SportNews.hr

prava sportska priča

TIM Kabel

Uputili smo službeni dopis HNS-u o tome hoći li u sezoni 2018/19. Treća HNL zapad imati 16 ili 18 klubova? Evo što nam je odgovoreno

Foto: Djuka / Tomislav PacakFoto: Djuka / Tomislav Pacak

S obzirom da u posljednje vrijeme neki klubovi pokreću inicijativu da Treća HNL ostane na 18 klubova, jer bi smanjenje na 16 pojedinima ugrozilo trećeligaški status, uputili smo službeni dopis HNS-u s molbom da protumači situaciju.

Pismo je glasilo:

Molio bih Vas da za SportNews pružite informaciju (pretpostavljam da bi odgovor mogao dati gosp. Marijan Kusić, direktor natjecanja HNS-a) o broju sudionika  Treće HNL - zapad u natjecateljskoj 2018/19. godini.

U kolovozu 2017. godine bila je donijeta odluka da se liga za sezonu 2017/18. sa 16 proširi na 18 klubova, te da to vrijedi samo za tu sezonu. Ovih dana počela je inicijativa nekih klubova da se takav zaključak promijeni i da Treća HNL zapad još dvije sezone ostane na brojci 18. Kakvo će o tome biti stajalište HNS-a s obzirom da u pravilu odluka o broju sudionika treba biti donijeta godinu dana prije primjene? Ako će inicijativa biti prihvaćena, kada se takva odluka može očekivati? Odnosno kada će biti odbačena i potvrđena ona iz kolovoza 2017. godine?

To molim zbog velike neizvjesnosti koja među klubovima vlada i stalnih upita o tome.

Odgovor je stigao, potpisao ga je glasnogovornik Tomislav Pacak, a on glasi:

U ovom trenutku, mogu vam tek potvrditi da vrijedi samo odluka koja je svojedobno donesena – da se s 18 klubova igra u natjecateljskoj sezoni 2017/18. 

Hrvatski nogometni savez nije zaprimio nikakav službeni prijedlog da se i naredne sezone igra s 18 klubova pa to možemo komentirati kada bi takav zahtjev stigao i kada bi Izvršni odbor o tome raspravljao.

Tim Kabel
Alpas

PROMO

TIM Kabel

⚑ Odabrane vijesti!

DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Alpas
Petrol d.o.o.
Mr. Shine 240 x 400
IRIS fashion
make-up-room

⚐ Posljednje dodano

>