SportNews.hr

prava sportska priča

TIM Kabel

Bašić golman Vinogradara, uoči Kupa s Rudešom: Vježbali smo jedanaesterce, ali bilo bi bolje da prođemo bez njih

Foto: Djuka / Goran Bašić
U prošloj sezoni Vinogradar je po prosječnom broju osvojenih bodova bio najbolji sastav od svih klubova u sve tri skupine  treće lige. U skupini zapad osvojio je 12 bodova više od drugoplasirane Kustošije, ali iz nekih razloga nije ulazio u Drugu HNL nego je tu čast prepustio Kustošiji. Bilo je puno uspješnih igrača, po mnogima najbolji Poljak koji je u međuvremenu otišao u Zagorec, ali ako govorimo o konkretnim pokazateljima onda je to bio vratar Goran Bašić.U 30 utakmica on je primio 19 golova (u prosjeku manje od gola po utakmici), dok su njegovi najbolji kolege u skupinama jug i istok primili po 28 odnosno 26 golova. Bila je to velika sezona Vinogradara i njegovoga golmana.
Bašić je rođen prije 28 godina u Zagrebu, visok je 188 cm, izvanrednoga refleksa, školovan vratar, ponekad se doima poput mačke, odličan u istrčavanju. Većinu karijere proveo je u NK Zagrebu, nešto u Lučkom i Samoboru. Ima i 12 nastupa u Prvoj HNL.
Vinogradar u srijedu 4. listopada u dva popodne igra prije dva tjedna odgođenu utakmicu s Rudešom na stadionu u Kranjčevićevoj. Malo je nelogično da prvoligaš dočekuje trećeligaša na domaćinskom terenu, ali to proizlazi iz činjenice da je Vinogradar uoči šesnaestine finala bio na 13. mjestu po uspješnosti u Kup natjecanjima - dakle bolji od prvoligaša i to ga u neku ruku hendikepira.
Ali i Vinogadar ima svoje adute. Jedan je svakako vratar Bašić, pogotovo ako bi došlo do jedanaesteraca. Tu su naravno još i najbolji strijelac treće lige Prijić i donedavni igrač Rudeša Filip Šćrbec.
Unatoč tome što je pretposljednji na ljestvici Rudeš će biti težak suparnik. Kako vi gledate na eventualni razvoj događaja? Ako bi prošli u sljedećem kolu bili biste domaćin Slaven Belupu na svom stadionu u Mladini?
-Svakako nas čeka teška utakmica. Mi ćemo biti maksimalno motivirani. Boriti se do krajnjih granica. Bilo bi bolje da to prođemo bez jedanaesteraca, ali ako do njih dođe, mi smo spremni. Vježbali smo. Drago mi je da ću poslije dužeg vremena opet braniti u Kranjčevićevoj, kaže Bašić.
Tim Kabel
Alpas

PROMO

TIM Kabel

⚑ Odabrane vijesti!

DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Alpas
Petrol d.o.o.
Mr. Shine 240 x 400
IRIS fashion
make-up-room

⚐ Posljednje dodano

>