SportNews.hr

prava sportska priča

TIM Kabel

Vratar Iveša u 41. godini najavljuje pohod Opatije u Drugu HNL: Iskustvo me sili na oprez, ali nije neostvarivo

Foto: Šogy / Iveša
NK Opatija je poslije prve dionice druga na ljestvici 3. HNL zapad, šest bodova bolja od trećega Krka i praktički s osiguranom natjecateljskom ulaznicom za Drugu HNL, s obzirom da s ovim prvenstvom dva prvoplasirana kluba, potrebne infrastrukture, idu u viši rang. Osim toga Opatija je između 62 neprofesionalna kluba druge i trećih liga sa 75 posto osvojenih bodova druga po učinku iza Vinogradara. I najzad u njezinim redovima je najpoznatiji i najiskusniji igrač, vratar Vanja Iveša u 41. godini života. On je od 17 utakmica branio na 14 i primio je samo osam golova. NK Opatija je prošle jeseni doživjela vjerojatno najsvjetlije trenutke svoje 106 godina duge povijesti.
Iveša je još 1997 godine branio za juniore Istre kojoj se ponovno vraćao, a u međuvremenu je nastupao i za druge domaće i inozemne klubove, uključujući i HNK Rijeku. U Opatiji je po drugi puta. Vrhunac karijere doživio je za sedmogodišnjega boravka u dva turska kluba.
Gospodine, Iveša ja pišem da ste već gotovo drugoligaši. Pogotovo poslije izjave trenera Bogolina da ćete u slučaju ispunjenja natjecateljskoga kriterija drugu ligu igrati na Kantridi. Ne vjerujem da vas Krk ili netko drugi može prestići?
-Ako bismo ponovili ovu izuzetno uspješnu polusezonu onda da. Ali znate ovo je nogomet i nije lako biti prorok u svome dvorištu. Jesen je bila gotovo neponovljiva. Tukli smo Vinogradara s 3:0. To je bio vrhunac. Ali smo i izgubili od Krka na svom terenu. Iskustvo me navodi na opreznost.
U proljeće vas čekaju četiri teška gostovanja. Idete momčadi ispred vas i gostujete kod tri neposredno iza vas. Odlazite na noge Vinogradaru, Krku, Udarniku i Zagrebu?
-Tim više sam na oprezu, iako to i ne mora značiti debakl. Mi smo jesenas mnoge utakmice neočekivano dobili u gostima, a primjerice jedva smo na svom terenu pobijedili nekompletnoga Rudara.
Ponekad mi se, po nekim izjavama, čini da bi Opatiju više obradovalo da prestigne Vinogradar i osvoji prvo mjesto, nego da ispuni licencne kriterije makar na Kantridi?
-A ne, to nije točno. Naša je želja da ispunimo povijesnu misiju i uvedemo klub u Drugu HNL. Mi imamo taj problem s igralištem koje ne ispunjava drugoligaške kriterije. I onda se u dubini duše pribojavamo, što ako gospodinu Bogolinu i ostalima ne pođe za rukom da osiguraju Kantridu. Tada bi jedini pravi nadomjestak bio naslov prvaka. Ali, kažem, druga liga je naš prvenstveni cilj. 
Da li bi ova momčad mogla osigurati odgovarajuću poziciju u drugoj ligi koja ne bi značila i brzo ispadanje?
-Trebalo bi se nužno pojačati s još boljim igračima i postići bolju koncentraciju.
Dokle Vi mislite igrati?
-Dok mi to bude predstavljalo zadovoljstvo, zaključio je Iveša.
Tim Kabel
Alpas

PROMO

TIM Kabel

⚑ Odabrane vijesti!

DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Alpas
Petrol d.o.o.
Mr. Shine 240 x 400
IRIS fashion
make-up-room

⚐ Posljednje dodano

>