SportNews.hr

prava sportska priča

HEP - Najniže cijene električne energije za kućanstva! Korisničke aplikacije i druge pogodnosti.

Gorica je zaslužila barem bod, iako se Atiemwen u maksimirskom izlogu nije iskazao. Bjelica je vodio momčad nelogično: počeo je sa slabijim sastavom da bi u završnici uvodio glavne, Olma i Oršića i prouzročio opasan rizik

Foto: Djuka / Šitum igrač utakmiceFoto: Djuka / Šitum igrač utakmice
DINAMO - GORICA  1:0  (0:0)
 
ZAGREB - Stadion u Maksimiru. Gledalaca: 2.000. Glavni sudac: Bebek (Rijeka) 6,5. Pomoćni suci: Loparac (Sladojevci) i Šarić (Županja). Četvrti sudac: Burilo (Osijek). Delegat: Čalić (Marčana). Kontrolor sudaca: Šupraha (Split).
 
Strijelac: 1:0 - Šitum (55).
 
DINAMO: Zagorac 6, Moharami 6, Perić 7, Lešković 6, Leovac 6, Šunjić 7, Gojak 6 (od 67. Olmo 6), Moro 6,5, Kadzior 6,5 (od 87. Oršić -), Šitum 7 (od 77. Menalo 6,5), Petković 6. Trener Bjelica 6.
 
GORICA: Kahlina 6, Muhamed 6, Oboabona 6, Čagalj 6, Čabraja 6,5, Maloča 6 (od 74. Šroler 6), Marina 6, Suk 6, Myja 6 (od 59. Dvorneković 7), Atiemwen 6. Zwolinski 6. Trener Jakirović 6,5.
 
Ocjena utakmice: 6,5.
Igrač dvoboja: Šitum (Dinamo).
 
Nije se dogodilo da Gorica osvoji bod, što je po šansama u završnici susreta zaslužila i nije uspjela promocija Atiemwena u "maksimirskom izlogu", što je u neku ruku i bila svrha, s dosta znatiželje očekivanog nastupa Belog. Bilo je pitanje, koliko može Atiemwen na velikom stadionu i protiv velikog kluba u gostima i vjerojatno pred dosta očiju menadžera i skauta. Beli, kako ga suigrači i naavijači zovu, je bio jedva prosječan, a kamo li za neki unosni transfer.
Bjelica je počeo utakmicu u slabijem sastavu i neke glavne igrače je ostavio na klupi pa ih je počeo uvoditi u završnici utakmice kada je uvidio da događaji mogu krenuti suprotno od željenog. Ali je pitanje i kakva je logika u sastav uvrštavati Olma, najboljeg igrača, 20-ak minuta prije kraja i Oršića, jednog od boljih, pet minuta prije kraja. Možda stručnjaci imaju odgovor i možda je naše pitanje nesvrsishodno. Iako se razumnijim čini da su obojica ušli na početku, pridonijeli stvaranju opipljive prednosti pa onda izašli. 
Olmo na klupi izgleda kao neko pričuvno rješenje - ako ne krene po dobrom - što može oneraspoložiti njega, a stvoriti dojam da se protivnik prihvaća s dozom nedovoljnog respekta. Olmo i Oršić, po ulasku, nisu donijeli ništa konkretnog. 
Dogodilo da je Dvorneković u 87. minuti pogodio prečku, te da je Suk u 87. i 90.+1. imao dvije idealne šanse. Ni Myja u 15. nije zabio iz gotovo čiste situacije.
To ne znači da i Dinamo nije imao prigoda za povećanje rezultata u razdoblju prije finiša, ali je svakako važnije ono što je bilo poslije nego prije.
CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
Alpas
HEP - Energija koja pokreće Hrvatsku