SportNews.hr

prava sportska priča

TIM Kabel

Drama u Trnju. Bračun silovitim presingom preokrenuo 0:1 u 3:1 pobjedu. Špišić dvostruki strijelac i junak podviga. Kod 1:0 za Krk Čuturilo nije zabio s 11 m. Gudelj skrivio i obranio kazneni udarac. Slatina nije pogodio za Trnje.

 
Foto: Djuka / Bruno ŠpišićFoto: Djuka / Bruno Špišić
TRNJE - KRK 3:1 (0:1)
 
ZAGREB - Igralište Trnja. Gledalaca oko 100. Glavni sudac: Bujan (Guci Draganički, između Draganića i Krašića o.p) 7. Pomoćni suci: Kupres (Samobor) i Sinković (Lepajci, između Začretja i Krapine o.p.). Četvrti sudac: Meglić (Krapinske Toplice). Delegat: Krmpotić (Gospić).
 
Strijelci: 0:1 - Buršić (5), 1:1 - Martinović (80), 2:1 - Špišić (86), 3:1 - Špišić (87)
 
TRNJE: Gudelj 6,5, Tomšić 6,5, Rajkovača 6,5, Vukadin 6,5, Vedriš 6 (od 46. Cindrić 7), Jurač 6,5, Vikario 6,5, Matteoni 6,5 (od 70. Poldrugač -), Zubak 6,5, Slatina 6 (od 61. Martinović 7), Špišić 8. Trener Bračun 7,5.
 
KRK: Nicoletti 6, Ismaili 5,5, Turkalj 6, Rošić 5,5, Kurolt 6, Frančišković 6 (od 46. Majnjak 5,5), Alilović 6,5, Fumić 6, Čuturilo 6, Buršić 6,5, Begić 6,5 (od 81. Radman -). Trener Veljačić 6.
 
Ocjena utakmice: 7.
Igrač dvoboja: Bruno Špišić (Trnje)
 
-Šteta što je kraj, uzviknuo je trener Trnja Bračun odmah poslije svršetka, nakon što su njegovi  za samo sedam minuta bukvalno samljeli Krčane i poraz okrenuli u pobjedu. 
Od početka Trnje je zaigralo presing. Ali se njihov naum odvijao uz pogreške, posrtaje i često se odbijao od zida dobre igre gostiju. Već u petoj minuti gosti su poveli djelomice i krivnjom vratara Gudelja. To ipak nije zaustavilo Trnje u osnovnoj namjeri. Ipak, negativni rezultat sa samoga početka uništio je mirnoću njegovih igrača u napadu.
-Na poluvremenu smo si rekli, idemo poginuti, objašnjavao je Bruno Špišić dvostruki strijelac i najbolji igrač utakmice.
U silnoj želji da izjednače Trnjani su na početku nastavka činili i pogreške. Krk je dvaput, oko 50. minute, bio u idealnim prigodama.
Potom je nastupio šok. Rošić  je srušio Tomšića i sudac iz Zagrebačke županije opravdano je pokazao na bijelu točku. Tomšiću kapa dolje za prodor, ali kako je dvaput centrirao, jednom prije i poslije toga, bilo je baš bekovski, kao da nikada nije igrao veznog igrača. Slatina je namjestio loptu i pogodio u stativu. Odbijenu loptu je zabio u kut, ali to nije vrijedilo! 
Nasupio je drugi stres koji je po Trnje mogao biti i "samoubilački". U smislu da sputa silnu volju i pretvori ju u rezignaciju. Ali ne. Drama se nastavila. Trnje je pojačavalo presing, a Krk je pojačavao dozu samouvjerenosti. U 77. minuti ona se isplatila. Vratar Gudelj srušio je Alilovićaa i loptu je na jedanaesterac namjestio kapetan momčadi, iskusni Neven Čuturilo. Mario Gudelj je obranio udarac i iskupio se za pogrešku kod gola i skrivljeni kazneni udarac.
Popričao sam poslije susreta sa svojim starim znancem Čuturilom.
Tebi se Čuto rijetko događa da ne pogagodiš s 11 m. Jesi li loše pucao?
-Nisam loše pucao nego me vratar pročitao.
Ta činjenica predstavljala je dodatni motiv za juriše Bračunovih igrača. Krenuo je novi uragan. Izjednačio je Vlatko Martinović koji je ušao u 61. minuti, a nedavno je pristupio iz Dugog Sela.
Zašto nije igrao od početka, pitao sam Bračuna.
-Zato jer sam dao prednost jedanaestorici koja je pobijedila Špansko. Martinović zbog kazne nije igrao.
Izjednačenje je bilo porazno za Krk. Trnjanska agresija više se nije mogla zaustaviti. Iz letargije se probudio Bruno Špišić, vrlo suptilni igrač kojega je mana da igra na mahove. Kada taj trenutak dođe onda je nezaustavljiv. Tako je i bilo u ovoj posebice dramatičnoj, ne i kvalitetnoj, ali vrlo sadržajnoj utakmici.
Bilo mi je žao što nisam dospio do Tomice Veljačića, trenera Krka. Zbog toga što je zanimljiv, ali često i subjektivan analizator utakmica. Rado bih se s njim pohrvao.
Sada se jedva čeka nedjelja. Tradicionalni veliki derbi Trnje - Dubrava.
-Jedva čekam da mi dođu s umjetne na ovu blatnu prirodnu travu, znakovito je poručio Bračun.
Tim Kabel
Alpas

PROMO

TIM Kabel

⚑ Odabrane vijesti!

DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Alpas
Petrol d.o.o.
Mr. Shine 240 x 400
IRIS fashion
make-up-room

⚐ Posljednje dodano

>