možda i više.

-Mislim da imam kilograma odgovarajuće svojoj visini. Zasad ne bih govorio gdje ću nastaviti karijeru, ali ću sigurno igrati još najmanje pet godina.

Prije toga svakako namjeravate spasiti Zagorec?

-Dvanaest bodova znači pobijediti Trnje i Krk u gostima, što neće biti lako postići, no učinit ćemo sve da prođemo.

Tim Kabel
Alpas

PROMO

TIM Kabel

⚑ Odabrane vijesti!

Alpas
Petrol d.o.o.
Mr. Shine 240 x 400
IRIS fashion
make-up-room

⚐ Posljednje dodano

>