SportNews.hr

prava sportska priča

TIM Kabel

Vinogradar po prosječnom učinku najuspješniji među drugoligašima i trećeligašima. Zanimljiv učinak Primorca iz Biograda i njegovoga strijelca Marića. Prijić iz Vinogradara bez premca

Foto: Djuka / Igor Prijić vodeći strijelac 3.HNL zapad
 
Vjerojatno će biti zanimljivo malo statistike poslije desetak kola natjecanja u Drugoj HNL i sve tri skupine treće hrvatske nogometne lige i osobito s obzirom na sponzoriranje tvrtke sportske opreme Marcon u akciji SportNewsa.
Teško je dati sasvim egzaktne usporedbe jer sve skupine treće lige nemaju isti broj klubova niti jednaki broj odigranih utakmica, pa smo uzeli prosjeke onih na vodećim mjestima, a osim toga nerealno je niti umjesno uspoređivati drugu i treće lige, ali su neki pokazatelji interesantni.
U trećim ligama najuvjerljiviji je Vinogradar koji je u deset kola osvojio 25 bodova ili 2,5 po utakmici i u tome je bez konkurencije. Na jugu Primorac iz Biograda je u osam kola osvojio  prosječno 2,25 bodova, a na istoku Čepin i Osijek II su poslije devet kola izjednačeni s 1,9 bodova po utakmici.
Poslije tako uvjerljivog Vinogradara neshvatljivom se čini izjava trenera Krka Tomice Veljačića poslije poraza Krka u Mladini 2:3. Gosti su vodili 2:0 i na kraju izgubili, a Veljačić je za SpportCom kazao:
-Od momčadi Vinogradara o kojoj se toliko priča i piše ništa nisam vidio, osim pretjerane snage.
U Drugoj HNL poslije 12 utakmica prvi je Dinamo II s 2,25 boda po utakmici.
Što se strijelaca tiče napadač Vinogradara Igor Prijić je u 10 nastupa zabio impozantnih 16 golova (1,6 po utakmici), dok je zanimljiv učinak Nikole Marića, 20 godišnjeg Riječanina i juniora Rijeke koji je u samo šest nastupa zabio osam golova (1,3 po utakmici).Od tih osam u posljednjoj utakmici postigao je četiri.
Među drugoligaškim strijelcima nema velikoga učinka. Miklić iz Dinama II zabio je šest, a Delić iz Hajduka II pet golova. U oko je upao baš taj Delić u subotu u Kustošiji koji doduše nije zabio, ali je u jednom trenutku prošao četvoricu igrača domaćih i onda zadržan prekršajem.
Tim Kabel
Alpas

PROMO

TIM Kabel

⚑ Odabrane vijesti!

DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Alpas
Petrol d.o.o.
Mr. Shine 240 x 400
IRIS fashion
make-up-room

⚐ Posljednje dodano

>