SportNews.hr

prava sportska priča

TIM Kabel

Filip Šćrbec, najbolji igrač Vinogradara i treće lige iza kojega je i prvoligaška karijera: Gazda Rubinić se boji daljnjih ozljeda i zabranio je mali nogomet

Premda na kraju polusezone SportNews nije birao najboljega igrača Treće HNL zapad - to će učiniti  na kraju prvenstva - nema sumje da je to bio Filp Šćrbec (26), zadnji vezni Vinogradara, najuspješnije momčadi po bodovnom učinku u postocima od svih neprofesionalnih  klubova koji se natječu pod kapom HNS-a. To su druga HNL i treće lige. Logično da je najbolji u najboljem i sveukupno najbolji.
Često sam tijekom jesenske polusezone slušao komentare kako bi Šćrbec mogao igrati u Prvoj HNL i da je šteta što ga nema u prvoligaškom Rudešu u kojemu je od 2010. dva navrata proveo četiri sezone. Godine 2016. pristupio je Vinogradaru. Dok je boravio u Lokomotivi, Interu i Rudešu odigrao je 76 utakmica u Drugoj i 41 utakmicu u prvoj HNL. Godine je proveo i u mladeži Dinama Dragovoljca i Zagreba. Za U16 hrvatsku reprezentaciju odigrao je šest utakmica i postigao jedan gol - Gruziji.
 
Iako nije za usporedbu u 17 utakmica čak ste bolji i od Dinama I. Vinogradarf 82. a oni 81 posto osvojenih bodova. Kako to komentirate?
-Uistinu to nije za usporedbu, ali su naši igrači doista iskusni, neki su igrali prvu ili drugu ligu. Pojedinci koji su igrali drugu ligu kod nas čak sjede na klupi.
 
Što mislite kako će se događaji odvijati u nastavku prvenstva? Da li je Druga HNL osigurana? Hoćete li i u proglašenju SportNewsa biti najbolji.? Tko bi mogli biti konkurenti?
-Opatija nam je jedini konkurent, ali s njom igramo na našem stadionu, a osim toga imamo i četiri boda prednosti. Što se tiče konkurencije u izboru najboljega smatram da su najozbiljninji kandidati Ugrina iz Opatije i Čuturilo iz Krka.
 
Neće biti ozlijeđenoga Vukića? Koliko čujem gazda Rubinić je poslije njegove ozljede zabranio igranje malog nogometa na zimskim turnirima?
-Dobili smo obavijest da ne smijemo igrati. Gazda se boji daljnjih ozljeda. Mislim da je to pametno da ne treba riskirati.
 
Kakvo mišljenje imate o stanju u Rudešu klubu u kojem ste proveli dosta sezona?
-Žao mi je što stranci ulaze, ali možda treba probati, izdržati nekoliko sezona da bi se zaključivalo. Ali teško mi je, ako bi Rudeš ispao. Smatram da se to neće dogoditi. Predsjednik Ivan Knežević neće lako dići ruke.
Tim Kabel
Alpas

PROMO

TIM Kabel

⚑ Odabrane vijesti!

DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Alpas
Petrol d.o.o.
Mr. Shine 240 x 400
IRIS fashion
make-up-room

⚐ Posljednje dodano

>