SportNews.hr

prava sportska priča

HEP - Najniže cijene električne energije za kućanstva! Korisničke aplikacije i druge pogodnosti.

Krstanović je na trenutak pomislio da je pred suparničkim vratima i glavom je sproveo loptu u vlastitu mrežu! To je jedna od posebnosti utakmice. Tomić ne zna kako to izliječiti! Mudar odgovor Zekića na pitanje o isključenju

LOKOMOTIVA - OSIJEK 2:2 (1:1)
 
ZAGREB - Stadion u Kranjčevićevoj. Gledalaca: 300. Glavni sudac: Bebek (Rijeka) 7. Pomoćni suci: Zobenica (Velika Gorica) i Đurak (Stupno). Četvrti sudac: Frković (Gospić). Delegat: Pandža (Vinkovci). Kontrola suđenja: Kovačić (Križevci).
 
Strijelci: 0:1 - Krstanović autogol (35), 1:1 - Uzuni (45), 2:1 - Lecjaks (47), 2:2 - Škorić (60).
 
LOKOMOTIVA: Grbić 6, Karačić 6, Majstorović 6, Kolinger 6,5, Datković 6 (od 55. Drožđek 6,5), Kastrati 6 (od 77. Božić -), Jakić 7, Ivanušec 6,5, Lecjaks 7,5, Uzumi 7, Krstanović 6. Trener Tomić 7.
OSIJEK: Malenica 6,5, Grgić 6,5, Škorić 8, Tomellin Gutieri 6,5, Janža 6, Pušić 6,5, Ćavar 6,5 (od 88. Pilj -), Kamenar 6,5 (od 58. Bočkaj 7), Henty 6 (od 46. Lončar 6,5), Boban 6,5, Marić 6. Trener Zekić 7,5.
 
Ocjena utakmice: 7.
Igrač dvoboja: Škorić (Osijek).
Izravni crveni karton Janža (Osijek) u 43. minuti.
 
Bilo je rijetko viđenog  pa slijedom toga i zanimljivog sadržaja, tako da utakmica zaslužuje vrlo dobru ocjenu. Ali to ne može sakriti i loša razdoblja, ponajprije Lokomotive, koja je 50 minuta igrala s igračem više, a u pojedinim trenucima se činilo kao da je Osijek taj koji ima prednost u ljudstvu.
Vodeći gol za Osijek postigao je prvi napadač Lokomotive Krstanović i to u vlastitu mrežu nakon kornera! Krstanović, instinktom napadač i strijelac, kao da je na trenutak zaboravio gdje je. Umjesto da glavom loptu izbaci što dalje od vlastitih vrata on ju je fino spustio iza gol linije svog Ive Grbića.
-Na treningu bismo trebali vježbati kako izbjegavati pogreške i to činimo, ali ovu Krstanovićevu situaciju ne možemo improvizirati, pokušao je biti duhovit trener Tomić.
Doista, ne bi bilo drugog nego na treningu centrirati pa da Krstanović izbacuje izvan šesnaesterca, ali ga to može zbuniti u nekoj drugoj prilici, na pravoj utakmici, pa on umjesto u suparničku mrežu opali prema centru!
Tomić je tu stvarno bez rješenja.
E sad, zašto s igračem više, dobar dio utakmice Lokomotiva nije mogla realizirati prednost, to je za drugu priču. Trener se pokušao opravdati konstatacijom da igrač više nije uvijek prednost. 
-Mi smo bili dekoncentrirani u prekidima, kazao je.
Istina je, nije igrao jedan od najboljih Radonjić. Ali zašto se Ivanušec probudio kasno, zbog čega dečko, s lijepim grčkim imenom Myrto i (možda albanskim) prezimenom Uzini, nije učinio i više od jednog postignutog gola, jer on je na svoj visok učinak gledaoce već naviknuo. Zašto Kastrati nije bolje probijao i zbog čega se kod Škorićevog gola obrana nije snašla?
U tim primjedbama ne bi bilo pravedno zaboraviti Lecjaksa, večeras najboljeg igrača Lokomotive.
Gosti su u 43. minuti ostali bez lijevog beka Erika Janže koji je "krvnički" nasrnuo na Jakića. Nije baš jasno, što mu je to trebalo, daleko od opasne zone, ali je poslije utakmice, na konferenciji za novinare, vrlo lukavo postupio trener Zekić.
Bio je pitan, kako ocjenjuje odluku suca u smislu je li isključenje bilo prestrogo. Zekić stvarno više nije imao razloga kritizirati suca bez obzira što je mislio prilikom isključenja. Imao je bod u džepu s kojim bi bio zadovoljan i da isključenja nije bilo, te je mudro odgovorio:
-Ne vjerujem da bi Bebek pokazao crveni, a da baš nije bilo nikakvog razloga.
Zekić nije bio pitan, no trebalo se zanimati, zbog čega Bočkaj nije uveden prije? Kako Zagorec iz Krapine izvodi kornere, to je ipak prava vještina.
CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
Alpas
HEP - Energija koja pokreće Hrvatsku