SportNews.hr

prava sportska priča

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila

U četiri minute Kurilovčani potvrdili dominaciju nad Zagrebom

Foto: Šogy / Kurilovec održao lekciju ZagrebuFoto: Šogy / Kurilovec održao lekciju Zagrebu

Druga liga, druga liga – vikali su neki navijači Kurilovca nakon 3:1 subotnje pobjede u Veslačkoj nad Zagrebom koju je vidjelo 150 gledatelja, a koja je prošlosezonskom četvrtoligašu donijela treće mjesto u 3. HNL zapad. Najkvalitetniji teren Zagrebella poslužio je, unatoč svojim brojnim, po ozljede opasnim nedostacima, za odigravanje derbija 18. kola.

Zagreb u sastavu s osam igrača starih 21 i manje godina, gosti iz velikogoričkog kvarta s propisanom trojicom s 21 i manje godina.

Prvih 45 minuta odlično za gledatelje, a malo više stresno za trenere i zagrižene navijače obje momčadi. Šanse na obje strane, od Suračeve za Zagreb u 3. minuti, preko nekoliko Brajka za Kurilovec, do zicera Kauzlarića iz Zagreba u 36. minuti. Sitnice, kao što su zakašnjele reakcije ili požrtvovnost obrane, nisu donijela proslave golova u prvih 45 minuta.

Krenuli su Kurilovčani opasno u nastavak. Brajko u 47. minuti sam ispred golmana Zagreba, i umjesto da puca odmah, krenuo je razmišljati. I lopta u korner. Iz tog kornera nova prilika, ali Ladovićev udarac glavom pored gola. Dvije minute kasnije, nakon novog kornera, Brajko opet udara s ruba kaznenog i lopta iznad grede. Sve je mirisalo na poznato, nepisano nogometno pravilo:

- Bili smo bolji u prvom dijelu, a kada smo na početku promašili nekoliko prilika, okrenuo sam se svojim igračima na klupi i skoro izgovorio rečenicu o tome kako možemo biti kažnjeni za tolike promašaje. No, rekao sam sam sebi da neću to izgovoriti – kazao nam je Damir Biškup, trener Kurilovca.

I bolje da nije izgovorio, jer je u 50. minuti Zagreb iz protunapada imao priliku za vodstvo.

Jokić je povukao kontru po lijevoj strani, ubacio u šesnaesterac gostiju, ali u sredini jedan njegov suigrač nije zahvatio loptu. Ipak, ona dolazi na desnu stranu do kapetana Matijaševića koji ju ponovno ubacuje do usamljenog Jokića. On, umjesto da smiri loptu i s nogom je pošalje u mrežu gostiju, pokušava glavom ju pospremiti iza Kranjčeca, ali neusješno.

Nakon toga, Kurilovčani u četiri minute svoju dominaciju potvrđuju s dva pogotka. U 56. Džaja šalje loptu preko cijele obrane Zagreba, koja je tijekom cijele utakmice bila nesigurna, a natrčali Horvat svladava Javora. U 61. Hodak povećava na 2:0, a kada je u 86. iz penala povisio na 3:0, trener Biškup mogao je odahnuti (na 3:1 smanjio je Budan minutu kasnije) .

- Na poluvremenu sam rekao igračima da ćemo, ako povedemo, malo promijeniti taktiku i pokušati zaustaviti njihove napade po bokovima, pogotovo desnom gdje su se dosta ubacivali i da ćemo zaigrati s jednom klasičnom špicom i s jednom polušpicom. Kako se utakmica nastavila neki su moji igrači u sredini malo bili nedisciplinirani, to nas je moglo koštati, ali srećom nije – završio je trener najvećeg (ugodnog) iznenađenja dosadašnjeg dijela prvenstva.

A Zagreb?

Mladi Medićevi igrači volje imaju, imaju i znanja, ali bilo je previše nesigurnosti pri nekim odlukama, od stvaranja igre do obrane.

- Griješili smo, šteta za prilike koje smo propustili, vjerujem da će biti bolje – kazao je kapetan Filip Matijašević koji se službenim utakmicama vratio nakon pet mjeseci izbivanja zbog ozljede.

- Nedostaje mi još ove snage za utakmice i ne osjećam još loptu kako sam prije ozljede – dodao je Matijašević.

A teren u Veslačkoj? Za potrebe 3. HNL odličan ambijent. Kada bi se popravili nedostaci, bio bi to odličan ambijent za trećeligaški nogomet.

 

 

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
Tim Kabel
Alpas

PROMO

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila

⚑ Odabrane vijesti!

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Alpas
Petrol d.o.o.
Mr. Shine 240 x 400
IRIS fashion
make-up-room

⚐ Posljednje dodano

>