SportNews.hr

prava sportska priča

Ukrajinke porazile naše djevojke s 4:0. Neorganizirana igra u prvom poluvremenu oslonjena na indivudalne poteze. Zašto HNS dopušta da se njegov ugled rasipa?

Foto: Djuka / DujmovićFoto: Djuka / Dujmović

Da će Hrvatska ženska nogometna reprezentacija danas igrati utakmicu s Ukrajinom u sklopu međunarodnog prijateljskog turnira na stadionu Hrvatskog dragovoljca doznali smo slučajno putem objave na jednom privatnom Facebook profilu, odlučili smo otići do Sigeta. Već nakon intoniranja himni doživjeli smo prvo razočaranje kada su se Ukrajinke posložile za zajedničku fotografiju, naše djevojke su fotografu okrenule leđa i zaputile se prema klupi, a još dodatni šok je bio kada su se posložile pred klupom da bi ih članovi stručnog stožera svojim mobitelima počeli fotografirati. Valjda za osobnu, ne vjerujemo za ikakvu službenu namjenu. Ostali smo bez zajedničke fotografije, ali nema veze potrudit ćemo se za dobre fotke iz igre. Tek što je utakmica počela gošće su postigle gol, pa u 9 minuti još jedan. Bilo je to najlošije poluvrijeme neke utakmice koje smo ikad gledali, bez ikakvog kolektivnog pristupa, potpuno neorganiziran nastup naših djevojaka, koje većinu poznajem i kojima ne nedostaje kvalitete, a i igraju za ozbiljne naše i europske klubove. Ostao je osjećaj nekakvog kaosa i zbrda dola pristupa. Izbornik Prskalo koji je reprezentaciju okupio tek jučer imenovan je izbornikom na sjednici IO HNS-a koja se održavala u vrijeme dok se utakmica u Sigetu igrala. HNS si ne bi smio dopustiti da na ovakav način rasipa ugled saveza svjetskih doprvaka premda se radilo o prijateljskoj utakmici žena jer taj teško stečeni ugled obavezuje. Na odmor se otišlo s 3 gola minusa, a u drugom poluvremenu očajan dojam iz prvog ne bi mogla popraviti ni Ada Hegerberg nositeljica zlatne lopte za 2018. Na kraju poraz od 4:0 nije ono što bi trebalo tragično doživjeti, već pristup onih koji se brinu o ženskom nogometu u HNS-u, od stručnog stožera, tajnika reprezentacije pa do predsjednika Šukera koji je potvrdio mandat u IO UEFA, a UEFA snažno zagovara ženski nogomet.

Pozvane igračice za ovaj međunarodni prijateljski turnir su: Doris Bačić (Juventus), Izabela Lojna (Osijek), Ana Jelenčić (Leczna), Leonarda Balog (Osijek), Kristina Nevrkla (Osijek), Mihaela Horvat (Split), Martina Šalek (Osijek), Matea Bošnjak (Split), Isabella Dujmenović (St. Pölten), Iva Landeka (Rosengard), Ivana Rudelić (Bayer Leverkusen), Helena Spajić (Crailsheim), Maria Kunštek (Osijek), Petra Pezelj (Agram), Anamarija Mišetić (Split), Ivana Maltašić (Osijek), Antonija Dulčić (Split), Monika Conjar (Split), Sandra Žigić (Milan) i Ana Dujmović (Split).

Stručni stožer uz izbornika Mate Prskala čine glavni instruktor Petar Krpan, trener Tihomir Rudež, trenerica Stella Gotal, trener vratarki Blaž Bugarin, liječnica Antea Buterin, fizioterapeut Vanja Trbojević, ekonom Verica Medved i tajnik Denis Lukša.

 

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
Tim Kabel
Alpas

PROMO

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Alpas
TIM Kabel
Mr. Shine 240 x 400
IRIS fashion
make-up-room