SportNews.hr

prava sportska priča

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila

Krk potopljen, Vrapče se probudilo iz mrtvih, na vrhu komplicirano, Vinogradar opet prvi na gol-razliku. Salopek i Samardžić - vrhunski

Foto: Šogy / Salopek VrapčeFoto: Šogy / Salopek Vrapče

VRAPČE - KRK 3:0 (2:0)

ZAGREB - Igralište Vrapča. Gledatelja oko 100. Glavni sudac: Cikojević (Samobor) 7. Pomoćni suci: Kupres (Samobor) i Josipović (Križ). Četvrti sudac: Krešić (Samobor)

Strijelci: 1:0 - Samardžić (16), 2:0 - Salopek (27), 3:0 - Plojović-Beriša (82)

VRAPČE: Kranjec 7, Lazov 7, Vrbat 7,5, Kos 7, Švigir 6,5, Salopek 8, Samardžić 8, Vinčić 7 (od 77. Plojović-Beriša 7), Gorgiev 7,5, Fajdiga 6,5 (od 51. Šimić -), Hanžić 6,5 (od 46. Strjački 7). Trener Čordaš 7,5.

KRK: Berković 6,5, Malinić 5,5 (od 72. Jurasić -), Con 6, Nemetz 6, Totić 5, Turčić 5,5, Nenadić 5,5, Čuturilo 5,5, Kurolt 5,5, Fumić 5,5, Zec 5,5. Trener Dželalija 6.

Ocjena utakmice 7,5.
Igrač dvoboja: Salopek (Vrapče)

Vrapče je odigralo izvanrednu utakmicu i zakompliciralo vrh ljestvice tako da sada čak tri kluba imaju po 23 boda: Vinogradar, Krk i Dubrava, a opasno se s pet uzastopnih pobjeda približio HAŠK koji je poništio Kustošijinu senzacionalnu pobjedu u Mladini.
Pred susret u Vrapču sreo sam "kompliciranog i navodno ozlijeđenog Strjačkog" koji mi je odmah povjerio da je ozdravio i da će odigrati barem zadnjih pola sata. Vratara, veterana Šimunića nije bilo, jer je na službenom putu u Poljskoj. Šaban je imao tri žuta kartona, a i još je bilo ozlijeđenih domaćih igrača. S obzirom da je Vrapče bilo predzadnje nisam baš vjerovao u njega. Prozborio sam nekoliko rečenica i sa znancima iz Krka, trenerom Dželalijom i kapetanom Čuturilom. Kod njih je bilo više optimizma, premda se i njihov trener požalio da su nekompletni. Konačno, oni su dolazili s čelne pozicije i s uvjerljivim nastupima tijekom jeseni.
Nisam jesenas puno gledao Vrapče i to je bilo uglavnom loše. Moj je dojam bio da slabosti Vrapča leže u lošoj igri vezne linije. Vinčić je komplicirao i carinio lopte. Samardžić je, mislim, bio ozlijeđen i sve se svodilo na Salopeka, izvanrednog dečka koji je ljetos pristupio iz Španskog, no nije sve mogao sam. I danas kao da se kocka okrenula. Možda sam nepravedan prema treneru Čordašu koji je najzad sastavio momčad po mojem ukusu. Jer što će ti kao brzi vlak probojni Gorgiev ako mu nema tko dodati loptu, ili što mogu Vrbat i Kos na stoperskim pozicijama ako ispred njih djeluju poput švicarskog sira porozni zadnji vezni igrači.
Po mojem sudu i dalje je neiskorišten Ivan Švigir na lijevom beku. To može igrati i momak s manje znanja od njega.
I danas popodne dogodilo se to čudo. Salopek i Samardžić odigrali su izvanredno, unijeli prijeko potrebnu agresivnost, te uz to svatko je zabio po jedan gol. Čak je i Vinčić koji me ponekad živcira odigrao vrlo dobro. Navala je odjednom postala kranje opasna, a obrana rasterećenija i sigurnija kad su ispred nje djelovali pravi razarači.
Dvojica najboljih, Salopek i Samardžić složili su se s mojom konstatacijom:
-Konačno je vezna linija dala svoj obol, priznao je Salopek koji je u drugom poluvremenu u jednom trenutku prešao sve prepreke do gola i samo je čudo spasilo Krk.
-Da smo barem od početka prvenstva igrali ovako. Sada bismo bili među prva tri, zavapio je Samardžić.
-U ovoj momčadi je veliki potencijal, potvrdio je svoju staru tezu predsjednik Kačinari.
Krk je naišao na tešku minu iznenađenja i da nije bilo jako solidnog vratara Carla Berkovića possljedica je mogla biti i "pet komada". Da sve završi loše pobrinuo se i Čuturilo koji je u (90+3) minuti iz kaznenog udarca loptu poslao preko vrata.
-Ovo je bio naš loš dan. Nismo zabili ni jedanaesterac, a primili tri euro gola. To je tako, rezonirao je trener Dželalija.

Link na Fotogaleriju

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
Tim Kabel
Alpas

PROMO

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Alpas
TIM Kabel
Mr. Shine 240 x 400
IRIS fashion
make-up-room