SportNews.hr

prava sportska priča

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila

Dubrava pobijedila u Jarunu u izvanrednoj utakmici. Brojna uzbuđenje, pjevanja, navijačke poruke i gotovo incident. Roko, predsjednik, je bio neizmjerno emotivan. Jarun ošamućen. Kome poruka: Dubrava nikada neće biti (zelena) Dubrava?

Foto: Djuka / Mirko ŠugićFoto: Djuka / Mirko Šugić
JARUN - DUBRAVA TK 1:3 (1:1)
 
ZAGREB - Igralište u Jarunu. Gledalaca: 300. Glavni sudac: Dadić (Zagreb) 6,5. Pomoćni suci: Valešić i Grgurić (Kutina). Četvrti sudac: Ješić (Sisak). Delegat: Mišković (Sesvete).
 
Strijelci: 0:1 - Hodak (37), 1:1 - Brčić (44), 1:2 - Šugić (84), 1:3 - Mudražija (90+1).
 
JARUN: Vojnić 6, Šimić 6, Pavičić 6,5, Puntarić 6, Pavletić 6, Antonio Martinko 6,5, Džaja 6,5 (od 59. Zelkić -), Konjević 7,5, Ačkar 5,5 (od 78. Hercigonja -), Brčić 7,5, Tadić 6. Trener Danijel Lovrić 6.
 
DUBRAVA TK: Šolčić 6, Kluk 7, Glavaš 8, Barić 7, Čečura 7, Šugić 8, El-Saleh - (od 12. Cindrić 6,5), Kahrimanović 6,5 (od 72. Đaferović -), Kovačević 7, Hodak 7 (od 66. Marton 7), Mudražija 8. Trener Igor Cvitanović 8.
 
Ocjena utakmice: 8.
Igrač dvoboja: Šugić (Dubrava TK)
 
Zbog ovakvih se susreta dolazi na te tzv. amaterske predstave. Jarun i Dubrava TK odigrali su izvanrednu utakmicu, punu sadržaja, beskrajnih uzbuđenja, brojnih šansi, navijanja i pjevanja, dvosmislenih navijačkih poruka, te zamalo i incidenta. Ne sjećamo se da smo u novije doba gledali utakmicu takvih vrlina.
Tadić je za Jarun u 20. minuti promašio nešto što je uprskati "kažnjivo"! Mudražija u 24. nije zabio za Dubravu. Tadić je u 34. efektno prošao po desnom krilu, ali dodano Džaja nije pretvorio u gol. Poslije izvrsne kombinacije Šugić - Mudražija, Hodak je u 36. minuti doveo goste u vodstvo. Brčić je pri samom kraju poluvremena sjajnim šutom iz slobodnog udarca (uz lošu intervenciju vratara) izjednačio. Poluvrijeme je završilo realno uza sve karakteristike koje su pratile cijeli tijek susreta.
Sredinom nastavka Jarun je zaigrao kao u transu. Tko zna kada će opet tako i kada je to bilo u prošlosti. Dubrava je jedno vrijeme bila na "podu ringa". Uz brojne prigode, u 61. minuti Ačkar nije postigao gol iz šanse utakmice.
Ali to nije Dubravu gurnulo u konačni ponor. Dubrava se obranila, primirila i krenula u konačni obračun. Dubrava je za treće-ligaške razmjere veliki klub. Konačno, Dubrava su dvije gradske četvrti sa 100.000 stanovnika. 
Dogodio se klasični preokret. Momčad koja ne zabije obvezno gubi. Jarun je ostao u šoku. Igor Cvitanović, veliki igrač i vjerojatno budući veliki trener, dirigirao je s klupe, a Šugić, Mudražija i Marton odjednom su počeli gaziti sitnim i krupnim koracima. U tom zanosu oni su u samom finišu jednostavno pomeli Jarunčane.
Poslije svršetka Jarun je bio ošamućen. Sve do samog jezera!
-Po razvoju situacije trebali smo osvojiti bod. Imali smo neponovljive šanse. Tužni smo i jako poljuljani. Tko zna kada će nam se ovo opet ukazati. Moramo i dalje uporno trenirati, vidno utučen bio je trener Danijel Lovrić.
Dubravini navijači na istoku razvili su transparent: (ljubičasta) Dubrava nikada neće biti (zelena) Dubrava! Povremeno je podizan i napis DV. Izgleda da je to bio svojevrsni protest protiv Dinka Vulelije. On je došao u crnom odijelu, bijeloj košulji i crnoj kravati, sjeo pokraj predsjednika Roke Ivanovića, poslije nekog vremena napustio tu poziciju, te se vratio kad je emotivni predsjednik Roko u jednom trenutku došao na rub okršaja s domaćim navijačima.
Da li možda u ovom transparentu nešto prepoznajete? - pitali smo Vuleliju.
-Nije im mjesto na tribini uzvratio je Dinko, bez pobližeg objašnjenja.
Predsjednik Ivanović sjedio je u kutu, temperamentan i žučljiv, pokazujući spremnost na pravu borbu. Ispred njega je mirno sjedio Ivan Topčić. U jednom trenutku je toliko zaiskrilo i sijevnule su  uvrede do mjere da se činilo kako se incident neće moći izbjeći. Na kraju se sve dobro završilo i Roko se otišao ispričati sučeljenoj strani.
Pa što ste se toliko ljutili?, pitali smo ga nakon utakmice.
-Živcirali su me pojedini igrači. Nikoga nisam vrijeđao, pomirljivo je govorio predsjednik.
Igor Cvitanović bio je poslije svršetka okupiran. Ipak je on tu neka faca. U gledalištu je bio i Ivan Gudelj.
Cvitanović je posebno hvalio Mudražiju i Glavaša.
Da, bili su izvrsni, ali po nama Šugić je bio igrač utakmice. Mudražija je i promašivao šanse?
-Šugić je bio dobar, ali su ova dvojica bili bolji, ostao je pri svome trener.
CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
Tim Kabel
Alpas

PROMO

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Alpas
TIM Kabel
Mr. Shine 240 x 400
IRIS fashion
make-up-room