SportNews.hr

prava sportska priča

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila

Minimalna pobjeda Hrvatske, Strinić položio ispit, Čačić zadovoljan, koprivnička limena glazba stvorila poseban štiming

Foto: Djuka / Kramarić strijelac jedinog gola na utakmiciFoto: Djuka / Kramarić strijelac jedinog gola na utakmici

HRVATSKA – MOLDAVIJA  1:0 (1:0)

KOPRIVNICA – Gradski stadion. Gledatelja: 3.974. Glavni sudac: Valjić (BiH) 6. Pomoćni suci: Ibrišimbegović i Beljo (BiH). Četvrti sudac: Vučemilović (Hrvatska). Delegat: Cvrk (Hrvatska).

Strijelci: 1:0 – Kramarić (9),

HRVATSKA: Subašić 6,5,  Vrsaljko 6,5, Ćorluka 7, Vida 6 (46.  Schindelfeld 6 ), Strinić 6, Badlelj 6 (od 46. Antolić 6), Brozović 6 (od 46. Ćorić 6,5),  Pjaca 6 (od 46. Haliković 6), Kramarić 7 (d 46. Rog 6),  Perišić 6,5(od 46. Čop 6), N. Kalimnić 6. Izbornik Čačić 6.

MOLDAVIJA: Cebanu 6, Jardan 6, Cascaval 6, Epureanu 6, Golovatenco 6, Carp 5,5 (od 60. Sidorenco -), Ionita 5,5 (od 75. Mihailov -), Spataru 5,5 (od 76. Ivanov -), Cebotaru 5,5, Bugneac 5,5 (od 53. Milinceanu -), Andronic 5,5 (od 61. Cojocari -). Izbornik Dobrovolskiy 5,5.

Ocjena utakmice: 6

Igrač dvoboja: Kramarić (Hrvatska)

Koprivnička limena glazba svirala je „ala je divan taj podravski kraj“, igrači su izašli na teren uz živu koračnicu, ali su himne bile odsvirane , što bismo mi stariji rekli, s magnetofona. Bilo je uz živu glazbu toliko dirljivo da smo Krušelj iz Jutarnjeg lista podrijetlom moj susjed iz Zagorja i ja, poluglasno zapjevali. Trenutak je bio za povijest: prvi put Vatreni su igrali na koprivničkom stadionu ispunjenom s gotovo četiri tisuće posjetitelja. Loše je odjeknula informacija da je Hrvatska kažnjena s dvije utakmice ne igranja pred publikom u kvalifikacijama za Svjetskom prvenstvo 2018. u Rusiji.

S kim smo zapravo igrali s Moldavijom ili Moldavom kako je sugerira glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak?  TV- komentator  Stjepan Balog savjetovao mi je prije početka da upotrebljavam izraz Moldavija da će tako i on. Prihvatio sam iako moje historiografske spoznaje govore o Moldaviji, Besarabiji i Bukovini. O različitim nazivima na različitim jezicima. No, pustimo te povijesna prisjećanja i teška stradanja njihovih predaka u prošlosti i krenimo s utakmicom.

Realno, protivnik nije bio po mjeri i svaka ozbiljnija ocjena bila ishitrena i neobjektivna. Vatreni su odigrali beskrvno, bez pritiska i neefikasno. To ne mora biti alarmantno ako se ne bi ponavljalo. Vjerujem da na Euru neće. Neku solidniju ocjenu zaslužuju Ćorluka i Kramarić koji je pokazao više od druge dvojice napadača, N. Kalinića i Čopa.

Susret nije dao ni odgovor može li Strinić igrati lijevog beka. On je jedini naš ljevak za tu poziciju i ostaje dvojba tko će igrati tu ulogu: on, neki dešnjak ili Strinića valja još jednom isprobati.

Da bih bio sasvim siguran to pitanje postavio sam izborniku Čačiću:

-Strinić me potpuno zadovoljio. Osjeća se da je izvjesno vrijeme igrao talijansku Serie A i popravio igru u obrani, odgovorio je izbornik.

Kako ste zadovoljni utakmicom?

-Žao mi je što rezultat nije uvjerljiviji. Osim dvije vratnice zadnji pas nam nije bio dovoljno kvalitetan. Nismo se dovoljno spremali za ovu utakmicu, ja sam zadovoljan jer sam dobio nekoliko odgovora.

Kako komentirate kaznu?

-Dogodilo se ono što nismo željeli. Mi smo taoci šačice huligana.

Fotogalerija:

Foto: Djuka

-

 

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
Tim Kabel
Alpas

PROMO

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Alpas
TIM Kabel
Mr. Shine 240 x 400
IRIS fashion
make-up-room