SportNews.hr

prava sportska priča

HEP - Najniže cijene električne energije za kućanstva! Korisničke aplikacije i druge pogodnosti.

Prvi bod Rudeša poslije 2,5 mjeseca. Vratar Filipović spasio Slaven Belupo. Knežević predsjednik Rudeša: Kaznit ću Kovačeca, to što je učinio neoprostivo je. Ni 100 gledalaca! Slab posjet u Kranjčevićevoj zabrinjava

RUDEŠ - SLAVEN BELUPO 1:1 (0:1)
 
ZAGREB - Stadion u Kranjčevićevoj. Gledalaca: 100. Glavni sudac: Cestarić (Sisak) 6. Pomoćni suci: Zobenica (Velika Gorica) i Stolnik (Varaždin). Četvrti sudac: Matoc (Zaprešić). Delegat: Žugec (Sveta Nedjelja). Kontrola suđenja: Mamić (Bjelovar).
 
Strijelci: 0:1 - Mateus Lima Cruz (15), 1:1 - Mišković (76).
 
RUDEŠ: Banić 6, Josip Filipović 6, Pantalon 6,5, Obanor 6, M.L. Vojković 6, Barić 6 (od 70. Klepač 6,5), Kalik 6 (od 82. Petrović -), Erick 6, Boršić 6 (od 63. Kovačec 5), Mrkonjić 6,5, Mišković 7. Treneri Jozinović i Bolarić 6,5.
 
SLAVEN BELUPO: Ivan Filipović 7,5, Vidović 6, Musa 5,5, Šarlija 5,5, Bogojević 6, Puclin 5,5, Bačelić Grgić 5,5 (od 45. Međimorec 5,5), Gordana 6 (od 50. Doležal 5,5), Delić 6, Jelić 5,5 (od 63. Karamarko 6), Lima Cruz Mateus 7. Trener Sertić 5,5.
 
Ocjena utakmice: 6,5.
Igrač dvoboja: Ivan Filipović (Slaven Belupo).
Isključeni: Kovačec (81) izravni crveni, Jukić (75) izravni crveni na klupi, Puclin (59) zbog drugog žutog kartona.
 
Rudeš u sva četiri i pol mjeseca prvenstva nije bio toliko blizu pobjede, a Slaven Belupo razočaravajući, slabiji čak i od najlošijih utakmica Ivkovićevog razdoblja.
Susret prosječne kvalitete pri kraju se promaknuo u krajnje neizvjesnu pa i dramatičnu predstavu. Poslije rezultatske premoći Slaven Belupa u prvom dijelu u nastavku se dogodio potpuni preokret. Rudeš je u prvom poluvremenu bio bez udarca. U nastavku je zapucao 14 puta od toga deset unutar okvira. 
Slaven Belupo je s izlaskom, zbog ozljede, Izraelca Gordana, te isključenjem Puclina potpuno nestao. Gotovo nevjerojatno! Koprivničane je od poraza spasio vratar Ivan Filipović.
Trener Sertić ima opravdanje:
-Ostali smo bez dvojice glavnih veznih igrača.
Od 50. minute Rudeš je postao apsolutno izmijenjena momčad. Kao da im je netko unio injekcije trenutačno djelotvornog lijeka. Konačno su zaigrali brže što je bila glavna boljka tijekom cijelog prvenstva. Šanse su dolazile poput bujice divlje rijeke.
-Kad smo se sastali na prvom treningu dečki su bili pognutih glava. Nastojali smo im vratiti povjerenje u sebe, rekao je trener Jozinović prvi među trojicom jednakih od kojih su on i Bolarić sjedili na klupi kao predstavnici kluba.
Baš u tijeku tog silnog pritiska dogodilo se nešto posve neočekivano. U 81. minuti "iz čistog mira" je isključen Kovačec koji je došao nedavno. Mislilo se da je pojačanje. Ali nije taj crveni bio bezrazložan. Svi konzultirani kažu da je uvrijedio suca!
-To je neoprostivo, poručio je predsjednik Ivan Knežević. Kaznit ću i njega i Jukića. 
Ovaj drugi je izravno isključen s klupe za rezervne igrače.
Rudeš ovaj put ima zbog čega žaliti.
Ono što zaslužuje poseban osvrt je broj gledalaca. Deleget je napisao da ih je bilo 100, a vjerojatno ni toliko. Nije bilo ni prehladno. Slaba posjećenost je stalni problem u Kranjčevićevoj. Nedavno, kad je gostovao Osijek protiv Lokomotive, trener Zekić je rekao: Pa ljudi gledaju na televiziji. Nije to isto, ni za igrače ni za klubove. Nešto je očito problem.
CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
Alpas
HEP - Energija koja pokreće Hrvatsku