SportNews.hr

prava sportska priča

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila

Obje hrvatske reprezentacije su pobijedile, ali činjenica da su četiri od šest golova zabili stoperi, ističe veliki problem: povlačenjem Mandžukića Hrvatska nema špice, a rješenje nije na vidiku. Mladi nemaju ni špice ni desnog beka

Hrvatska U21 reprezentacija pobijedila je u gostima San Marino s 4:0 (0:0) i plasirala se, poslije 14 godina, na završnicu Europskog prvenstva iduće godine na Apeninskom poluotoku. Pogotke su postigli su Halilović (48), Vlašić (53), Uremović (63) i  Bosančić (68). U odnosu na prošlu utakmicu s Grčkom nova je bila zadnja linija Oluić, Uremović, Bosančić i Mamić. Ostalo, vezna linija i napadači, bili su isti. Svaka čast, pa ćemo o nekim slabostima, zapravo o općima nedostacima, naših reprezentacija napisati na kraju teksta.
Najbolja hrvatska selekcija, uskraćena za Modrića, Rakitića, Perišića, Kovačića i ozlijeđenih Vrsaljka i Brozovića, svladala je u Rijeci na Rujevici Jordan s 2:1(1:0). Golove su zabili  Vida (24) i Mitrović (63), te za goste Faisal (74). Pobjeda je pobjeda, iako nije bila impresivna, posebice što je protivnik iz treće, a možda i četvrte "svjetske lige".
Ono što je na neki način zabrinjavajuće jest činjenica da su za obje selekcije po dvaput strijelci bili stoperi. U Rijeci odlučili su Vida i Mitrović, a u San Marinu su ravnopravni s Halilovićem i Vlašićem bili Uremović i Bosančić. To je samo po sebi dobro, ali hrvatski kronični problem postao je pitanje špice, središnjeg napadača, vrhunskih realizatorskih sposobnosti. 
Poslije povlačenja Mandžukića, takvog nema ni u primisli. Livaja i Santini to nisu, za one domete koje, nakon drugog mjesta na svjetskom prvenstvu, imamo. U takvoj situaciji ni hrvatska ubojita krila, Perišić i Rebić, vjerojatno neće biti toliko efikasni kako se očekuje.
Poseban prolem imat će U21 reprezentacija na europskom prvenstvu. Marin Jakoliš (pri kraju prosinca imat će 22) koji je počeo u Šibeniku i 2013. otišao u Austriju, te sada igra za bečku Admiru Wacker, nije zabio ni protiv Grčke ni San Marina. Izbornik Gračan ima i problem desnog beka. U San Marinu je igrao Oluić Lokomotivin igrač na posudbi u Rudešu. Uremović je ipak stoper koji može igrati i beka. Što se tiče Dalićevog izbora ni on, do povratka Vrsaljka, nema puno solucija.
CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
Tim Kabel
Alpas

PROMO

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Alpas
TIM Kabel
Mr. Shine 240 x 400
IRIS fashion
make-up-room