SportNews.hr

prava sportska priča

TIM Kabel

Dolaskom Peraića za povjerenika sudaca 3.HNL Zapad, sve više nezadovoljstva suđenjem i delegiranjem sudaca

U posljednjih nekoliko kola sve više eskalira nezadovoljstvo suđenjem na terenima 3.HNL Zapad. Žale se svi na suđenje bez obzira koje mjesto zauzimaju na tablici, žale se oni s vrha, a i oni sa začelja.
U posljednjem kolu bili samo na utakmici Maksimir – Dubrava gradskom derbiju koju je pokvarila greška suca kod nedosuđenog penala, koja je proizvela burno nezadovoljstvo gostiju. Nezadovoljno suđenjem vratilo se Špansko iz Labina jer ih sudac nije zaštitio od preoštre igre domaćina, igrač im je završio na hitnoj, a moglo se to dogoditi još ponekom. Protesti se čuju iz Kurilovca, Trnje je poraženo iako su objektivni gledatelji rekli da su igrali dobro i da ih je sudac zakinuo za gol i penal, Prošlo kolo negodovali su u Krapini jer dosuđeni kazneni udarac za Vinogradar nije bio, sudačke odluke do bijesa dovode i Dugo Selo, jer malo-malo pa ostanu bez nekog boda zbog sudačke greške, griješio je opasno sudac i na utakmici Trnje-Vrbovec, a njegovo suđenje nije bilo na razini i u susretu Španskog i Vinogradara. Mogli bi nabrajati tako do u nedogled.
Nameće se pitanje zašto i što se dogodilo da je suđenje na dnevnom redu nakon svakog kola. Nekako sve se poklopilo s dolaskom novoga povjerenika za suđenje ove lige Ivana Peraića kojem se sve više prigovara i na nelogična delegiranja sudaca. Čini nam se s pravom, tako nema nikakvog rezona da u Vrbovcu utakmicu s Opatijom sude suci iz Istre, ako ni zbog čega onda zbog racionalizacije i smanjenja troškova natjecanja koji klubove poprilično opterećuje. Ivan Peraić donedavno je bio povjerenik za prvu ligu, a danas je umjesto Jože Stipkovića preuzeo povjereničku funkciju 3.HNL Zapad.
Činjenice su da dok je Stipković vodio suđenje u ovoj ligi bilo je daleko manje sudačkih grešaka i suđenje nije bilo u takvom fokusu to možemo sa sigurnošću konstatirati kao kroničari koji redovno pratimo utakmice ove lige, možda je to zato što on možda bolje pozna odnose i stanje ove lige. Peraić je došao iz "velikih igara" na amatersku razinu koja ima svoju logiku i zakonitosti, Peraić je poznat da maksimalno u svakoj situaciji štiti suce, u svakoj situaciji im pogoduje kroz delegiranja utakmica koje su im isplativije ne vodeći računa o troškovima koji time opterećuju klubove. On ima moć u visokoj poziciju sudačke hijerarhije pa to može. Osjećaju li se suci sigurniji, imaju li manje straha od pogrešaka i iz te činjenice ležernije pristupaju utakmici. To su mogući uzroci pogrešaka koje štetu nanose svima: klubovima, sudačkoj organizaciji i naposljetku nogometnoj igri koja je tolika važna u lijepoj našoj. Odgovornost za ovu pojavu snose i delegati čija je navika pokriti sve sudačke nepodopštine namjerne ili slučajne.

 

Tim Kabel
Alpas

PROMO

TIM Kabel

⚑ Odabrane vijesti!

DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Alpas
Petrol d.o.o.
Mr. Shine 240 x 400
IRIS fashion
make-up-room

⚐ Posljednje dodano

>