SportNews.hr

prava sportska priča

Rudeš počeo, Ivkovićevi suradnici su Balagović i Pokrivač. Borna Petrović i Vinko Soldo vratili su se u Dinamo. Juranović u Rudešu, a ne u Kustošiji. Kad bi došao Krstanović (!?) Prva proba s Interom. Pripreme u Istri

Odmah iza podneva na Rudešu je grijalo zubato sunce. Kao da je priroda odavala svu neizvjesnost situacije uvjerljivo posljednjeg prvoligaša. Pod tribinom su stajali predsjednik Ivan Knežević i novi trener Tomislav Ivković čekajući da se dečki okupe i da ih pozdrave govorima. U 14 sati počeo je prvi trening.
U očekivanju početka začeli smo kratak razgovor.
Tko će biti u stručnom stožeru?
-Pokraj mene Balagović moj suradnik  u Slaven Belupu, zatim Pokrivač, također moj igrač, trener golmana će biti Stojkić i kondicijski trener Mandarić, objavio je Ivković.
Kakav je plan priprema?
-Do 16. siječnja trenirati ćemo ovdje, a potom u Puli. U subotu 12. siječnja igramo prvu utakmicu protiv Intera u Zaprešiću. Drugu utakmicu igramo 19. protiv OFK Titograda u Istri, a 23. u Krškom s domaćinom. Za 27. još tražimo protivnika. Prva prvenstvena utakmice s Dinamom 2. veljače bit će zapravo generalna proba, našalio se trener.
Koje su novine u igračkom kadru?
-Rožman i Krajinović iz Lokomotive, Mate Šuto iz Hajduka II, Dragan Juranović iz Osijeka II...
Matka Babića nema?
-Babić je potreban Lokomotivi. Radonjić i on naprijed jer Krstanović odlazi, pridodao je predsjednik. 
Pa zašto Krstanović ne bi u Rudeš? Treba vam netko beskompromisan u špici koji zna i zabiti?
- Pa možda ga dobijemo...
Potom su na red došli odlasci?
-Borna Petrović i Vinko Soldo vratili su se u Dinamo. Kalik i Vojković početi će pripreme s Hajdukom. Možda se ipak vrate.
Vratar Balić, najbolji u jesen, je ostao?
-Balić je ostao.
Dragan Juranović je kod vas, a bilo je govora da će u Kustošiju?
- Tu je! Bilo je nekih problema oko njegove plaće.
Ne čini se da će zasjati sunce, ali Knežević ipak spominje riječ čudo.
Za trenera Ivkovića neki pitaju: zašto je uzeo klub bez šanse. Ali ne mora to biti unaprijed pretpostavljeni krah. Rudeš ima tri boda i ako Ivković osvoji šest, već to za njega neće biti promašaj.