SportNews.hr

prava sportska priča

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila

Trener Kustošije Ivanda igrao je u klubu Hrvata NK Petrovaradinu i 1989. preselio u Zagreb. Zašto je Igor Cvitanović "pobjegao" nakon opaske: Dubrava više nema od koga izgubiti? HAŠK na Orijent bez Miloša, Kosa i možda Zelenike

Foto: Djuka / Na matineju nedjeljom na Trnju dođu skoro svi treneri ZG trećeligašaFoto: Djuka / Na matineju nedjeljom na Trnju dođu skoro svi treneri ZG trećeligaša
Kustošija, Dubrava TK i HAŠK u ovom su trenutku perjanice zagrebačkog neprofesionalnog nogometa. Sjaje profesionalni Dinamo i Lokomotiva, ali svijetle i oni.
Kustošija je u Drugoj HNL peta, ali je realno treća, jer Dinamo II i Osijek II u pravom smislu nisu suparnici, iako u neku ruku i jesu s obzirom da se i osvojeni bodovi protiv njih zbrajaju. No, ako je riječ o plasmanu u Prvu HNL, u tom slučaju druge momčadi prvoligaša ne mogu konkurirati.
Sesvete su na ljestvici sedme, Lučko deveto. a Hrvatski dragovoljac je zajedno s Dugopoljem i Solinom među najslabijima.
U nedjelju 4. studenoga od 14 sati Kustošija i Šibenik igraju istinski jesenski derbi. Šibenik ima pravo na pomak termina od subote na nedjelju s obzirom na to da u srijedu igra Kup protiv Hajduka. To je najveći mogući izazov za Šibenik i najveća mogućnost za totalno iscrpljivanje. Kustošija je već 21. rujna pobijedila Varaždin, najistaknutijeg kandidata za Prvu HNL. Pobijedila je i Dinamo II u gostima, ali tu se računaju samo bodovi.
Novi trener Kustošije Ante Ivanda (45) doselio se 1989. iz Novog Sada na začetku političkih previranja, a nogomet je igrao u Nogometnom klubu Petrovaradinu, klubu tamošnjih Hrvata, duge tradicije.
Ivanda je diplomirao na Fakultetu za fizičku kulturu u Zagrebu, na nogometnom usmjerenju i prije dolaska u Kustošijinu školu mladeži u kolovozu ove godine, osam godina je radio u Lokomotivi.
U dva kola, koliko je realno vodio drugoligašku Kustošiju, postignute su dvije pobjede i sada dolazi utakmica sa Šibenikom, svakako neizvjesna, ali i neobično važna. Tri pobjede u nizu bile bi senzacija.
Što o tome misli Ivanda?
-Utakmica je vrlo značajna, ali nije presudna i ne trebamo se njome opterećivati kao nečemu što je biti ili ne biti. Igrat ćemo bez ozlijeđenog kapetana Cmrečnjaka i požutjelog Deaka, no i to nije razlog da bismo otišli u pretjerani pesimizam.
Šibenik će doći okrznut, bez obzira prošao ili ispao od Hajduka?
-Da dođe bilo kakav mi ga i te kako respektiramo, ističe trener.
U Trećoj HNL zapad - iznimno zanimljivom i kvalitetnom natjecanju - Dubrava TK i HAŠK su na trećem i četvrtom mjestu prestigli Orijent 1919 za gol razliku i približili se drugoplasiranom Krku na tri boda. Osobito vrijedna bila je u prošlom kolu pobjeda HAŠK-a nad Krkom. Dubrava je već prije toga potopila Vinogradar i Krk, te odigrala neodlučeno na Krimeji. Dubrava gotovo da više nema od koga izgubiti. HAŠK u subotu ide Orijentu i to je vjerojatno jedino poprište gdje HAŠK još može i pasti. Orijent je sada u zanosu novaka. Na proljeće će biti druga pjesma.
Vinogradar je najjači i on će biti prvak i tu suparnici ne trebaju razbijati glavu. Treba se usmjeriti prema dva cilja i to zavisno od toga hoće li on kao prvak htjeti gore, odnosno hoće li dobiti infrastrukturno dopuštenje ili će se zadovoljiti, trećim u nizu, naslovom prvaka.
Često se usmjeruje prstom na Rubinića, kako on eto neće, pa sakati i Drugu HNL, ali se zaboravlja na imovinsko-pravni sklop oko stadiona u Mladini i međusobne odnose s gradom Jastrebarskom. Nije tako jednostavno.
Prvi cilj Dubrave TK i HAŠK-a trebalo bi biti drugo mjesto na ljestvici na kraju prvenstva jer, ako Vinogradar ne ide, onda se i s druge pozicije može u Drugu HNL. Ako Vinogradar ode gore onda sljedeća sezona ostaje sasvim otvorena i već sada valja misliti na nju.
Prema tome Dubrava TK i HAŠK imaju izgleda da, jedno od njih, drugoligaš postane u svibnju iduće godine. Ako Vinogradar uspije otići, onda će se u sezoni 2019./20. Dubrava i HAŠK nemilosrdno uhvatiti za mišiće. Tako barem sada izgleda.
Krk nema infrastrukturne uvjete sve do Kantride i uostalom nema ni ambicije. Osim toga njegov predstojeći raspored u prvenstvu i Kupu je ubitačan. Iako valja pozdraviti njegovu želju i napor da u zapadnoj skupini treće lige igra zapaženu ulogu. On je prvi na riječko-istarskom području prepoznao što znači igrati u konkurenciji - za ovaj rang - kvalitetnih i u svakom pogledu moćnih klubova grada Zagreba i Zagrebačke županije.
Ta moć je ponajprije u kvalitetnom stručnom radu. Dubravu trenira Igor Cvitanović, istaknuti nogometaš koji je 27 puta igrao za reprezentaciju Hrvatske, u službenim utakmicama svih vrsta postigao 245 golova, a za Dinamo odigrao 504 utakmice gdje je bio i trener.
U HAŠK-u je šef struke Ilija Lončarević, jedan od najpoznatijih hrvatskih trenera koji je trenirao šest hrvatskih prvoligaša. U Trnju je to Milivoj Bračun, poznati internacionalac i trener mnogih klubova, u Dugom Selu je to Damir Biškup, trener prvoligaša, u Španskom Stipe Brnas...Takve koncentracije nema ni u Drugoj HNL.
Bilo je zanimljivo u nedjelju na utakmici Trnje - Ponikve. Na tribini su između ostalih bili trener Dubrave TK I. Cvitanović i sportski direktor Vulelija. U jednom trenutku pitali smo trenera da li poslije uvjerljive pobjede nad Maksimirom, te prije toga nad Vinogradarom i Krkom, Dubrava još uopće ima od koga izgubiti, Cvitanović je gotovo pobjegao, uzvikujući ima, ima, a kako je Vulelija bio spreman potvrditi našu opasku,  Cvitanović je povukao i njega.
-Pušemo i na hladno, objasnio je jedan od najboljih igrača Šugić.
Ni trenera HAŠK-a Damira Grlića nije oduševilo to pitanje, iako smo njemu dali "popust". On će na noge Orijentu bez požutjelih stopera Miloša i Kosa.
-Kao igrač sam godinu dana proveo u Orijentu i to mi je ostalo u srcu. Na izvjestan način bit ćemo oslabljeni, ali mi uvijek imamo spremne zamjene. Nadamo se da će u napadu zaigrati Zelenika, oprezan je Grlić. 
CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
Tim Kabel
Alpas

PROMO

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila

⚑ Odabrane vijesti!

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Alpas
Petrol d.o.o.
Mr. Shine 240 x 400
IRIS fashion
make-up-room

⚐ Posljednje dodano

>