SportNews.hr

prava sportska priča

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila

Lončarević kaže: Podjela treće lige na pet skupina bila bi katastrofa. Zagrebačka tramvaj liga također bi nas unazadila. Sportski direktor HAŠK-a je najiskusniji hrvatski stručnjak. Trenirao je i šest sadašnjih prvoligaša

Foto: Djuka / Ilija LončarevićFoto: Djuka / Ilija Lončarević
Ilija Lončarević je nedavno navršio 74 godine i još uvijek je djelatan, trenutačno na dužnosti sportskog direktora HAŠK-a, zagrebačkog trećeligaša kojega je mlada momčad golemo osvježenje, pravi razvojni hit hrvatskog nogometa, čemu bi treći stupanj natjecanja i trebao težiti.
Lončarević je u dugoj karijeri trenirao Dinamo, Osijek, Lokomotivu, Goricu, Slaven Belupo, Inter, Hrvatski Dragovoljac, Orijent, Marsoniu i Zagreb.
Prije dva mjeseca Izvrni odbor HNS-a donio je odluku o promjeni sustava natjecanja trećih liga prema kojem bi  se od sezone 2019./20. natjecanje trebalo odvijati u pet umjesto u tri skupine, kao što je to sada. 
Lončarević je svakako kvalificiran govoriti o toj temi.
No prije toga napišimo i naše mišljenje o jednom dijelu tog problema.
Nikome nije jasno zašto je takva odluka donijeta bez javnih konzultacija jer, po svemu, ide protiv interesa samog nogometa, a ni u političkom smislu nije mudra. 
Hrvatsku, koja i inače pati od zavičajnih i razlika u mentalitetima - zbog povijesnih i zemljopisnih okolnosti - ne treba  još više dijelite na sastavne faktore, nego ju treba povezivati, pa i na tim tobože banalnim osnovama.
Ako to i nije u djelokrugu Šukerovih razmišljanja - on se možda bavi važnijim temama, a i pitanje je interesa - trebao je barem reagirati njegov viši savjetnik Srebrić.
Ilija Lončarević je kategoričan u ocijeni da bi podjela trećih liga na pet skupina predstavljala katastrofu.
-Razvodnili bismo kvalitetu u našoj najrazvojnijoj ligi, a ništa ne bismo dobili, tvrdi Lončarević.
Riječko-istarska regija je dugo pružala otpor jedinstvenoj skupini zapad, a sada je prva koja se za nju zalaže?
-I to je pokazatelj koliko je ona privlačna i uspješna, ukazuje Lončarević.
Poneki naši zagrebački mudroslovci također su za atomizaciju. Oni bi tramvaj ligu?
-To bi također bila pogreška. Bez obzira na uspješnost zagrebačkih klubova izostanak konkurencije s ostalima ne bi donio napredak, nego suprotno.
Čini se da tu podjelu gura visoko rangirani predstavnik slavonske regije u IO HNS?-a? Ako je tako, čovjek očito ne shvaća bit?
-Ne znam tko je gura, ali ja, također podrijetlom Slavonac, shvaćam tamošnje probleme iseljavanja stanovništva i ostaloga. Umjesto usitnjavanja Savez bi trebao dati novčanu potporu, ako je to u pitanju, misli Lončarević.
Koliko znamo i područje Varaždin-Čakovec-Koprivnica se zdušno zalaže za svoju skupinu treće lige, iako za to nema podloge u kvaliteti klubova. U sadašnjoj istočnoj skupini imaju samo tri kluba koja su, osim toga, trenutačno plasirata od 10. pa do posljednjeg 16. mjesta. Bogate su to županije, a kašljucaju im i Slaven Belupo i Varaždin. U biti oni bi svoju četvrtu ligu prekvalificirali u treću! Gdje bi tu bila kvaliteta i kakva bi im bila infrastrukturna razina?
-Bez razvoja i kvalitete nogomet bi urušio, podsjeća trener šest današnjih prvoligaša.
Na kraju smo Lončarevića pitali i o HAŠK-u. 
U subotu je veliki derbi. Dolazi Krk, uz Vinogradar, najbolja momčad zapadne skupine. HAŠK je pomalo neočekivano u prošlom kolu pobijedio u Vrbovcu, ali je nešto prije toga jednako neočekivano na Peščenici izgubio od Opatije. Pa i poraz u Novigradu nije bio očekivan.
Protiv Krka borite se za vjerodostojnost HAŠK-a  koji u ovoj, a posebice u idućoj sezoni gradi ambicije prema Drugoj HNL? Poraz, kao protiv Opatije, utišao bi optimizam navijača, a i onih koji u HAŠK-u prepoznaju razvojnu budućnost?
-Poraz protiv Opatije na domaćem terenu bio je neugodan i jedini u dugom razdoblju. Imali smo problema u veznoj liniji. U Vrbovcu taj dio momčadi je pokazao ohrabrujući uspon. Krk je bolji od Opatije, ali to ne znači da u subotu nećemo pobijediti, optimist je Ilija.
CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
Tim Kabel
Alpas

PROMO

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila

⚑ Odabrane vijesti!

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Alpas
Petrol d.o.o.
Mr. Shine 240 x 400
IRIS fashion
make-up-room

⚐ Posljednje dodano

>