SportNews.hr

prava sportska priča

TIM Kabel

U subotu zagrebački derbi Maksimir - Dubrava. Gajzler umjereni optimist. D. Juranović se nada stići Smrekara. Ivanović: Zbog Vrapča i Trnja nećemo širiti ligu, oni će se spasiti

Foto: Djuka / Sportski prijatelji izvan terena, ljuti suparnici na terenu Ivanović i Vulelija
 
U subotu od 14 sati na Oboju se igra tradicionalni zagrebački trećeligaški derbi između Maksimira i Dubrave TIm kabela. Igra se na umjetnoj travi što odgovara damaćima. Gosti su sam jedan tjedan trenirali tamo. Zbog problema igranja na umjetnoj travi Dubrava neće uvrstiti kapetana El-Saleha. Maksimir je trenutačno 11. s 16 bodova iako su osvojili 19, ali su im tri oduzeta. Dubrava je peta s 21 bodom, jedan bod iza četvrtog Zagorca i ima šansu biti na kraju četvrta.
-Imamo šansu, ali i težak raspored. Poslije Maksimira dolazi nam teško, pobjediva Opatija, gostovanje u Labinu i na kraju primamo Špansko. Ali prije svega moramo prebroditi Maksimir. Neće igrati kapetan El-Saleh i požiutjeli Mioković. S neoldučenim bismo bili zadovoljni, kaže trener Boris  Perkoviić.
-Uoči prvenstva prognozirali smo plasman do petoga mjesta i mislim da će tako biti, podvlači predsjednik Roko Ivanović. Maksimir su naši sportski prijatelji. Prije i poslije utakmice se družimo, ali za vrijeme dvoboja smo ljuti suparnici. Tako će biti i ovoga puta.
Kada planirate ponovno zaigrati na svome borilištu u Dubravi?
-Na žalost to neće biti ove jeseni nego u proljeće. To će u neku ruku biti i dodatni poticaj za našu momčad, a vjerujem da ćemo se u zimi i pojačati.
Znači da ćete i derbi protiv Opatije 11. studenoga igrati u Sesvetskoj dolini, a ne u Dubravi?
-Tako je. Osim toga predložili smo Španskom da zbog zauzetosti prostorija u Sesvetama posljednju utakmicu jesenskoga kola umjesto 25. odigramo 24. studenoga.
Vaši sportski prijatelji Vrapče i Trnje su u nezavidnim pozicijama na ljestvici. Posljednji i pretposljednji. Ako tako ostane hoće li se liga proširiti?
Tu se predsjednik Dubrave Roko Ivanović nasmijao.
-Mislim da neće. Pomaknuti će se oni iako sam u nedjelju Trnjanima skrenuo pažnju da bez pojačanja neće ići. Više bodova bi morao imati HAŠK.
Dragan Juranović najbolji igrača i strijelac bio je moj sljedeći sugovornik:
-Maksimir će biti u prednosti zbog umjetne trave, misli Dragan..
Vi ste takva marka da ne vjerujem da će to Vama smetati. Sada ste na 12 postignutih golova, Smrekar ima 16. Postoji li i teorijska šansa da na kraju jeseni budete drugi strijelac lige?
-Teorijska šansa postoji. Idem iz utakmice u utakmicu i uvijek postoji mogućnost da se situacija prelomi meni u prilog, ističe Juranović.
S obzirom na dobre igre hoćete li ostati u Dubravi?
-Sve zavisi od ponuda.
Goran Gajzler trener Maksimira je umjereni optimist, iako kaže da su šanse 50:50 posto.
-Ušli smo u dobru seriju, premda već dvije utakmice nismo pobijedili. No, uzmite u obzir da smo u subotu osvojili bod u Krku protiv vrlo jakog domaćina kojega smo previše respektirali i zato nismo osvojili tri boda. Konačno smo kompletni bez ozljeda i kartona.
 
Tim Kabel
Alpas

PROMO

TIM Kabel

⚑ Odabrane vijesti!

DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Alpas
Petrol d.o.o.
Mr. Shine 240 x 400
IRIS fashion
make-up-room

⚐ Posljednje dodano

>