SportNews.hr

prava sportska priča

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila

Opet se djeluje na podjeli treće HNL na pet skupina! Eventualna odluka do 25. VIII. Koja bi logika bila liga Središta Sjever, a ne najjeftinija ZNS-a ili Zagrebačke županije? Ali nama ne treba "hrvatska tramvaj liga"

U tijeku je procedura oko podjele treće HNL na pet skupina po kojoj bi svako središte HNS-a od sezone 2019./20. imalo svoje prvenstvo treće lige!
-Za to se posebno zalaže Središte Sjever, kaže Josip Brezni. Postoje realni razlozi za takvu nakanu, ali  jednako tako i realne dileme. Jedna od njih je hoće li svaka od tih pet skupina moći iznjedriti po 16 klubova s potrebnim infrastrukturnim uvjetima. Vidite da zasad ni Druga HNL ne može skupiti 16 klubova. Središte Split se ne bi dijelilo i tu dvojba ne postoji. Može se dogoditi da se sadašnja treća liga Osijek podijeli na Sjever i Osijek, ali i da Zagreb i Rijeka ostanu zajedno. Natjecateljska komisija HNS-a definirati će stav i uputiti ga prema Izvršnom odboru HNS koji eventualnu odluku o promjeni sustava natjecanja mora donijeti godinu dana prije. Što će reći do 25. kolovoza, objašnjava Brezni.
Prema tome postoje izgledi da od prvenstva, iza ovoga, koje još nije ni počelo, bude pet liga, što po nama nije dobro jer ako to i smanjuje troškove smanjuje i kvalitetu. Umjesto da se ide prema dvije skupine trećih liga, one se usitnjuju do mjere da će i sasvim nezasluženi biti trećeligaši. Dobro, postoji i druga logika: klubovi koji ne ispunjavaju infrastrukturne kriterije neće moći u taj krug. Ali to je i svojevrsna vrtnja u krug: imaš plasman nemaš uvjete, nemaš plasman imaš uvjete (primjerice Vrapče, Rudar Labin, Segesta...); prije nekoliko godina bilo je također pet liga; zašto je njihov broj smanjivan i zašto bi se sada povećavao, što se u međuvremenu dogodilo; zar je Hrvatska siromašnija zemlja nego prije pet godina; zar nogometni klubovima imaju manje novaca, nego prije itd. Čemu popuštati nekima?
Kod nas još uvijek vlada mentalitet socijalističkoga doba. Ajmo doći do nekoga novca, složiti konkurentnu momčad, otići natjecateljski gore, pa dokle ide, a za uvjete ćemo se nekako snaći...Umjesto da se prvo stvaraju uvjeti, grade potrebni tereni, priprema mladež da se ne ide na preskoce i da se zaokruženi borimo za viši rang. Koliko je samo klubova na preskokce stizalo do Prve HNL a danas ih nema nigdje.
Ubiti će nas naš mentalitet jeftinog megalomanstva i potpunoga isključivanja sustavnosti. Nogometni savez pokušava naći kompromis usitnjavanjem liga i pooštravanjem infrastrukturnih kriterija. Na kraju neće ni u jednom rangu imati dovoljan broj klubova. Jer nogometne djelatnike ne potiče na dugoročnu sustavnost, nego na kratkoročnu lakomislenost.
Nema ni jedna logike po kojoj bi Središte Sjever imalo skupinu treće lige, a Zagrebački nogometni savez ili Nogometni savez Zagrebačke županije ne bi imao. Zamislimo kakva bi to jeftina i kvalitetna treća liga bila, od Podsuseda do Sesveta. A tek kako kvalitetna od Mladine, preko Zagreba do Vrbovca. Konačno ta regija i jest europski prvak i vjerojatno će opet biti. No, nama ne treba "tramvaj Hrvatska" nego Hrvatska od Vukovara do Konavala i Buja i Umaga i dajmo imajmo malo više sluha od usko lokalnih tobožnjih interesa.
CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
Tim Kabel
Alpas

PROMO

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila

⚑ Odabrane vijesti!

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Alpas
Petrol d.o.o.
Mr. Shine 240 x 400
IRIS fashion
make-up-room

⚐ Posljednje dodano

>