SportNews.hr

prava sportska priča

TIM Kabel

Dračić bivši direktor Zagreba: Generali su dosad zbog uspomene spašavali Kranjčevićevu. Stadion će otići u povijesni zaborav. Bit će tu neki atraktivni objekt. Neće ga dobiti ni Lokomotiva

Foto: Djuka / Stadion u Kranjčevićevoj spomenik je nulte kategorije

Komplicira se situacija oko stadiona u Kranjčevićevoj ulici. NK Zagrebu za manje od tri mjeseca istječe koncesija i pitanje je hoći li on dobiti mogućnost sklapanja novoga ugovora s Gradom, ili će stadion odnosno njegov prostor otići negdje drugdje. Osim Zagreba sada je korisnik stadiona Lokomotiva i Rudeš. Koliko mi je poznato Zagreb od Grada dobiva novac za održavanje, a onda Lokomotivi, pa će sada i i Rudešu naplaćivati igranje u Kranjčevićevoj. Lokomotiva je uložila izvjesnu sumu da se sve skupa ne bi raspalo i ima neke logike njezina manje ili više pritajena želja da ona postane nositelj koncesijskoga prava. Postoji i ideja da se poligon u Veslačkoj prilagodi uvjetima treće lige i da Zagreb tamo igra svoje utakmice. Iz Treće HNL zapad poručuju da nema šanse da Zagreb bez preinake dobije licencu za treću ligu. A plenum klubova je već u ponedjeljak 24. srpnja. Sve to nekako visi, a nema čovjeka i institucije koja bi to presjekla.

Nazvao sam Zlatka Dračića (77), jednoga od najboljih igrača u povijesti NK Zagreba, najboljega strijelca ondašnjeg jugoslavenskoga prvenstva u sezoni 1964/45, jednom reprezentativca, dopredsjednika kluba i deset godina direktora.

-Moje je mišljenje da stadion neće doći u koncesiju nikome, nego će na tome atraktivnome prostoru izrasti neki drugi objekti čim se pronađu investitori. Već je bilo takvih ideja, ali mislim da se to nije moglo jer je to postalo povijesno mjesto. Na stadionu u Kranjčevićevoć ulici u travnju 1991. Fanjo Tuđman je proglasio Zbor narodne garade i mnogi su, pogotovo generali, bili emotivno vezani za taj stadion i nisu to dopustil. Ali kao što kod nas sve povijesne vrijednosti odlaze u "ropotarnicu historije", miču se značajna svjetska poznata imena, tako će nestati i staduiona. Briga ove došljake što se kroz godine u Zagrebu događalo. Oni sebi uzimaju pravo da budu predsjednici, poduzetnici, direktori, treneri. sve u jednom liku. Drugi isti takvi ih podržavaju.

Da li se nešto poduzima?

-Mi veterani NK Zagreba od proljeća smo uputili 50-60 pisama na različite adrese. Medić nam je zabranio treniranje. Nitko ništa ne poduzima. Klub koji neprestano ispada ide prema zatvaranju, mišljenje je Dračića.

Kad je Tuđman umro u nekrologu sam napisao: Hrvatska će poželjeti Tuđmana, a Tuđmana neće biti.

Mora da se okreće u grobu dok Hasanbegović i Bandić mijenjau Trg s imenom diktatora, ali i najpoznatijega Hrvata u svijetu svih vremena.. Zbog nekavih glasova u skupšttini Grada. Ništa nam neće ostaati. Sve ćemo baciti u spremište starudije.

Tim Kabel
Alpas

PROMO

TIM Kabel

⚑ Odabrane vijesti!

DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Alpas
Petrol d.o.o.
Mr. Shine 240 x 400
IRIS fashion
make-up-room

⚐ Posljednje dodano

>