SportNews.hr

prava sportska priča

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila

Izgleda da Izvršni odbor HNS-a nije odlučio o broju klubova u Trećoj HNL zapad. Problematika dobiva neku drugu dimenziju. Ako liga ostane na 18 klubova vjerojatno će ispasti tri istarska. Ako bude 16 onda i dva zagrebačka

Ako na sjednici Izvršnog odbra HNS-a, na kojoj je odlučeno o sastavu Druge HNL sa 14 klubova, nije bilo zaključka o Trećoj HNL zapad sa 16 ili 18 klubova - a čini se da nije, jer nam na to pitanje nije odgovorio ni glasnogpvornik HNS-a Tomislav Pacak - ostaje da se i dalje služimo nagađanjima i ulazimo u sferu špekulacija.
Ako bi Treća HNL ostala na brojci 18 kao i u sezoni 2017./2018. sasvim je izvjesno da bi iz zapadne skupine ispale četiri momčadi. Prema realnim prognozama to bi bila Segesta iz Središta Zagreb, te Rudar Labin, Pazinka Pazin i Jadran Poreč iz Središta Rijeka, odnosno Istarske županije. Ali kako je to ipak nogomet u kojemu su i na terenu moguća svakojaka iznenađenja, može se dogoditi da i ne bude tako. No, što ako bude?
Kod nas se mnoge situacije, pa može i ova, često problematiziraju s pozicija zavičajnosti, regionalizma, lokalnih interesa i mentaliteta, što proizlazi iz loših praktičnih iskustava s prethodnim tvorevinama i nacionalnim sustanarima. Hrvatska je mlada država i premda sada gotovo sasvim nacionalna, sjećanja na loša iskustva iz nekih vremena su i dalje prisutna i žive s narodom. To nije sasvim isčezlo. Zbog toga se o tome vodi računa gdje god se može da se primisli izbjegnu. O tome, ponekad s više, ponekad s manje uspjeha, a ponekad i nepotrebno, računa vode i u nogometnoj organizaciji.
Pa bi se prema tome moglo dogoditi da s ostajanjem na 18 klubova ispadnu četiri od kojih bi tri bila iz Istarske županije. Dok bi iz Metropole ostali svi. Dovoljno za nedokazane slutnje, ali tako je to.
Ako bi se Treća HNL vratila na 16 klubova, kakav je uostalom i lanjski zaključak, sasvim je moguće da bi iz zapadne skupine ispalo šest momčadi. Po nekoj računici osim tri istarska, dva zagrebačka i jedan sisački klub. To bi, na prvi pogled, bilo dovoljno da u nezadovoljstvu na kraju svi budu zadovoljni. Ne bi bilo primisli, niti okretanje prema Metropoli koja, eto, sve može!
Svaki pametan okrenuti će glavu od toga jer što se mi, umjesto kvaliteti i pameti, okrećemo principima propaloga jugoslavenskoga federalizma u kojem su  dominirale takve razmirice i činili se neprincipjelni kompromisi.
Možda je ovo samo jedna besmislena špekulacija, ali natezanja koja se o tome vode od srpnja 2017. godine ipak govore da u svemu nečega ima. Makar to bile samo gluposti i neprincipjelnost nekih.
CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
Tim Kabel
Alpas

PROMO

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila

⚑ Odabrane vijesti!

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Alpas
Petrol d.o.o.
Mr. Shine 240 x 400
IRIS fashion
make-up-room

⚐ Posljednje dodano

>