SportNews.hr

prava sportska priča

TIM Kabel

Bez gužve na odlasku Vatrenih. Čačić: Da ne prođemo skupinu, bio bi to neuspjeh. Modrić: O Turcima ćemo tek razglabati. Mila Horvat: Blažičko je morao ostati zbog dnevnog programa

Foto: Djuka / Mlade snage Ćorić i Rog čekaju svoju priliku u FrancuskojFoto: Djuka / Mlade snage Ćorić i Rog čekaju svoju priliku u Francuskoj

Hrvatska nogometna reprezentacija odletjela je oko 10 sati u Normandiju u francuski grad Deauville gdje će boraviti za vrijeme Eura i odatle odlaziti na utakmice u Pariz, St. Etienne i Bordeaux, a možda i dalje, ako prođe kvalifikacijsku skupinu. Nije letjela Croatiinim zrakoplovom, nego jednom inozemnom tvrtkom, ali to nije bila azerbajdžanska. Na ispraćaju je je bilo nešto novinara i snimatelja, dok navijača u odorama nisam primijetio.

Dok sam čekao dolazak autobusa popričao sam s nekim novinarima koji su kao i ja  ispraaćivali kockastu družinu. Do Ane Marije Vuković s Nove TV nisam se usudio, ali je tu bio moj stari sugovornik iz 24 sata, Antonijo Bevanda:

-Plasirat ćemo se među osam, uobičajeno sigurno prognozirao je mlađi kolega.

Davorin Olivari iz Sportskih novosti kazao je da će u Pariz u četvrtak. Njegova supruga Iva je team managerica reprezentacije i sasvim je „logično“ da poznati i priznati novinar bude na licu mjesta, makar i kao gost.

Sreo sam i svog negdašnjeg kolegu iz Večernjeg lista Dražena Brajdića koji je putovao u Boston . Njega zanimaju borilačke vještine.

Hoće li „Jura“ Jurišić na Europsko prvenstvo?

-Mislim da neće. Za Večernji ide samo Maršić iz Splita, odgovara Brajda.

Evo, na što se spalo.

U jednom trenutku zapazili smo i Borisa Durlena, HNS-ova dužnosnika. Dopratio je U21 fustal reprezentaciju iz Japana.

I najzad evo pravih. Prvi su opet novinari. Ali čini se putuju samo dvoje: glasnogovornik Tomislav Pacak i novinarka HNS-ove televizije Mila Horvat. Nema više onih starih „primitivnih“ vremena kada su novinari putovali zajedno s igračima.

Mila Horvat mi se učinila pristupačnijom, od Ane Marije Vuković:

-Bit ću cijelo vrijeme s reprezentacijom i vjerujem da ću napraviti dobar posao. Nisam dobar prognozer i ne bih predviđala.

Gdje Vam je Blažičko, zar ne ide i on? Kako će prvenstvo proći bez njega?  I konačno, samo dvije žene među tolikim muškarcima?

-Blažićko će se u Zagrebu baviti dnevnim programom. Za ostalo ne brinem.

I najzad prvi „pravi putnik“: Viši savjetnik Zorislav Srebrić!

Potom se pojavio izbornik Ante Čačić i odmah stao pred kamere i mikrofone. Ja sam postupio staromodno: jednostavno sam zapisivao:

-Putuju najbolji koje trenutačno imamo. Želim da se lijepa naša čuje što češće. Hrvatska nema straha od nikoga pa ni od Turske. Da ne prođemo skupinu, bio bi to neuspjeh.

Čačić je dao vrlo jaku i obvezujuću izjavu. Bitno je da ne bude u duhu izjava naših političara. Neodgovorna!

-Atmosfera je dobra, jedva čekamo doći na poprište prvenstva, pohvalio je stanje u vrsti Luka Modrić. O Turcima još nismo dobili mišljenje i analizu izbornikovu. Bit će vremena u Francuskoj. Utakmica je tek u nedjelju. Ne opterećujem se terorizmom. Ima o tome tko misliti.

Mladci Ćorić i Rog bili su zajedno. Pokušat će uhvatiti svoju priliku.

Čačićevi izabranici i dvadesetak iz pratnje i poslužiteljstva  nestali su potom iza sigurnosno-carinskog pregleda. Posljednjeg sam ugledao, po meni glavnog doktora, dr Borisa Nemeca, zapravo njegovu svjetlu, bljedoliku put. Ne vjerujem da se bojao. Ne doživljava pokušaj svakog pothvata sudbinu Titanica.

Fotogalerija:

Foto: Djuka

 

 

 

 

Tim Kabel
Alpas

PROMO

TIM Kabel

⚑ Odabrane vijesti!

DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Alpas
Petrol d.o.o.
Mr. Shine 240 x 400
IRIS fashion
make-up-room

⚐ Posljednje dodano

>