SportNews.hr

prava sportska priča

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila

Iznimno zanimljivo u Mladini. Vinogradar jedva pobijedio. Vratar Bašić spašavao. Prijić nije zabio. Sudac dosudio pa poništio kazneni udarac za goste. Kurilovec igrao izvanredno. Sportski direktor Janječić se ne slaže: Bili smo loši

Foto: Igor Đuran / Vinogradar - Kurilovec pred prepunim gledalištemFoto: Igor Đuran / Vinogradar - Kurilovec pred prepunim gledalištem
VINOGRADAR - KURILOVEC 1:0 (0:0)
 
MLADINA - Stadion Vinogradara. Gledalaca: 400. Glavni sudac: Dadić (Zagreb) 5,5. Pomoćni sudi: Milačić i Brezić (Zagreb). Četvrti sudac: Maleš (Zagreb). Delegat: Jadreško (Pula).
 
Strijelac: 1:0 - Ivkovčić (54)
 
VINOGRADAR: Bašić 8, Ribić 6, Bagarić 7, Ivkovčić 8, Mislimi 7, Šćrbec 7,5, Pavlešić 6 (od 90+4 Ramčić -), Roglić 6,5 (od 88. Filipović -), A. Kovačić 6, Rupčić 6 (od 46. Štulec 6), Prijić 6. Trener Vidić 6,5.
 
KURILOVEC: Kranjčec 6,5, Grdanić 7, Čunčić 7, I. Čolić 6,5, Čurek 6,5, Povoljnjak 6,5 (od 74. Celiček -), J. Kovačić 6,5, Džaja 7, Horvat 6 (od 46. Brajko 6), Brčić 6 (od 57. Hodak -), Kelava 7. Trener: Damir Biškup 6,5.
 
Ocjena utakmice: 7,5.
Igrač dvoboja: Goran Bašić (Vinogradar)
 
Vinogradar je dobio prvu od tri utakmice u seriji od kojih će bitno zavisiti hoće li  na kraju prvenstva biti prvak. U sadržajnoj, ravnopravnoj i do kraja neizvjesnoj utakmici minimalno je pobijeđen treći na ljestvici Kurilovec, momčad najvećega iznenađenja dosadašnjega tijeka prvenstva. Glavni sudac Dadić je u 79. minuti dosudio kazneni udarac za goste da bi potom u konsultaciji s pomoćnim sucem Brezićem tu odluku ukinuo i označio korner.
Poslije četiri utakmice i samo četiri osvojena boda i dva poraza, te relativne nervoze u klubu i otkaza jednom igraču, ovo je možda pobjeda preokreta. U slijedeće dvije utakmice Vinogradar gostuje kod Maksimira i potom igra u Mladini derbi cjelokupnoga prvenstva s Opatijom. Poslije ovog kola Vinogradar ispred Opatije vodi s dva boda prednosti.
Sasvim je jasno da ovaj Vinogradar nije onaj  jesenski koji si je s pravom priskrbio aureolu najbolje amaterske momčadi u Hrvatskoj. Ipak neke su pogreške ispravljene u hodu: vraćen je Šćrbec, najbolji igrač treće HNL koji još nije u punoj formi  i čini se da je zaradio treći žuti karton, te je obnovljen dogovor s vratarom Goranom Bašićem koji je danas spasio Vinogradar. Bašić je u 61. minuti iz jedne akcije Kurilovca obranio dva zicera!
Prijić, fenomenalni strijelac, nije zabio gol. Rupčić je u 2. minuti nedopustivo promašio izvanrednu šansu. Igor Ribić nije igrač kalibra Antonija Vukića kojega je ozljeda najveći hendikep Vinogradara. U kombinaciji nisu bili također ozlijeđeni Terzić i Miličević, kao i kažnjeni Povrženić. Jakov Medić je otišao. Ostali vezni igrači ispod su razine momčadi koja pretendira za najbolju amatersku u Hrvatskoj. Jedini i odlučujući pogodak postigao je Matej Ivkovčić glavom poslije ubačaja Mislimija iz kornera.
-Ovo je momčad za sedam kopalja slabija od jesenske, uzviknuo je u trenucima ljutnje kažnjeni prvi trener Stjepan Gomerac. Kurilovec je po imenima bolji od nas.
Nije baš tako i ne treba širiti defetizam i ne treba se svađati. Klub mora ostati na razini. Igrači mi se žale da pripreme zbog terena nisu prošle najbolje. Šćrbec bi po mojem laičkom sudu trebao igrati bliže Prijiću. Da mu ima tko dodati. Prijić je protiv Kurilovca bio bez lopte i bez pogotka.
Kurilovčani su naravno bili ljuti zbog dosuđenoga pa poništenoga kaznenog udarca, iako su u posljednjih desetak minuta Vinogradar stjerali u mišju rupu. Osim toga, jednom u prvom i jednom u drugom poluvremenu. Čunčić i Kelava pogodili su stative. Pred oko 400 gledalaca Kurilovec je odigrao životnu utakmicu. Svakom je posebna slast pobijediti Vinogradar na njegovom terenu. I zbog toga se ne slažem sa sportskim direktorom Žicom Janječićem koji je ustvrdio da je Kurilovec igrao loše.
-Bio je kazneni udarac za nas, počeo je monolog popularni Žica.
Potom je zaključio:
-Bili smo premalo čvrsti prema naprijed i to nije bilo dobro.
Problem je, po meni, drugi: u trenucima najvećega igračkoga dometa, Kurilovec se dobrovoljno odrekao ulaska u viši rang i sada glavni motiv ostaje pobijediti takve koji takvu ambiciju imaju!
CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
Tim Kabel
Alpas

PROMO

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila

⚑ Odabrane vijesti!

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Alpas
Petrol d.o.o.
Mr. Shine 240 x 400
IRIS fashion
make-up-room

⚐ Posljednje dodano

>