SportNews.hr

prava sportska priča

TIM Kabel

Vinogradar najbolji u sve tri skupine trećeligaša, a po nekim parametrima i od drugoligaša. Prijić zabio više golova nego ukupno Dinamo II i vodeći trećeligaši Primorac (B) i Koprivnica. Miličević i Vukić u duplom pasu razbili Krk i paralizirali Zagorec

Vinogradar, vodeća momčad 3. HNL zapad po mnogočemu je ispred svih klubova u sve tri skupine treće lige, pa iako to nije za usporedbu, po nekim učincima je ispred je vodećih drugoligaša. Ponavljam sve treće lige nemaju isti broj klubova ni odigranih utakmica pa je za neke usporedbe potreno uzimati prosjeke. Osim Vinogradara, odlično se drži dva boda slabija, drugoplasirana Opatija koja je u nekim parametrima također bolja od trećeligaša u ostale dvije skupine. Ali u ponečemu Vinogradar je bez premca, gdje ne treba utvrđivati prosjeke. To je  broj osvojenih bodova (34) i broj postignutih golova (35). Dinamo II u Drugoj HNL s utakmicom više osvojio je 30 bodova i zabio 20 golova. Više od od svih u Dinamu II, više od svih u vodećem  Primorcu iz Biograda na jugu i Koprivnice na sjeveru  zabio je samo jedan Vinogradarovac - fantastični Igor Prijić, ukupno 22, čime je dostignuo vlastiti rekord polusezone i u preostala četiri kola ima prigodu postati apsolutni rekorder polusezone.
Vinogradar do kraja prvenstva ima dvije utakmice u Mladini s Pazinkom Pazin i Zagrebom, kao i dvije na strani u Poreču i Sisku. Druga Opatija čeka trećeplasirani Krk i ugroženo Trnje, a gostuje kod Dubrave i Zagorca. Čini mi je da je njezin raspored teži i da je Vinogradar na pragu osvajanja jesenskoga naslova.
 
Od svega ovojesenskoga, pokraj Prijićevig golova, Šćrbecovih kreacija, Bašićevih obrana, te Bagarićeve i Ivkovčićeve sigurnosti pod dojmom sam dviju partija dvojice s desne strane, beka Antonija Vukića (25) i Ivana Miličevića, 22 godine i 10 mjeseci, koji doduše nisu odigrali sve utakmice niti su u svima počeli, jer uvijek u susret trebaju krenuti trojica mlađih pa su oni u neku ruku bili i žrtve, ali je to zato pomoglo Mediću i Rupčiću koji su se prometnuli u vrlo dobre igrače. U drugom poluvremenu utakmice s Krkom Vukić i Miličević su razbili obranu Krka i preokrenuli omjer u pobjednički, dok su u subotu u Krapini u prvom poluvremenu sa serijom duploga pasa, s desne strane, potpuno paralizirali obranu Zagorca. Bilo je 3:0.
-Ja sam imao izvjesnih poteškoća u pogledu kontnuiteta, objašnjava Miličević. Razlog za to je moj nastup na Europskom kupu regija u Istambulu ovoga ljeta gdje je Zagrebačka regija osvojila europski naslov. Nisam puno igrao, a po povratku svi koji smo bili tamo dobili smo dodatni odmor. Ostali dečki su već bili počeli pripreme. Zbog toga zakašnjenja u pripremama nisam potpuno spreman ušao u prvenstvo i to me dugo pratilo. Sada je sve o.k. i mislim da ćemo do kraja osvojiti sve bodove. Iako će na kraju u Sisku biti teško, a u Poreču nisam nikada igrao. Već sada razmišljam kako ću se u zimi sjajno pripremiti, najavljuje Miličević.
Tim Kabel
Alpas

PROMO

TIM Kabel

⚑ Odabrane vijesti!

DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Alpas
Petrol d.o.o.
Mr. Shine 240 x 400
IRIS fashion
make-up-room

⚐ Posljednje dodano

>