SportNews.hr

prava sportska priča

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila

Hrvatska prvi put u povijesti u finalu svjetskoga prvenstva! Naša igra se već može proglasiti karakterističnim hrvatskim stilom: iznimno znanje, perfektna tehnika i kontrolirano trčanje. Englezi, na početku dobri, na kraju su razbijeni i prisiljeni na kap

Foto: FIFAFoto: FIFA
HRVATSKA - ENGLESKA  2:1 (1:1, 0:1)
 
MOSKVA - Stadion Lužnjiki. Gledalaca: 78.011. Glavni sudac: Cakir (Turska) 7. Pomoćni suci: Duran i Ongun (Turska). Četvrti sudac: Kuipers (Nizozemska).
 
Strijelci: 0:1 -Tippier (5), 1:1 - Perišić (68), 2:1 - Mandžukić (109)
 
HRVATSKA: Subašić 8, Vrsaljko 8, Lovren 8, Vida 8, Strinić 7 (od 93. Pivarić 6,5), Brozović 8, Rakitić 7,5, Modrić 8 (od 118. Badelj -) , Rebić 7,5 (od 101. Kramarić -), Perišić 8,5, Mandžukić 8,5 (od 115. Ćorluka -). Izbornik Dalić 8,5.
 
ENGLESKA: Pickford 6, Walker 7 (od 112. Vardy -) , Stones 7, Maguire 7, Tippier 7,5, Alli 7, Henderson 7 (od 97. Dier -), Lingard 7, Young 6,5 (od 91. Rose -), Sterling 6,5 (od 74. Rashford -), Kane 6. Izbornik Southgate 7.
 
Ocjena utakmice: 8
Igrač dvoboja: Mandžukić (Hrvatska)
 
Pobijediti Englesku, zapravo prisliti je na kapitulaciju nakon 120 minta borbe, najveće je moguće dostignuće. Ali rat je počeo tako da su u prvih 45 minuta oni bili bolji. Osim efektnoga gola, Englezi su imali dvije idealne šanse. Nama se činilo da su naši umorni, a i da je Dalić trebao početi s četvoricom veznih (s ovom trojicom, te Badeljom) i bez jednoga napadača da bi, sasvim sigurno, iscrpljeni Modrić I Raktić dobili veće mogućnosti u napadu i smanjene obveza o obrani. Ako tako nije počeo u početku, nadali smo se da će takav potez izbornik Dalić povući u poluvremenu. No, nije, ostao je vjeran svojoj zamisli i pogodio.
I svaka mu čast: osjetio je da su Englezi potrošeniji od naših i da je prva dionica bila zapravo njihov "labuđi pjev", a da će naši izdržati i u nastavku nametnuti igru koja se već može nazvati hrvatskim karakterističnim stilom svjetskih razmjera: iznimno znanje, perfektna tehnika i kontrolirano trčanje. Nema kod nas jurnjave. Sve se radi sa smislom. Možda se to nekome tko voli jurnjavu i ne sviđa, ali nas to ne treba brinuti. Englezi su trkački sve više padali i kako su tehnički slabiji, to je u njih unosilo nesigurnost. Trebali su izgubiti i prije Mandžukićevoga gola. Na kraju to je bila prestrašena i nesigurna družina koja nije znala što bi osim svoga dobro poznatoga ubacivanja koja nisu značila drugo do panike.
Englezi rijetko kapituliraju na bilo kojem polji, ali večeras u nogometu. poslije prvoga poluvremena, jesu!
CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
Tim Kabel
Alpas

PROMO

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Alpas
TIM Kabel
Mr. Shine 240 x 400
IRIS fashion
make-up-room