SportNews.hr

prava sportska priča

HEP - Najniže cijene električne energije za kućanstva! Korisničke aplikacije i druge pogodnosti.

Izraelac Gordana odigrao je sjajno u Kranjčevićevoj i najzaslužni je za bod Slaven Belupa. Trener Tomić je na početku izostavio Krstanovića i Kastratija, najlošije protiv Osijeka, pa ih je u nastavku vratio, ali to nije puno pomoglo

Foto: Djuak /Lecjaks u dobroj formi i s BelupomFoto: Djuak /Lecjaks u dobroj formi i s Belupom
LOKOMOTIVA - SLAVEN BELUPO 1:1 (0:0)
 
Zagreb - Stadion u Kranjčevićevoj. Gledalaca: 220. Glavni sudac: Strukan (Split) 6,5. Pomoćni suci: Pepur (Split) i Jakšić (Solin). Četvrti sudac: Titlić (Hrvace). Delegat: Ivić (Sisak). Kontrolor sudaca: Trampus (Osijek).
 
Strijelci: 0:1 - Gordana (50) 11 m, 1:1 - Uzuni (80).
 
LOKOMOTIVA: Grbić 6, Karačić 6, Majstorović 6, Datković 5,5 (od 46. Kastrati 6), Burić 6 (od 56. Mlinar 5,5), Ivanušec 6, Lecjaks ,5, Uzuni 7, Drožđek 6 (od 69. Krstanović 5,5), Radonjić 6. Trener Tomić 6.
 
SLAVEN BELUPO: Filipović 6, Karamarko 6,5, Međimorec 7, Musa 6,  Vidović 6, Prelčec 7, Gordana 7,5 (od 76. Nowak -), Doležal 7 (od 87. Iharoš -), Bogojević 6, Delić 6, Mateus Lima Cruz 5,5 (od 61. Jelić -). Trener Sertić 6,5.
 
Ocjena utakmice: 6,5.
Igrač dvoboja: Gordana (Slaven Belupo).
Isključen Bogojevič u 90. zbog drugog žutog kartona.
 
Lokomotiva je i dalje druga na ljestvici, ali tri kola uzastopce ne zna za pobjedu. Od devet mogućih osvojila je dva boda. Nije to dobro. Očito je riječ o izvjesnoj krizi.
Trener Tomić je na početku susreta izostavio Krstanovića i Kastratija najlošije u prošlom kolu u remiju na domaćem terenu protiv Osijeka. Činilo se da je udahnuo dašak hrabrosti, ali se ubrzo vratio ustaljenoj shemi. On jako vjeruje toj dvojici, iako je to i neki oblik bijega od rizika.
Matko Babić je izgubio mjesto na klupi, premda ni njegovo ulaženje na minutu, dvije nije imalo smisla. Nema mu druge nego čekati ispadanje Rudeša u Drugu HNL, otići na ponovnu posudbu i reafirmaciju. Nije sasvim jasno ni posezanje za Franom Mlinarom (26). Istini za volju, nije bilo Jakića, pa je možda dobio ulogu osiguratelja s klupe, ako Buriću ne bi išlo. Tako se zapravo i dogodilo.
Uzuni i Lecjaks su se promaknuli u dvojicu najboljih igrača Lokomotive.
Sada slijede dvije vrlo važne utakmice s Rijekom. U Kupu u Kranjčevićevoj i u prvenstvu na Rujevici. Od toga će zavisiti konačna ocjena polusezone.
Novi trener Slaven Belupa Ivica Sertić (45) ima razloga za osmijeh. Ne samo zbog neodlučenih ishoda u Splitu i Zagrebu nego prvenstveno zbog uzleta Gordane, 28-godišnjeg prednjeg veznog Izraelca iz Tel Aviva. Gordana je držao igru, unosio nemir među Tomićeve dečke i zabio s 11 m, što mu primjerice nije uspjelo nedavno u Kupu protiv trećeligaša u Kurilovcu.
Iako  bivši Ivković nije bez zasluga za preokret jer temelje je on postavljao, ipak se osjeća veća sigurnost za razliku od primjerice utakmice Zaprešiću, pod Ivkovićem, gdje su bili očiti nemoć i bezidejnost.
CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
Alpas
HEP - Energija koja pokreće Hrvatsku