SportNews.hr

prava sportska priča

TIM Kabel

Je li prvenstvo u 3. HNL zapad već odlučeno? Vinogradar i Opatija prvi i drugi, s natjecateljskim pravom na Drugu HNL! Ugrina Opatija: Ne slažem se, iako u Krapinu idemo pobijediti

Foto: Djuka / Ugrina
 
Posljednje jesensko kolo u 3. HNL zapad u subotu i nedjelju 25. i 26. studenoga odlučit će i o naslovu prvaka prve dionice natjecanja. Odlučiti će i o eventualnoj bodovnoj razlici između trenutačno prvoga Vinogradara i druge Opatije. Uoči subote Vinogradar ima bod prednosti i gostuje u Sisku, dok druga Opatija ide u Krapinu na megdan sa Zagorcem.
Potražio sam Sandra Ugrinu (26) jednoga od najboljih igrača Opatije, napadača više klubova, s 35 nastupa u Prvoj i četrdesetjednim u Drugoj HNL.
Što mislite može li se u subotu nešto promijeniti, ili ćete pobijediti i vi i Vinogradar i ostati će status quo?
-Svaka utakmica počinje od 0:0 i u svakoj su moguća svakojaka iznenađenja. No, mi u Krapinu idemo pobijediti, iako njihova četiri poraza za redom mogu govoriti i o njihovim slabostima, ali mogu biti i motiv za veliki preokret. Uglavnom, Zagorec nije loša momčad.
Vinogradar ide Segesti koja je, uz Udarnik, jedina uspjela remizirati s Opatijom. Mogu li oni to i s dečkima iz Mladine?
-Ponavljam svaka utakmica kreće od 0:0 pa će tako i njihova.
Znači, po vašem sudu još jesenski prvak nije odlučen?
-Mislim da nije.
Možda sam ja presmion u zaključivanju, ali po mojem sudu prvenstvo je već odlučeno. Natjecateljsko pravo za ulazak u Drugu HNL stječu dva kluba, premda se to slabo spominje, nego samo tko će biti prvak. Vinogradar već ima deset bodova prednosti ispred trećega Krka, Opatija ima devet. Zagreb koji je jedan od rijetkih s infrrastrukturnim uvjetima zaostaje 12 odnosno 11 bodova. Što se tu još može učiniti?
-Ne bih se složio s Vama. Ja sam igrao u Cibaliji koja je u Drugoj HNL u zimi zaostajala 11 bodova za Šibenikom, a na kraju je ona postala prvoligaš. Osim toga nama klub ne postavlja nikakve uvjete.
Ne znam da li Vam postavlja, ali je nedavno u Sesvetama, poslije utakmice Dubrava - Opatija, Vaš trener Bogolin za SportNews izjavio da će, ako stekne natjecatelljski uvjet, Opatija Drugu HNL igrati na Kantridi?
-Ja ne znam stav kluba. Moj rezon je rezon igrača: igrati što bolje, zabijati što više i osvojiti bodova više od svakoga drugoga konkurenta. A što će biti poslije mi igrači ne odlučujemo.
Tim Kabel
Alpas

PROMO

TIM Kabel

⚑ Odabrane vijesti!

DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Alpas
Petrol d.o.o.
Mr. Shine 240 x 400
IRIS fashion
make-up-room

⚐ Posljednje dodano

>