SportNews.hr

prava sportska priča

Uncategorised

Muhamed Alghoul odlazi u švicarski FC Dietikon, tamo ga čeka bivši suigrač iz Dubrave TK Klarić koji je drugi strijelac momčadi

Foto: Djuka / Muhamed AlghoulFoto: Djuka / Muhamed Alghoul

Ništa od povratka Muhameda Alghoula u Dubravu, odlazi u švicarski FC Dietikon. Novi klub Alghoula nalazi se u Regiji Fussballverband Zürich - Verein i vodeća je momčad međuregionalne 2. lige-skupine 5. U Dietkonu Alghoula će dočekati hrvati Marko Mijatović U 18 hrvatski reprezentativac rođen u Beču i Blaženko Klarić s kojim je popularni Muha dijelio svlačionicu u Dubravi TK, oni uz još nekoliko Bosanaca i Srba čine okosnicu momčadi. Klarić je drugi strijelac momčadi s 8 postignutih golova.

Goran Bašić vratar prvoligaške kvalitete odlazi s vrata Vinogradara

Foto: Djuka / Goran bašićFoto: Djuka / Goran bašić

Goran Bašić izvrsni tridesetgodišnji vratar Vinogradara dobio je slobodne papire od kluba iz Mladine,

- Upravo sam vrataru Bašiću predao ispisnicu, javlja Tomo Višević sportski direktor Vinogradara prije nekoliko trenutaka.

Kako to, Bašić je bio važan čimbenik vaše obrane?

- Bašić je vratar prvoligaške kvalitete, žao nam je što do razlaza dolazi. ali mi smo se odlučili podmladiti momčad. Kako je pravilo da utakmicu moraju započeti trojica mlađih uvijek je dobro da jedan o njih bude vratar i to je razlog njegovog odlaska. Baša je u takvom fizičkom stanju, a i u godinama je da može još nekoliko sezona braniti na vrhunskoj razini pa će sigurno pronaći dobru sredinu jer vratara takve kvalitete nije puno na tržištu.

- Upravo sam preuzeo papire i slobodan sam. Rastali smo se korektno, razlog je podmlađivanje momčadi kako su mi rekli. Žao mi je jedino što po treći put neću biti u prilici podignuti pobjednički pehar na kraju sezone jer Vinogradar će sigurno biti prvak, komentira Bašić odlazak s vrata Vinogradara.

Što sada?

- Ne znam, malo me ovo zateklo. Za nekoliko dana počinju pripreme drugoligašima i trećeligašima, eto sada znaju da sam slobodan kroz smijeh odgovara popularni Baša.

Bašić je vratar izvanredne kvalitete, iznad treće lige i bez ikakve dileme neće dugo čekati novi angažman.

 

 

Održana izvanredna skupština NK Trnje. Predsjednik Trnja Profozić: Postavili smo si ambiciozne ciljeve jer vjerujemo u svoj potencijal

Trnje je održalo izvanrednu skupštinu na kojoj je iznešeno izvješće o proteklom radu i zacrtani ciljevi u narednom razdoblju. Jakov Sivrić direktor i Tomislav Profozić, predsjednik NK Trnja za SportNews nakon skupštine rekli su:

Jakov Sivrić, direktor NK Trnje

”Velikim trudom i radom brojnih simpatizera, navijača, volontera, vodstva kluba, igrača i svih zaljubljenika u sport, prionuli smo poslu. Naravno da se svi potrebni radovi ne bi mogli izvesti bez pomoći Grada Zagreba na čelu s gradonačelnikom Milanom Bandićem, Sportskog saveza Grada Zagreba i Gradske četvrti Trnje, na čemu smo im iznimno zahvalni.
Klub želi nastaviti svoj napredak s Omladinskom školom nogometa, te održati prijateljski odnos sa svojim navijačima i partnerima, u sportu i van sporta, kao što želi i osigurati da njegova infrastruktura zadovoljava sve zahtjeve sigurnosti i udobnosti, te da bude preduvjet kvalitetnoj produkciji igrača;”

Tomislav Profozić, predsjednik NK Trnja

”Postavili smo si ambiciozne ciljeve jer vjerujemo u svoj potencijal i stoga što imamo snažnu potporu naše skupštine, članova i simpatizera. Želimo i putem svoga predstavnika aktivno i ravnopravno sudjelovati u tijelima Zagrebačkog nogometnog saveza, jer svojim iskustvom i zalagnjem zasigurno možemo doprinijeti daljnjem razvitku sustava.”

Priopćenje NK Trnja povodom Izvanredne skupštine:

Vinogradar nije u formi, ali ruši snagom svojih imena. Došli još i Ottochian i Džida iz Zrinjskog. No, pokraj svih zvijezda trenutačno je izgleda najbolji igrač, bek Grdenić. Zagorcu nešto malo nedostaje

VINOGRADAR - ZAGOREC 2:0 (0:0)
 
MLADINA - Stadion Vinogradara. Gledalaca: 120. Glavni sudac: Dadić (Zagreb) 7,5. Pomoćni suci: Valešić i Grgurić (Kutina). Četvrti sudac: Maleš (Zagreb).
 
Strijelci: 1:0 - Bjelanović (66), 2:0 - Štulec (82).
 
VINOGRADAR: Bašić 7, Džida 6,5, Bagarić 7, Ivkovčić 7,  Grdenić 7,5, Šćrbec 7, Dučkić 6,5, Filipović 6,5 (od 46. Povrženić 7), Ottochian 6,5 (od 78. Štulec 7), Bjelanović 7,5 (od 84. Pavlešić -),  Prijić 5,5. Trener Gomerac 7.
 
ZAGOREC: Vinceljak 6,5, Postonjski 6, Sambol 6, Cerovec 6, Landripet 6, Poljak 7, Majcenić 5,5 (od 74. Sedak -), Kunštek 5,5, Hanžić 5,5 (od 71. Pasariček -), Kanceljak 6 (od 67. Turniški -), Smrekar 6. Trener Vincelj 6.
 
Ocjena utakmice; 7.
Igrač dvoboja: Bjelanović (Vinogradar)
 
Bilo je zanimljivo pogledati četiri ponajbolje momčadi na početku prvenstva koje odumire i gdje će u posljednjoj dionici toga afirmiranoga natjecanja zanimljiva, zapravo, biti samo borba za prvo mjesto.
Kakav su dojam ostavili Vinogradar, Zagorec, Trnje i Opatija?
Vinogradar je pobijedio Zagorec s 2:0 (0:0) i pokazao moć, iako ne i formu. Vinogradar ima pojedince koji bi morali donijeti treću uzastopnu titulu i čak, ako se neko toliko uspješno suprotstavi, kao Krapinčani u prvom poluvremenu, jednostavno se ne može više od častnog poraza u nastavku. Poraz je mogao biti i uvjerljiviji da je Vinogradar iskoristio i pet preostalih šansi. Vinogradar se pojačao s još dvojicom igrača: iskusnim i poznatim Andreom Ottochianom (30), igračem Istre, Intera, Cibalije i Karlovca, te 19-godišnjim desnim bekom Markom Džidom koji je pristupio iz mostarskog Zrinjskog. Zbog toga je Marijan Grdenić, 20-godišnji desni bek koji je donedavno igrao za Kurilovec premješten na lijevu stranu. A taj Grdenić se pokazuje trenutačno najboljim igračem - pazite najboljim igračem - iako rijetko takvu aureolu stječu bekovi. I to najboljim na lijevoj strani. a kakav bi tek bio na desnoj? Ali kako kod nas vlada logika da su samo strijelci ti koji vladaju, onda igrač ove pobjede nije Grdenić nego Bjelanović!
Na Vinogradarovoj klupi su i takva imena kao L. Čakarun, Povrženić, Štulec i Topić.
Zagorec će biti jak, ali njegov najbolji igrač je i dalje veteran Stjepan Poljak. On perfektno igra zadnjeg veznog, ali kao da mu dovoljno ne pomažu Kunštek i Majcenić. Čini se da se baš od njih počela povijati Zagorčeva zgrada u drugom poluvremenu.
Opatija je od lani slabija za ozlijeđenog i operiranog Ugrinu.
Trnje je otprilike jako kao Zagorec. Dok ne vidimo kad se sastanu 3. studenoga.
Treba vidjeti i HAŠK i pojačani Krk.

Lučko je napustilo 10 igrača i došlo je 12 novih. Došli su jake snage Krsnik, Batarelo, Polić, braća Filipovići...Ali su otišli i B. Petrović, Mihaljević, braća Richtari, Matoš... Samo s Međimurjem i U23 SAD u pripremama doma

Trener Dražen Biškup obavio je prvu prozivku. Lučko je novu sezonu počelo s 26 igrača. Od njih neki su iz juniorskoga pogona. Otišlo je 10 dosadašnjih igrača, a došlo je 12 novih.
Otišli su: B. Petrović, Barišić, Oršolić, F. i B. Richtar, Matoš, Simeunović, Pedišić, Kramer i Mihaljević.
Došli su: Krsnik (Gorica), Batarelo (mađarski klubovi), Ribić (Vinogradar), N, Filipović i V. Filipović (Dubrava), Kaltak (Zagreb), Vlak (Trnje), Roglić (Vinogradar), Banović (Krajina), Ceraj (Inter), Polić (Novigrad) i Marić (Istra).
Starosjedioci plus juniori su sljedeći: Koprić, Jagatić, Lončar, Kunštić, Vajdovčić, Luetić, Krpan, Knezović, D. i Š. Pešić, Bencetić, Delač, Marinić i Belak.
Asistent prvom treneru je Mladen Stipković, vratare će trenirati Igor Tejić dok će fizioterapeutske poslove obavljati Kristijan Burić.
Uprava će djelovati u sastavu: Plahutar (predsjednik) Ljevar i Bago (dopredsjednici), Kantero (direktor) i Perišić (tajnik).
-Do 11. kolovoza odigrati ćemo šest utakmica. Samo dvije igrati ćemo u Lučkom: 28. VII s Međimirjem i 1. VIII s U23 selekcijom SAD. S Dragovoljcem, Sesvetama, Varaždinom, Jarunom, HAŠK-om i Dugim Selom, biti ćemo gosti, informira trener.
-Naš je cilj je od prvoga do petoga mjesta, naglašava predsjednik.

Dubrava i HAŠK odigrali infarktnu utakmicu s osam golova bez pobjednika. Brlečić majstorski pogodio iz slobodnog udarca. Mudražija nije slavio nakon dva gola, Alghoul opet majstorski.

Foto: Djuka / Alghoul gol za 3:2Foto: Djuka / Alghoul gol za 3:2

DUBRAVA TIM KABEL – HAŠK 4-4 (1-2)

SRC Grana Klaka. Gledatelja 250.
Sudac: Čulina (Zagreb), Pomoćnici: Varivoda (Zagreb) Bilić (Zagreb) 4. Sudac: Maleš ( Zagreb) Delegat : Brešić ( Zagreb)
Strijelci: 1-0 Mudražija (4), 1-1 Krajačić (18), 1-2 Krajačić (33), 2-2 Mudražija (55), 3-2 Aghoul (57), 3-3 Kos (61), 3-4 Brlečić (79), 4-4 Marton (85).

DUBRAVA TIM KABEL: Bogović, Čopec, Barić, Ivančić (od 46’Kelemen), Alghoul, Žugaj, Mudražija, Šugić (od 46’Čečura), El Saleh, V.Filipović (od 82′ Marton), Pejić.

HAŠK: Šonjić, Valaško, Kos, Miloš (od 19’ Blaževski), Nižić, Blažević, Krajačić, Vinković, Marković, Karoglan (od 75’ Brlečić), Mraković (od 71 ’Pierobon).

Infarktnu utakmicu na Klaki odigrali su Dubrava i HAŠK u kojoj je postignuto osam golova, s puno preokreta. Dubrava je krenula dobro i u 4. minuti Dubravin topnik Mudražija vrlo efektno zabija gol koji ne slavi jer je donedavno bio igrač HAŠK-a. Iako su domaćini vršili snažan pritisak mlada momčad s Pešćenice hrabro se bori što im donosi poravnanje golom Krajačića. Dubrava je pala nakon primljenog gola, a kapetan HAŠK-a Miloš izašao je zbog ozljede no i to nije obeshrabrilo mladiće trenera Brnasa koji lete terenom. Krajačić zabija za zasluženo vodstvo s kojim se otišlo na odmor.
U Nastavku ofenziva Dubrave nakon deset minuta donosi novi preokret, U dvije minute dva gola Mudražije i Alghoula za 3:2. HAŠK hrabro nastavlja i samo nakon 4 minute Kos iz jedne gužve poravnava, domaći su se žalili da je u toj gužvi fauliran  vratar no sudac Čulina ostaje nijem na sve proteste. Brlečić mijenja Karoglana i netom potom sjajnim udarcem iz slobodnog udarca preko živog zida ponovo dovodi goste u vodstvo. Sunara reagira s klupe, uvodi mladoga Martona, a on kao i Brlečić odmah po ulasku poentira i poravnava za konačnih 4:4. Imao je Marton priliku postati junakom da je iskoristio stopostotnu priliku, no možda je prvi seniorski nastup utjecalo na loš udarac kojeg je bez problema ukrotio vratar Šonjić.
- Mi povedemo i onda nestanemo. Ponovo se vratimo u rezultatsku prednost i oni nam zabiju dva gola, luda utakmica, dobro je da smo izjednačili, komentira trener Sunara.
- Energetski smo pali, a kako samo ovi mladići iz HAŠK-a jure i bore se, zaslužili su bod, komplimentira Pejo Pejić mladoj momčadi HAŠK-a
- Dali smo sve od sebe, odigrali smo dobro, govori nam ispred svalčione najmlađi iz redova HAŠK-a Kristijan Blaževski.
Koliko ti je godina?
- Sedamnaest...
Čuvši moj razgovor s njim trener Brnas pozvao ga je da odmah uđe u svlačionu, i tako prekinuo naš razgovor, a baš sam ga htio priupitati kako to da mu je trener dao priliku.
Marin Mudražija zabio je dva gola koja nije slavio.
- Nisam slavio oni su moji, objasnio je.

 

 

Zašto bi se opet odgađao nastavak 3.HNL zapad zbog zime i snijega kada se može odigrati na licenciranim terenima s umjetnom travom

Foto: Djuka / Igralište s umjetnom travom NK Dubrava Tim Kabel spremno je za odigravanje utakmicaFoto: Djuka / Igralište s umjetnom travom NK Dubrava Tim Kabel spremno je za odigravanje utakmica

Zakašnjela zima i novi snijeg zadaju velike glavobolje trećeligašima zapada. Nakon što je odgođeno 18.kolo za 14. 03. i odlučeno da proljetni nastavak započne 19. kolom 03 i 04. ožujka najavljuje se nova odgoda zbog nemogućnosti klubova da terene pripreme za utakmice. I onako prenatrpan proljetni raspored ovom odgodom dovodi u vrlo tešku situaciju klubove jer bi u njenom slučaju, a da bi prvenstvo završilo do početka Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji trebali igrati u ritmu subota-srijeda. Kako se radi o igračima amaterima, većina njih radi ili ima obaveza prema školi i fakultetu njihov bi nastup u pojedinim utakmicama bio onemogućen, a to bi značilo da će klubovi biti oslabljeni u situaciji kada se pola lige bori za opstanak što nije niti malo fer.

Ako postoji volja i razumijevanje onda bi vodstvo natjecanja trebalo razmišljati u smjeru koji ćemo predložiti. Da se 19. kolo odgodi u termin odigravanja odgođenog 18.kola, a ono igra u petak 02.03, subotu 03.03. i nedjelju 04.03. kako je problem u čišćenju snijega s terena u Zagrebu, Dugom Selu, Krapini i Sisku utakmice koje bi se trebale igrati na njima mogu se odigrati na dva terena s umjetnom travom koja imaju licencu za treću ligu ona od Maksimira na Oboju i Dubrave Tim Kabel na Klaki koja su danas potpuno očišćena od snijega. Ostale dvije utakmice igraju se u Istri gdje je za pretpostaviti neće biti ovih problema.

 

Počinju pripremne utakmice: Kustošija u Ljubljani, Sesvete u Dubravi, Zagreb prima HAŠK, Špansko s Vrapčem. Kreće medulinski turnir

U subotu 20. nedjelju 21. i ponedjeljak 22. siječnja zagrebački  klubovi početi će s odigravanjem probnih utakmica. Kustošija će u Sloveniju na provjeru protiv Bišćanove Olimpije, dok su Inter i Lokomotiva sudionici medulinskog Arena Cupa. Sesvete i Dubrava su promijenili domaćinstvo zbog bolje umjetne trave u Dubravi.
Evo rasporeda nekih utakmica:
SUBOTA
Dubrava Tim kabel - Sesvete (11), Zagreb - HAŠK (11), Olimpija - Kustošija (13), Špansko - Vrapče (15), Vinogradar - Ponikve (16 u Trnju).
NEDJELJA
Medulin: Inter - Slaven Belupo (11)
PONEDJELJAK
Medulin: Lokomotiva - Cibalia (11)

O Ivkoviću, Šikiću, Lokomotivi, Tataru i Kendešu! Hoće li Makedonac biti novi trener na Kajzerici?

Foto: Šogy/ Tomislav Ivković
 
Nazvao sam Tomislava Ivkovića (57) staroga znanca još dok je branio za Dinamo, a sada trenera Slavena Belupa. Dva su za to bila razloga. Prvi, Slaven Belupo u petak u Koprivnici dočekuje Lokomotivu, Ivkovićev bivši klub i ako pobijedi prestići će "lokose" na ljestvici i jesen završiti na šestom mjestu. Gosti bi bili sedmi. Lokomotiva je uoči prošloga kola smijenila trenera Tokića i privremeno postavila njegovoga zamjenika Draženka Prskala. Zasad se to nije isplatilo. Izguilo se od Hajduka, direktor Šikić je pomalo okrivio suca, još se očekuje gostovanje u Koprivnici i potom izbor novoga trenera. Da kažem da će to biti Makedonac, negdašnji igrač Dinama, Šikić bi me iskritizirao: Odakle ti znaš tko će biti trener i prije mene"? Premda je pitanje da li bi to Mamićev ljubimac Goce i htio.
I Ivković me u početku "otkantao":
- Ne igram ja da bih nekoga prestigao nego da bih u svakoj utakmici pobijedio. Tako će biti i u 
petak.
Drugo pitanje Ivkoviću bilo je o Vici Kendešu (23) i Benjaminu Tataru (23) o "našima" (mislim na SportNews) drugoligašima  koji su 7. srpnja ove godine preselili u Koprivnicu u Prvu HNL. Tatar je u Gorici bio najbolji drugoligaški igrač, a Kenedeš iz Dragovoljca vrlo dobar. Pa smo misli da će odmah dobiti mjesta u Slavenu. Ali nisu, zapravo nisu postali standardni prvotimci ni kod Kopića ni zasada kod Ivkovića. Ulazili su uglavnom s klupe, iako je Kenedeš odigrao više i češće je počinjao. Ipak najviše je u jednoj utakmici odigrao Tatar i to u nedjelju u Rijeci do 86. minute.
-To ide teško, odobrovoljio se Ivković. Velika je razlika između Prve i Druge HNL. Neki se prilagode odmah, nekima treba više vremena, a neki se ne prilagode nikada. Što se ove dvojice tiče na kraju polusezone ćemo povući crtu.

Ranjeno Trnje dočekuje uzlazeći Maksimir

Foto: Djuka / Tribine Trnja bit će popunjene u nedjelju

Trnje posljednja momčad na tablici dočekuje Maksimir koji je u uzlazu nakon pobjede i dobre igre s Dubravom. Trnje i Maksimir veže puno zajedničkog, Trnje je Maksimiru ustupilo igralište za odigravanje utakmica kada je Maksimir gradio svoje igralište na Oboju, Dinko Vulelija bio je sportski direktor u Trnju sada je u Maksimiru kao i nekoliko igrača Trnja iz prošle sezone. Sve ovo daje posebnu draž srazu ova dva zagrebačka kluba. 

- Trnje kao i Maksimir imaju momčad iznad trenutnih rezultata. Mi idemo u Trnje po pobjedu, govori Vulelija

- Nismo se nadali ovoj situaciji i mnogim nedaćama koje su nas snašle ove sezone. Kako se kaže "jedna nevolja ne dolazi sama" pored nekoliko odlazaka, desile su nam se i ozljede ključnih igrača, a i nepravedne situacije o kojim ne želim govoriti. Nadam se da je to sada iz nas i upuštamo se u borbu za ostanak. Za nas je svaka sljedeća utakmica kvalifikacijska pa tako i ova s Maksimirom u kojoj će naši igrači pružiti maksimum zalaganja i volje pa se nadam pozitivnom rezultatu u sportskom i fer nadmetanju, rekao je Jakov Sivrić direktor Trnja

Srećko Lušić proživljava najteže trenutke na klupi Trnja:

- Utakmica kao svaka druga, mi ćemo igrati svoju igru i nadamo se bodovima koji su nam nasušno potrebni.

Kakva je situacija sa igračkim kadrom?

- Bolja, vraćaju se Zubak, Poldrugač, Meštrović i Fostač.

PROMO

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila

⚑ Odabrane vijesti!

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Alpas
Petrol d.o.o.
Mr. Shine 240 x 400
IRIS fashion
make-up-room