SportNews.hr

prava sportska priča

TIM Kabel

Hrvatska u skupini s Nigerijom, Argentinom i Isladom. Udaljenosti su užasne. Nema šanse za automobil, osim možda u Kalinjingrad. U susjednu Litvu upravo je ušlo 200 hrvatskih vojnika. Novgorod udaljen 2.700, a Rostov 2.500 km

Na svjetskom prvenstvu u Rusiji Hrvatska će u skupini D 16. lipnja u 21 sat igrati u Kalinjingradu protiv Nigerije, 21. lipnja u 21 sat protiv Argentine u Nižnji Novgorodu, te 26. lipnja u Rostovu na Donu protiv Islanda. Stručnjaci i navijači razglabaju o šansama, a ja razmišljam kakvi su izgledi doći automobilom do poprišta.
Postoji samo jedna šansa i to na utakmicu s Nigerijom u rusku Kalinjingradsku enklavu između Poljske i Litve na obali Baltičkog mora u grad Kalinjingrad (450.000 stanovnika) 1.400 km udaljen od Zagreba. Mnogi su već išli na Europsko prvenstvo u Poljsku i sigurno će biti i onih koji će ponovno poduzeti takvu avanturu. Kalinjingrad je dobio ime po Mihailu Kalinjinu, poznatom boljševiku koji je bio predsjednik Sovjetskog Saveza u razdoblju dok je Staljin bi generalni sekretar Partije. Kad bolje promislim i da mogu, ne bih išao tamo. Kalinjingradska oblasti nije zemljopisno vezana za Rusiju, ali su tenzije sa Zapadom upravo tamo najveće i ako negdje počne treći svjetski rat to bi moglo biti upravo tamo. Litva je tražila pripojenje Kalinjingradske enklave i nije slučajno 200 hrvatskih vojnika nedavno otišlo tamo u sklopu NATO saveza.
Ne znam kakva bi to avantura morala biti pa krenuti autom od Zagreba do 2.700 km udaljenoga Nižji Novgoroda, 420 km istočno od Moskve.
Rostov na Donu i nije takva nepoznanica jer je tamo 17. listopada 2015. godine u prijateljskoj utakmici Hrvatska pobijedila Rusiju s 3:1. Moglo bi se preko Rumunjuske, ali je udaljenost 2.500 km.
Tko želi komotno na Svjetsko prvenstvo u Rusiju izgleda da nema druge nego zrakoplovni aranžman. Agencije će imati posla.
Tim Kabel
Alpas

PROMO

TIM Kabel

⚑ Odabrane vijesti!

DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Alpas
Petrol d.o.o.
Mr. Shine 240 x 400
IRIS fashion
make-up-room

⚐ Posljednje dodano

>