SportNews.hr

prava sportska priča

HEP - Najniže cijene električne energije za kućanstva! Korisničke aplikacije i druge pogodnosti.

Dinamo će na kraju igrati sam protiv sebe! Bjelica: Imam više od 20 igrača i ne mogu pogriješiti. Petković je buduća devetka reprezentacije. Laljak: Dinamo je riješen za deset budućih godina. Andrić slab

NTER - DINAMO 0:2 (0:1)
 
ZAPREŠIĆ - Gradski stadion. Gledalaca: 1.665. Glavni sudac: Batinić (Osijek) 6. Pomoćni suci: Petrović (Valpovo) i Grgić (Osijek). Četvrti sudac: Matić (Osijek). Delegat: Bućan (Mravince). Kontrola suđenja: Kovačić (Križevci).
 
Strijelci: 0:1 - Kadzior (22), 0:2 - Petković (62).
 
INTER: Matković 5,5, Bosec 6, Šimunec 6, Prenga 5,5, I. Čeliković 6, J. Čeliković 5,5, Postonjski 6, Zulim 5,5 (od 64. Luštica 5,5), Rak 6 (od 64. Vukčević 5,5), Ajayi 5,5, Andrić 5,5 (od 83. Ljubić -). Toplak 5,5.
 
DINAMO: Zagorac 7, Stojanović 6 (od 66. Menalo 5,5), Lešković 6, Rrahmani 6, Leovac 6, Šunjić 7 (od 81. Gavranović -), Moro 6, Kadzior 7 (od 77. Oršić -), Gojak 6, Šitum 6, Petković 7. Trener Bjelica 6,5.
 
Ocjena utakmice: 6.
Igrač dvoboja: Petković (Dinamo).
Isključeni: J. Čeliković u 51. zbog drugog žutog kartona i trener Toplak izravni crveni u 67. zbog prigovora.
 
Poslije utakmice razgovarali smo s Borimirom Perkovićem, trenerom jesenskog prvaka, drugoligaša Šibenika, svojedobno i trenerom Intera. On je 12. rujna 2009. upravo u susretu s Dinamom u 79. minuti uveo Oršića, prvi put u prvoligaški dvoboj, iako tada nije imao ni 17 godina. Devet godina poslije Oršić je ušao gotovo u istoj minuti, ali danas u dresu Dinama. Bjelica nije imao milosti da ga uvrsti od početka na terenu na kojem je počeo i seniorsku karijeru.
Perković je ovako ocijenio susret:
-Dinamo je pobijedio rutinski. Bio je puno bolji, kvalitetniji, nabrajao je iskusni trener.
Da nema Bišćanove Rijeke, Dinamo uskoro više ne bi imao ni s kim ravnopravno igrati. Morao bi između sebe da bude zanimljivo?
-A ne, ne bih tako, nije se složio Perković. Inter je pružio dobar otpor.
Mi  smo ostali kod svoje pretpostavke.
Neki dan direktor Intera Laljak nam je rekao:
-Dinamo je riješen za deset budućih godina. Od kadeta pa na više! Bilo tko da dođe neće to uspjeti pokvariti, predvidio je Laljak.
Bjelica, trener Dinama, je na konferenciji za novinare na neki način potvrdio stajalište o apsolutnoj dominaciji:
-Imam više od 20 igrača i ne mogu pogriješiti bilo koga da uvrstim.
A onda je dodatno poentirao:
-Petković je buduća devetka naše reprezentacije.
Potom se okrenuo Šunjiću:
-Jesensku sezonu je odigrao perfektno.
Komnen Andrić je u kolovozu pregovarao s Dinamom, ali transfer nije realiziran. Desetog kolovoza u Dinamo je došao Petković.  Andrić danas nije bio na uobičajenoj razini, a mislili smo da će upravo na ovoj utakmici dokazati da je imao mjesta u Maksimiru.
Trener Toplak je isključen u 67. minuti  i to, kako kaže, zbog Andrića:
-Prestrašio sam se da mu je u duelu s jednim Dinamovim igračem pukla noga i protestirao sam. Sudac me na to istjerao.
Prije Toplaka, zbog drugog žutog kartona, isključen je Jasmin Čeliković koji je danas dobio neočekivanu poziciju zadnjeg veznog.
-Upozoravao sam ga na poluvremenu, a on je samo poslije nekoliko minuta u nastavku dobio i drugi žuti. Jako sam zadovoljan prvim poluvremenom. Da je još Rak zabio bilo bi uzbudljivije. Ali sve kombinacije zaustavilo je Jasminovo isključenje, žalio se Toplak.
CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
Alpas
HEP - Energija koja pokreće Hrvatsku