SportNews.hr

prava sportska priča

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila

Ako ne bude kombinatorike HAŠK, Trnje, Segesta i Vrapče u jako su teškom položaju. Lokomotiva teško zabija, gdje je nestao Matko Babić? U Rudešu "po vezi", izgubljen je identitet. Mamić vodi izgubljene bitke

Možda to zvuči previše pesimističko i možda je riječ samo o prolaznom treptaju, no čini se da je Nogometno Središte Zagreb ušlo u krizu. Ako ne to, onda je svakako vrijeme za kritičku analizu postojećeg stanja koje ne odiše dobrim i moglo bi naići i gore. Kada to kažemo mislimo na Grad Zagreb i četiri županije (zagrebačuku, sisačku, karlovačku i zagorsku) i klubove Prve, Druge i Treće HNL:
Oni koji se s time ne slažu navesti će otprilike ove argumente: Dinamo je u prigodi da osvoji novu dvostruku krunu, inozemni klubovi se ozbiljno zanimaju za Moru, Sosu, Benkovića... Lokomotiva igra polufinale Kupa, amaterska reprezentacija je neslužbeni prvak Europe, Inter se promaknuo u stabilnoga prvoligaša, HNS će urediti igrališta prvoligaša, Grad Zagreb je prilježan u izgradnji terena s umjetnom travom. To svakako nije sve.
Ali oni koji misle suprotno smatraju da situacija nije dobra. Dok Mamić vodi unaprijed izgubljene sudske bitke, Dinamo - barem zasad - u prvenstvu nije uvjerljiv. Negativna prošlogodišnja novčana bilanca - ako je riječ o realno prikazanom stanju - može se riješiti samo prodajom mladih i ponajboljih igrača, a to nije preporuka za budućnost. Domagoj Pavičić (24) je olako prodan, danas je ponajbolji igrač Rijeke. Iz pogona mladeži kao da nema onoga priljeva kakav je bio prethodnih godina.
Posebna priča je samo jedan licencirani stadion na tri kluba (Kranjčevićeva).
Svojevrsna tajna je i Lokomotiva. Osjećaju se promašaji kako u odabiru tako i općenito transferiranju igrača. Tamo nije igrački uravnotežen kadar. 
Ako je Lokomotiva stvarno Dinamova tvrtka-kćer, seljenje igrača iz Maksimira na Kajzericu i obrnuto nije sasvim logično. Ako uistinu nije pomoćna zgrada koja pripada glavnoj zgradi, neshvatljivo je da, direktor Božidar Šikić iz Dinama posuđuje neupotrebljivoga Radonjića da, prodaje upotrebljive Grezdu i Bočkaja da, dovodi  35-godišnjeg Krstanovića koji mu rastroji utakmicu u Rijecu. Ne znam što mu treba i Šemper s ovakvim obranama, osim da ga Dinamu priredi za prodaju. Tako može braniti i Filipović. Šunjića je Šikić Dinamu pripremao za "izvoz", ali su u Dinamu, nakon Šunjićevih dobrih partija, shvatili da im treba i na brzinu ga opet zaposjeli. Vratiti će ga u lipnju.
Čemu licitacije oko Majera i destabilizacija mladoga dečka? On sada igra slabije nego prije, jer teško podnosi teret slave i potencijalnoga novca. Ako je Lokomotiva doista Dinamova "depadansa" Majer (navršio 20 godina) bi trebao biti u Maksimiru. Tamo nema te vrste igrača.
Najzad, ako Lokomotiva za Majera dobije pet, Dinamo će na inozemnom tržištu dobiti 10 milijuna eura. Premda i skeptici mogu biti u pravu, te iznositi primjer Fiolića (21) koji se, vrativši se (on je i bio Dinamov) zasad nije snašao.
Posebno je nejasno što se zbiva s Matkom Babićem (19 godina star) koji je u prošloj sezoni, na posudbi u Rudešu, i te kako zasjao i činilo se da smo na pragu nove zvijezde. Bio je iznimno zaslužan za Rudešov plasman u Prvu HNL. Babić nije ostavljen u Rudešu da potvrdi svoj drugoligaški bljesak u prvoligaškoj konkurenciji - iako ni tamo nije sve jasno - i Lokomotiva ga je brže bolje odvukla na Kajzericu, no pokraj Krstanovića i Radonjića bilo je jasno da se sustav neće prilagođavati njemu nego toj dvojici. Poslije svega, Babić je potonuo u vrtlogu ozljeda. Možda se uplela i psihologija.
Poslije onako slavodobitnoga Rudešova plasmana u Prvu HNL dogodila se pomalo nejasna fuzija s baskijskim Alavesom, što samo po sebi ne mora biti loše, ali je razbijena pobjednička atmosfera zajedništva igrača i trenera. Otišao je Bišćan i dogodilo se nešto što i nije novost. Stranac uvijek misli da je pametniji. Doveli su svoga trenera koji nije poznavao jezik, niti je tako dobar trener da bi se bez pune komunikacije s igračima, mogao nametnuti. Razbijen je prepoznatljivi Rudeški duh, nestalo je domaće atmosfere, dovođeni su španjolski i neki drugi igrači koji nisu slijedili mentalitet gradske četvrti. Činilo se da neki igraju "po vezi": baskijskoj ili menadžerskoj, svejedno. Neshvatljivo su otpali Franjić i Boršić, Kamenar se bori za mjesto u momčadi i tek su Lulić i Budimir donijeli nešto novoga. No i oni (govorim to u prenesenom značenju) teško se prilagođavaju mentalitetu "Rudeš moj", a kamo li Pavić, Glauder i Entrena...Veliki je dobitak dolazak Dinka Jeličića na trenersku klupu. Ali neizvjesnost je i dalje golema.
Središte Zagreb kao da nema drugoligaškoga kluba koji bi u novom prvenstvu mogao biti prvoligaš. Ponekad izgleda da to HNK Gorica želi, a ponekad i ne.
Trenutačno je najteže među trećeligašima. Od 15. pa do posljednjega 18. mjesta poredani su klubovi zagrebačkoga središta: HAŠK 14 bodova, Trnje 11, Segesta 11, Vrapče 9.  Klub ispred HAŠK-a je Rudar iz Labina s 19 bodova. Mnogo toga je nejasno. Hoće li u kolovozu administrativno kontaminirana zapadna skupina treće lige ostati na 18 klubova ili se vratiti na propisanih 16? Od toga zavisi koliko će klubova ispasti. U najlošijem slučaju - po klubove - moglo bi ih ispasti pet pa i više, a u najboljem - dodatnim kontaminiranjem - samo zadnji. Pretpostavimo neko srednje rješenje i kažimo da će ispasti četiri! U tom slučaju pozicija HAŠK-a, Trnja, Segeste i Vrapča je vrlo teška. Neki klubovi ispred njih bi morali jako podbaciti, a neki klubovi između tih četvero kritičnih posebno zablistati da bi se skupilo bodova dovoljno za očuvanje statusa. Ali je malo vjerojatno da će u kobni minus otići baš četiri kluba od Rudara pa na više (vjerojatno jedan). I malo je nade da će četvero iza Rudara postići rekordnu žetvu (također vjerojatno samo jedan, eventualno dva).
Upravo je Središte Zagreb u velikoj opasnosti. Nogometna elita u njemu se treba probuditi. Ali na pravi način.
 
 
 
 
 
 
CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
Tim Kabel
Alpas

PROMO

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila

⚑ Odabrane vijesti!

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Alpas
Petrol d.o.o.
Mr. Shine 240 x 400
IRIS fashion
make-up-room

⚐ Posljednje dodano

>