SportNews.hr

prava sportska priča

Jakirović je preuzeo rizik i krenuo na pobjedu, pa je nespretnom intervencijom vratara primio gol, ali je krizu riješio Atiemwen. Jakirović je učinio dobar potez u prilog nogometu. Tomić očajan zbog gubitka dva boda

Foto: Djuka / Atiemwen poravnava iz slobodnjakaFoto: Djuka / Atiemwen poravnava iz slobodnjaka
LOKOMOTIVA - GORICA 2:2 (1:1)
 
ZAGREB - Stadion u Kranjčevićevoj. Gledalaca: 250 prema izvještaju delegata u zapisniku. Glavni sudac: Gabrilo (Split) 6,5. Pomoćni suci: Peraica (Šibenik) i Pepur (Split). Četvrti sudac: Burilo (Osijek). Delegat: Jurišić (Osijek). Kontrola suđenja: Bugarija (Bibinje).
 
Strijelci: 1:0 - Radonjić (32), 1:1 - Čabraja (43), 2:1 - Ivanušec (75), 2:2 - Atiemwen (88).
 
LOKOMOTIVA: Grbić 5,5, Karačić 6, Kolinger 6, Datković 6, Lecjaks 6, Mlinar 5,5 (od 90+1 Babić -), Kastrati 6 (od 84. Hujber -), Ivanušec 7, Uzuni 6, Drožđek 6 (od 67. Burić 6), Radonjić 7. Trener Tomić 6,5.
 
GORICA: Kahlina 5,5, Mčedišvili 6,5, Oboabona 6,5, Čagalj 6,5, Muhamed 6, Miyja 6,5 (od 61. Dvorneković 6), Maloča 7, Atiemwen 7,5, Lovrić 6,5 (od 73. Moro -), Čabraja 7 (od 80. Šroler -), Zwolinski 6,5. Trener Jakirović 7.
 
Ocjena utakmice: 7.
Igrač dvoboja: Atiemwen (Gorica).
 
Kada je u 61. minuti trener gostiju Jakirović umjesto veznog Miyja uvrstio napadača Dvornekovića bilo je jasno da ide na pobjedu. Potez je bio rizičan: rezultat je glasio 1:1, a iza njega su bila tri uzastopna poraza i da je uslijedio četvrti, bez obzira na solidnu zalihu u prvenstvenu u zimsku stanku ušlo bi se s određenom dozom nemira. Dodatni faktor rizika unosili su i vremenski uvjeti. Snijeg je mogao prouzročiti, a i jest, dosta nepredvidivih situacija. Tako je i pao novi vodeći gol Lokomotive. Poslije slobodnog udarca Ivanušeca lopta je prošla kroz ruke vratara Kahline.
Jakirović je dobro rezonirao, bio je hrabar i učinio je utakmicu zanimljivijom. Mogao je doduše i "poginuti", ali su također događaji mogli otići i na njegovu stranu.
Nije krivio Kahlinu zbog kiksa:
-Koliko nas je puta spašavao u prvenstvu, podsjetio je trener.
Večeras je krizu razriješio Atiemwen iz slobodnog udarca, sjajno preko zida.
Predsjednik Gorice Črnko je ovako ocijenio susret:
-Bilo je otvoreno do kraja. I mi smo mogli odnijeti pun plijen.
Gotovo očajno djelovao je trener Lokomotive  Goran Tomić:
-Boli me kako smo prosuli pobjedu. Jednim nespretnim prekršajem (Mlinara o.a.) ispali smo naivni. Ne mogu sakriti žal zbog dva izgubljena boda.
Lokomotiva nije pobijedila od 3. studenoga i ispala je iz Kupa, ali je činjenica da je osvojila 31 bod što je znatno više od prošlogodišnjeg učinka (22) i ovoproljetnog (29) kada je također kormilario Tomić.
Trener često ističe sjajno razdoblje od travnja do početka studenoga i to je doista točno.
Alpas