SportNews.hr

prava sportska priča

TIM Kabel

Vinogradar uspješno plovi, Dubrava se bavi zaleđem, malo tko se pita, zar je ovako uspješan Vinogradar pao s Marsa? Bagariću i Povrženiću po tri žuta kartona. Bjelanović nekoliko tjedana izvan stroja. Izvanredna igra D. Juranovića u prvom dijelu

Foto: Djuka / Lukavi strijelac Prijić uvijek vreba priliku za gol
 
DUBRAVA TIM KABEL - VINOGRADAR 1:2 (1:1)
 
ZAGREB - Stadion u Sesvetskoj dolini. Gledalaca oko 100. Sudac: Rajko (Poreč) 7. Pomoćni suci: Biljuh (Marčana) i Gamilec (Krapina). Četvrti sudac: Fotivec (ŠpičkovinA9. Delegat: Jureković (Zagreb).
 
Strijelci: 0:1 - Prijić (31), 1:1 - Juranović (35) 11 m, 1:2 - Prijić (66)
 
DUBRAVA TIM KABEL: Mustapić 5,5, Keleman 6, Šporčić 6 (od 86. Žugaj -), Čopec 6, Mioković 6,5, El Saleh 6, Stojić 6, Jurišić 5,5 (od 46. Alghour 5,5), Džaferović 5,5 (od 65. Pejić -), Dragan Juranović 7,5, Petković 6. Trener Perković 6.
 
VINOGRADAR: Bašić 7, Vukić 6, Bagarić 6,5,  Ivkovčić 7, Povrženić 5,5 (od 64. Štulec 7), Šćrbec 6, Medić 6,5, Filipović 5,5 (od 46. Miličević 6,5), Terzić 6, Rupčić 7 (od 46. Mislimi 6), Prijić 7,5. Trener Gomerac 7.
 
Ocjena utakmice: 7. 
Igrač dvoboja D. Juranović (Dubrava)
 
Vinogradar je i dalje prosječno najuspješniji hrvatski drugoligaški i trećeligaški klub, iako je današnje izdanje bilo ispod sjajnoga drugoga poluvremena utakmice s Krkom. Pobjeda nad Dubravom u Sesvetama bila je za to dovoljna, ali uz nekoliko bitnih napomena. Nije igrao Bjelanović zbog ozljede mišića koja će ga s terena udaljiti na nekoliko tjedana. Šćrbec vjerojatno najbolji igrač jesenskoga dijela, nije igrao na toj razini. Kapetan Povrženić također je bio ispod uobičajnoga nivoa  i čak je, kao i Bagarić kažnjen trećim žutim kartonom, zbog kojeg neće igrati u nedjelju protiv Trnja. Prijić je postigao uobičajenu kvotu, a  njegov drugi i pobjedonosni pogodak poklon je vratara domaćih Mustapića. No, u tome je Prijićeva veličina. Snađe se kad je najpotrebnije. Prijić je i dalje prvi strijelac, od sada s 18 golova dok drugi Smrekar ima 15. Poslije dužeg vremena u nastavku je ušao Štulec i odigrao vrlo dobro, a posebno dobar bio je mladi Rupčić koji je u prvom poluvremenu odigrao svoju najbolju utakmicu. Vukić koji je u nedjelju igrao sjajno namjerio se na jednoga od najboljih igrača treće lige Dragana Juranovića i bio je u prvom poluvremenu na puno muka, tako da je njegova ofenziva posve izostala.
Rupčićeva pozicija pri prvom pogotku, poslije kojeg je Prijić zabio vodeći gol, izazvala je puno formalnih i neformalnih rasprava. Dubravaši i njihovi simpatizeri su tvrdili da je golu prethodilo zaleđe, što je vjerojatno točno, ali me iznenadila diskusija nekih za koje sam mislio da imaju veze s nogometom. Gospoda diskutiraju o ofsajdu, ali o 28 bodova koje nema ni Dinamo II, ni riječi. Kao da je sve to palo s Marsa.
Moram priznati da je predsjednik Dubrave Roko Ivanović službeno bio vrlo korektan. O zaleđu nije želio govoriti, pohvalio je Vinogradar i ukorio svojega vratara koji je dao poklon loptu Prijiću. No, poslije u neformalnim raspravama Roko Ivanović je bio apsolutno kritičan prema pomoćnom suca koji nije mahao. Svi Dubravaši bili su uvjereni da je Dubrava zaslužila bod.
Ja sam bio mišljenje da jedanaesterac na za Dubravu nije postojao.
Ali sam poslije utakmice slušao  raspravu između trenera Sesveta Jakirovića i pomoćnoga trenera Vinogradara Velimira Vidića. Jakirović je bio kategoričan da je prekršaj nad D. Juranovićem postojao:
-Bagarić je povukao D. Juranovića. 
Nemam razloga ne vjerovati Jakiroviću. Konačno Bagarić zbog toga neće igrati u sljedećem susretu s Trnjem.
U prvom poluvremenu Dubrava je imala čak i više šansi zapravo jednu više kada je Dragan Juranović probio obranu gostiju, ali gol nisu dali. U drugom poluvremenu trener gostiju Gomerac ima pravo na kritiku nekih svojih koji su imali prigode razbiti obranu Dubrave. Posebice Terzić.

Fotogalerija:

Tim Kabel
Alpas

PROMO

TIM Kabel

⚑ Odabrane vijesti!

DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Alpas
Petrol d.o.o.
Mr. Shine 240 x 400
IRIS fashion
make-up-room

⚐ Posljednje dodano

>