SportNews.hr

prava sportska priča

TIM Kabel

Opatija je drugi najbolji neprofesionalni klub u Hrvatskoj. Ako se izborimo, Opatija će u Drugu HNL i utakmice igrati na Kantridi, potvrđuje Zoran Bogolin

Opatija je sa 75 posto osvojenih bodova druga najbolja neprofesionalna momčad u hrvatskom nogometnom prvenstvu tijekom jesenske polusezone. Prvi je Vinogradar s 82 posto i pokraj tih dvoje, nema boljih. Svi ostali zaostaju. Ako uzmemo i profesionalnu ligu samo je Dinamo I osvojio 83 posto. Ostalih 69  klubova Prve HNL, Druge HNL i trećih liga su ispod toga učinka.
S obzirom na drugu poziciju i šest bodova prednosti ispred trećega Krka i s obzirom na vrijednost opatijske ekipe sasvim je realno pretpostaviti da će ona ispuniti natjecateljski uvjet za prijelaz u Drugiu HNL. Valja podsjetiti da se u sezoni 2018./19. Druga HNL širi na 16 kluba i da iz Treće HNL zapad ulaze prvo i drugoplasirami klub.
Prema tome sada je zapravo jedino otvoreno pitanje hoće li Opatija predati zahtjev za licencu, iako je jasno da na svom terenu neće moći igrati i hoće li tražiti druga rješenja. Pitanje zatvara Zoran Bogolin, trener, a i više od toga:
-Ako ostvarimo natjecateljski uvjet mi ćemo u drugu ligu svakako ići i igrati ćemo na Kantridi. Postoji sporazum između gradova Rijeke i Opatije o međusobnom ustupanju sportskih borilišta i mislim da igranje na Kantridi neće imati zapreka. K tome, Kantrida je sasvim blizu  Opatiji pa ćemo se osjećati kao kod kuće. Tamo i treniramo.
Da li ćete se pojačati za nastavak prvenstva?
-Teško je doći do visoko kvalitetnih igrača. No, ako Istra 1961 dodatno oslabi mi ćemo prihvatiti neke njihove igrače.
Ali i ovako Opatija je visoko kvalitetna momčad. Koja imena biste posebno izdvojili u dosadašnjem tijeku prvenstva?
-Imamo iskusnih igrača, te onih koju su okusili prvu i drugu ligu. Iveša Lazić, Šolić, pa Ugrina i Matovina bili su ponajbolji.
Matovinu sam gledao u Sesvetama, ali nije igrao tako dobro?
-Nije zato jer je igrao ozljeđen. Nadam se da će davati još više.
Kako će biti s Vašim sinom Antonom Baltazarom Bogolinom koji  7. siječnja navršava 18 godina, a po prikazanome je veliki talent? Hoće li prvo u Rijeku ili odmah u inozemstvo?
-Neće u Rijeku nego odmah u inozemstvo kada dođe vrijeme. Već ima potpisan ugovor u Italiji.
Kada počinjete pripreme?
-Krećemo 9. siječnja.
Tim Kabel
Alpas

PROMO

TIM Kabel

⚑ Odabrane vijesti!

DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Alpas
Petrol d.o.o.
Mr. Shine 240 x 400
IRIS fashion
make-up-room

⚐ Posljednje dodano

>