SportNews.hr

prava sportska priča

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila

Vinogradar je i dalje najbolji amaterski klub u Hrvatskoj, iako je Osijek II za dvije stotinke uspješniji. Opatija je u biti druga. Na jugu iznenadila Croatija iz Zmijavaca. Međimurje i BSK, te Zadar i Dubrava TK rame uz rame

Tko je najbolji hrvatski trećeligaški klub, te sukladno tome naujuspješniji amaterski klub u našoj državi? Poslije upravo završene sezone 2017./2018? Bilo bi to jednostavno zaključiti da se momčadi natječu u jednoj skupini, ali je odlučiti ovako, s tri skupine i jednim neamaterskim klubom, nešto kompliciranije. U vrednovanju uspjeha odlučili smo se, kao faktor usporedbe, uzeti prosječan učinak po jednoj odigranoj utakmici. Broj ukupno osvojenih bodova podijelili smo s brojem odigranih utakmica. Naime, broj klubova u sve tri skupine nije jednak. Pa je netko imao šansu odigrati više utakmica i osvojiti veći broj bodova, a netko s mane utakmica i manje bodova. No, prosjek je prosjek i stoga vjerodostojan. Možda metoda nije sasvim pravedna jer je nemoguće odrediti koja je od koje skupine jača, ali izračun svakako ima svoju vrijednost.
Najviše bodova osvojio je Vinogradar - 74, ali u skupini koja je imala 18 klubova, pa je njegov broj odigranih utakmica bio 34. Prosjek osvojenih bodova mu je 2,18. Osijek II je odigrao 30 utakmica i njegov prosjek je 2,20, ali je on ipak profesionalni klub, te je i njegova druga momčad, također dio profesionalne mreže. Po našoj procjeni rezultat Osijeka II je izvrstan, ali on ipak nije dio toga amaterskoga kruga. On je u neku ruku izvan konkurencije.
Opatija je na drugom (ili trećem) mjestu prema tome kako tko doživljava Osijek II. Njezin učinak je izvanredan, čak iznad dva boda po utakmici. Ali nju i Vinogradar "proklinju" njihovi zapadni sunatjecatelji (Vrapče i Pazinka) jer su ih svojim odlukama da u posljednjem trenutku odustanu od višega ranga u određenom smislu "pomogli" izbaciti u četvrtu ligu.
Iznenađujuće visok plasman postigla je Croatia iz Zmijavaca koja je prvak južne skupine, ali nije težila prema plasmanu u Drugu HNL. Zadar koji je s juga uspio ući u drugu ligu na ukupnoj ljestvici je osmi. Zapravo je jednak Dubravi TK.
Visok plasman postigli su novi drugoligaši s istoka, Međimurje i BSK iz Bijelog Brda, čak, 1,83 boda po utakmici. U sjevernoj i južnoj skupini natjecalo se po 16 klubova.
POREDAK PREMA PROSJEČNOM UČINKU U SVE TRI SKUPINE:
1. Osijek II 2,20
2. Vinogradar 2,18
3. Opatija 2,03
3. Croatia Zmijavci 1,93
5. Međimurje 1,83 (+26)
6. Primorac Biograd 1,83 (+24)
7. BSK Bijelo Brdo 1,83 (+17)
8. Zadar 1,80 (+37)
9. Dubrava TK 1,80 (+20)
10. Split 1,76 (+20)
11. Marsonia 1,76 (+11)
CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
Tim Kabel
Alpas

PROMO

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila

⚑ Odabrane vijesti!

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Alpas
Petrol d.o.o.
Mr. Shine 240 x 400
IRIS fashion
make-up-room

⚐ Posljednje dodano

>