SportNews.hr

prava sportska priča

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila

Vinogradar siguran, Poljak najbolji. Ljubojević i Šuker nisu zabili. Fantastično prvenstvo: već za vikend tri derbija

Foto: Djuka / PoljakFoto: Djuka / Poljak
VINOGRADAR - OPATIJA 3:0 (2:0)

MLADINA - Stadion Vinogradara. Gledatelja: 250. Glavni sudac: Jelić (Zagreb) 7. Pomoćni suci Delač (Karlovac) i Novosel (Kamanje). Četvrti sudac: Komesar (Zagreb).
Strijelci: 1:0 - Prša (23), 2:0 - Prijić (29), 3:0 - Poljak (77)
VINOGRADAR: Bašić 7, Ibriks 6,5, Dalić 7, Mišura 7, Jevtić 7, Poljak 7,5 (od 79. Rupčić -), F. Šćrbec 7, Prša 7, Prijić 7 (od 62. L. Šćrbec -), Štulec 6, Ljubojkević 6 (od 74. Špehar -). Trener Ferenčina 7.
OPATIJA: Popović 5,5, Kovačević 5,5, Dadić 6, Lee 6,5, J. Rudan 6, Klapan 6, Krešić 6 (od 67. T. Rudan -), Lazić 6, Mršić 7 (od 80. Gibičar -), Petrović 6 (od 56. Radomir -), Šuker 6. Pomoćni trener Čizmarević 6.

Ocjena utakmice: 7.
Igrač dvoboja: Poljak (Vinogradar)

Kakvo je ovo izvanredno prvenstvo. Već u šestom kolu, sljedećeg vikenda, igrat će se čak tri derbija, između šet prvoplasiranih momčadi na ljestvici. Dubrava Tim kabel čeka Vinogradar, Trnje ide na Krk, dok Maksimir na Trnju prima Kustošiju. Sve jedan susret izazovniji od drugoga. Popodne u Mladini nije bilo samo puno pogodaka nego i velik broj znatiželjnika, izravno zainteresiranih za ishod i dojam, što zapravo potvrđuje tvrdnju o prvenstvu "kakvoga još nije bilo".
Trener Dubrave Davor Matić nije potvrdio našu tezu o velikom derbiju Dubrava - Vinogradar.
-To je kao svaka druga utakmica, ponudio je svoju filozofiju Matić. Bit će teško. Vinogradar je favorit.
U čemu je glavna snaga Vinogradara?
-U špicama napada.
No, te špice u većini protiv Opatije nisu pogodile. Zabio je samo Prijić koji je odigrao svoju prvu utakmicu u zelenom dresu. Ljubojević i Štulec su se borili i dodavali, ali dalje od toga nije išlo. Ja sam se nadao da će zabiti Ljubojević ili Bernard Šuker iz Opatije i preuzeti prvo mjesto na ljestvici strijelaca. Moja nada se nije ostvarila.
Vinogradar je pobijedio uvjerljivo, ali njegova igra nije bila do kraja tečna ni sasvim bez pogrešaka.
-Pobjedi ne treba gledati u zube. Čeka nas Kup u Novskoj i potom derbi u Dubravi. Bit ćemo spremni za taj veliki meč, poručio je trener Roy Ferenčina.
Poljak je bio najbolji, što je ohrabrujuće s obzirom da špice Vinogradara zabijaju kad vezni upotrebljivo dodaju, ali Poljak ipak nije playmaker. Zato mi se važnim čini da se diže Roko Prša. Mislio sam da je ovo bila njegova najbolja utakmica u Vinogradaru, no on se nije složio:
-Bolje sam igrao u Stupniku.
Valja pohvaliti i Filipa Šćrbeca.
Opatija koja je u Mladinu opet došla bez svojega prvog trenera Zorana Bogolina, igrala je strpljivo i organiziraano. Bolje nego što to rezultat govori.
-Primili smo golove iz daljine, ustvrdio je Šuker, što bi se moglo pročitati i kao "golman je djelomice kriv". A to je točno.

Fotogalerija:

Foto: Djuka

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
Tim Kabel
Alpas

PROMO

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Alpas
TIM Kabel
Mr. Shine 240 x 400
IRIS fashion
make-up-room