SportNews.hr

prava sportska priča

TIM Kabel

Klubovi Treće HNL zapad pismeno će se do 7. svibnja izjasniti za koju su varijantu: 16 ili 18 klubova. Kustić, direktor HNS-a: Nemam ništa protiv 18, ali zašto to niste pokrenuli u veljači? Među kandidate ubraja se i Istra 1961

Ne možemo još reći da će Treća HNL zapad ostati na 18 ili se vratiti na 16 klubova, ali možemo prenijeti način na koji će se o tome odlučivati. Do ponedjeljka 7. svibnja u 12 sati svi će se klubovi pismenim putem izjasniti za koju su od te dvije varijante. Predsjednik NK HAŠK-a Vinko Barišić je na plenumu u Dugom Selu u ime svoga i još nekoliko klubova predložio da liga ostane na 18, te da se o tome na plenumu odluči glasanjem. Direktor HNS za natjecanja i infrastrukturu Marijan Kustić predložio je da se o tome ne odlučuje na plenumu nego da se klubovi izjasne do ponedjeljka u 12 sati pismenim  putem kako bi se izbjegle eventualne primjedbe na puni legitimitet odluke jer neki zastupnici nisu imali punomoći, a tri kluba, Opatija, Krk i Zagreb, svoje zastupnike nisu ni poslali.
Direktor Kustić je rekao da Savez neće imati ništa protiv volje klubova.
-Neka potpiše minimalno deset klubova i mislim da će Izvršni odbor to stajalište podržati. Ali ne trebamo rješenja donositi preko koljena, na brzinu i nekompletni.
Kustić je iznio i jednu primjedbu i to sasvim opravdanu:
-Zašto plenum klubova u veljači u Labinu nije pokrenuo tu inicijativu? Ovako će nekima izgledati da je to potez u nuždi onih koji se nalaze u opasnoj zoni. Treća HNL zapad je iznimno kvalitetan stupanji natjecanja i klubove valja podržati, ali ne bi to trebalo činiti mimo procedure i transparentnoga izjašnjavanja.
Barišić, predsjednik HAŠK-a, je u svojem obrazloženju istakao i da bi veliki broj kvalitetnih zapadnih trećeligaša mogao doći statusno u pitanje, ako se liga smanji, s obzirom da postoji i najgora varijanta po kojoj bi ispadalo čak osam klubova.
U kuloarima i na marginama plenuma letjela je upravo ta opasnost. Protuslovne su bile informacije o tome hoće li se Opatija i Vinogradar žaliti i ipak posegnuti za licencama. To će se znati do 12. svibnja. Neizvjesno je i hoće li osim posljednje plasiranoga  Druge HNL u zapadnu skupinu treće lige ispasti još jedan klub. Iako je sada i Solin u opasnosti i postoji mogućnost da on ispadne, ali na jug. Nije baš jasno hoće li iz riječkoga središta pristati ući Grobničan ili Orijent. U neku ruku je novost da bi Istra 1961 mogla završiti u trećoj ligi po logici kako se to prošle sezone dogodilo Splitu.
Neke diskusije bile su vrlo zanimljive.
Predsjednik plenuma i sportski direktor Maksimira Dinko Vulelija je rekao:
-Nema ni jednog razloga da liga ostane na 18 klubova. Valjani argumenti za to ne postoje.
Remzo Zalihić, predsjednik NK Rudara Labin na karakteristični način je u nekoliko navrata sudjelovao u raspravi:
-Liga je za nas pravo osvježenje, posebice vođenje natjecanja.
Zanimljiva je bila njegova primjedba o NK Opatiji:
-Opatija ima uvjete za Drugu HNL na riječkoj Kantridi, ali nema za treću ligu na svome igralištu u Opatiji.
O broju klubova Zalihić je kazao:
-Mi smo za ligu 18, ali i nešto ublažene infrastrukturne uvjete.
Neven Šprajcer koordinator natjecanja HNS-a govorio je ispunjenju kriterija za natjecanje u trećoj ligi. Rok za odluku je pomaknut na 30. svibnja.
Tim Kabel
Alpas

PROMO

TIM Kabel

⚑ Odabrane vijesti!

DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Alpas
Petrol d.o.o.
Mr. Shine 240 x 400
IRIS fashion
make-up-room

⚐ Posljednje dodano

>