SportNews.hr

prava sportska priča

TIM Kabel

Direktor HNS-a Kustić na konferenciji za novinare i poslije: Treća HNL zapad može brojiti do 18 klubova, može i 16, 14...odluka nije promjena sustava da se donosi godinu prije. Plenum u srijedu u Dugom Selu presudan ili samo inicijativan?

Danas u 15,30 sati pred novinare u hotelu Hilton u Zagrebu stao je Marijan Kustić, direktor HNS-a za natjecanja, nogometni razvoj i infratrukturu. Pokraj njega bio je Tomislav Pacak, glasnogovornik HNS-a koji je o konferenciji, predstavnike medija i obavijestio. Bila je to velika, izvanredno pozitivna novost da netko od najodgovornijih dužnosnika HNS-a dolazi pred medije, izravno, bez nekoga baš jako formalnoga razloga, neusiljeno i nevezano uz Skupštinu, što je dosada bila praksa. Iako je u osnovi povod bila obnova travnjaka u pet gradova na šest terena i predstojeće finale Hrvatskoga nogometnoga kupa u Vinkovcima, moglo se pitati i o drugim temama.
SportNews je zanimala Treća HNL zapad i aktualno goruća tema, hoće li liga i dalje brojati 18 klubova, kako je neočekivano odlučeno lani u kolovozu ili će se vratiti brojci 16 koliko je do kolovoza 2017. imala. 
Pitali smo to i u smislu činjenice da je za 2. svibnja u Dugom Selu sazvan Plenum klubova Treće HNL zapad na kojem je jedna od točaka dnevnoga reda inicijativa HAŠK-a da liga ostane na 18  klubova. 
Podsjetili smo da se pravilu odluka o promjeni sustava natjecanja treba donijeti godinu dana prije.
Direktor Kustić je odgovorio otprilike da on ne bi prejudicirao o broju klubova jer on i nije taj.
-Odlučuju Komisije i na kraju Izvršni odbor HNS-a, kazao je Kustić i zaključio:
-Taj sastanak u Dugom Selu je inicijativan.
Iz toga odgovora nismo čitateljima mogli pružiti više od onoga što smo svi skupa već i otprije znali.
A onda se dogodilo nešto neočekivano. Pravi obrat! Poslije svršetka konferencije prišao nam je gospodin Kustić i rekao:
-Nisam to kazao u odgovoru na pitanje, ali moram dodati da u propozicijama stoji da Treća HNL zapad može brojati do 18 klubova. Može i 16, može i 14... Zbog toga odluka o broju klubova nije promjena sustava i ne treba se donositi godinu dana prije.
Konačno jedan izravni, pravi i sustavni odgovor! Iako se to dalo naslutiti, ipak je to netko meritoran morao tako reći.
Sada je jasno da liga 18 može ostati i da je mogla postati liga 18 bez odluke godinu dana prije promjene.
Prema tome velika je vjerojatnost da će Treća HNL zapad u 2018/19. godini brojati  onoliko klubova kako se dogovore na plenumu u Dugom Selu, ali i ne mora, jer, kako kaže Kustuć, konačno odlučuju Komisije i Izvršni odbor.
No bitno je da broj klubova do 18 nije promjena sustava natjecanja.
Ali ipak o broju klubova ne bi trebalo odlučivati u kolovozu, nego bi to valjalo znati prije, jer inače s pravom izaziva sumnju.
Tim Kabel
Alpas

PROMO

TIM Kabel

⚑ Odabrane vijesti!

DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Alpas
Petrol d.o.o.
Mr. Shine 240 x 400
IRIS fashion
make-up-room

⚐ Posljednje dodano

>